Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česko roku 2016. Hrozba pokuty z EU byla zažehnána, start z čínského kosmodromu se kupodivu podařil, ale teď na naši posádku číhá nečekaný problém, který může zhatit všechny plány stát se prvními Slovany na Měsíci: Předletěli nás Poláci! Samozřejmě je tu možnost přidat a předehnat je, ale to by našim kosmonautům nezbylo palivo na cestu nazpátek. Obětují se pro slávu svého národa? Poláci by to udělali... Na palubě rakety se rozvine skutečné drama, v němž účinkují snad všechny špatné vlastnosti typického Čecha. A když už se všechno zdá ztraceno a český vesmírný let se zdá být odsouzen k zapomnění, přece jen se dostaví duch blanických rytířů. Jen aby někdo nezapomněl říct „kočička"! (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

JimWalker007 

všechny recenze uživatele

Nie nadarmo sa o Čechoch hovorí, že sú to smejúce sa beštie. Neznáš Čecha, kterému se neco podarilo dotáhnout do konce? Olgu Hepnarovou. Štyria kosmonauti a pes v korábe Wolodyjowski a slovenská kozmická perla na záver - už sa teším na poslednú časť. Ďakujem za slovenskú hymnu na záver - vo vesmíre znie veľkolepo - spomenul som si na Vesmírnu odyseu 2000 od Kubricka. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tento díl nefungoval zdaleka tak dobře, jako druhý. Je nasnadě, že za pokles úrovně může nepřítomnost tajemníka a upozadění ministra. I když je vtípků pořád dost, nějak se těm čtyřem vejconautům nedaří je prodat. Snad je to tím, že reprezentují hloupost, skautíkovství, zbabělost a pohodlnost...vlastnosti, které nijak zvlášť čecháčství nereprezentují a skrze které nejsou fórky tak pichlavé. Zatím je Kosmo velmi nevyvážené. Občas jsou vtípky prostoduché, jindy se zadaří a jsou trefené pěkně. Pořád ale dávám palec nahoru. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ty bys jako letěl s Pšonkama? Co bys to byl za člověka?" Byl by to Pepík. Normální český Pepík, který udělá cokoli, aby získal nějakou tu výhodu. Jsem prostě hrdým občanem národa Pepíků a jelikož mi nevadí údery pod výšku vlastního pasu, tak se tomu čecháčkovství s chutí zasměju. A stejně tak rýpaní do Poláků na téma, že by na Marsu ukradli kolečka z vozítka Curiosity. Jen humor Miss Kurník 2015 mi pořád nesedí a nepřítomnost tajemníka Repelenta v tomto dílu považuju za absolutní selhání české diplomacie. Tuto složitou partii totiž skvělý ministr sám ukočírovat nedokázal. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Otevíráme Měsíční bránu!!!" Škodovácká raketotramvaj míří do cíle cesty a diváci u televize, v hospodách, na náměstí šílí a oslavují úspěch našich kosmonautů. Další z parádních narážek, jen škoda, že to nenamluvil sám Záruba. K tomu parádní narážky na Poláky (Čtyři z rakety a pes). Předtočený projev od ministra pro národní hrdiny taktéž naprostý klenot. No a jak je vidět, tak to pravé české hrdinstvý se v nás prostě objeví, a motivace může být různá ("Jak se ti bude líbit řídit Ústav Reného Hejla?!) ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po supernabitém prvním a zejména druhém dílu zákonitě muselo přijít zvolnění. Nedala se čekat další vycpaná nenamalovaná úžasná kapitánka Musilová, ani pan Farkaš, který sliboval se svým strojem až tři Gé. Ale celá ta atmosféra a vize a nápad je natolik originální, že stále přečnívá a přesahuje. Tramvajím a Olgám zdar. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Během závěrečných titulků hraje slovenská hymna. (OJan)

Reklama

Reklama