Reklama

Reklama

Skupina amerických vojáků, kteří se vracejí z Iráku, se snaží znovu zapojit do rodinného a civilního života, přitom však stále žijí vzpomínkami na válku, která hrozí, že je zničí dlouho poté, co opustili bojiště. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (25)

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Nič nové. Americká dráma, ktorá ma zase ukázať ako stráááášne trpia všetci americkí veteráni a ako si máme vážiť ich služby pre "našu" americkú vlasť. Trochu by sa mali ukľudniť, ale je to hold ich obľúbená téma, Američania totiž milujú padnúť za vlasť. Hlavná postava ma ako taká vôbec nezaujala, to už skôr príbeh Sola (Beulah Koale), ktorý budoval ako také napätie a vyvolával u diváka emócie. 3* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Skupina amerických vojakov, ktorá sa vracia z Iraku, kde vôbec nemá čo robiť a ich vstup na toto územie je činom agresora, sa vracia domov a chce sa zapojiť do rodinného života... Námet jak sviňa. Mne je úplne ukradnuté jak sa debilkovia, ktorí v živote nič nedokázali len držať v ruke zbraň a nosiť prašivé maskáče, snaží zaradiť do života. Ono, nerobme si žiadne ilúzie, bežný vojak to s IQ moc neprehnal a ten americký má tak polovičné, veď ide do krajiny, ktorú nevie nájsť ani na mape a potom ma chudáčik traumu. Osrať ich, mali tam chcípnuť! ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Další film do mozaiky filmového obrázku války v Iráku tentokrát na téma veteránu po návratu z drastických misí a jejich ne(schopnost) fungovat v běžném životě a (ne)schopnost systému se o tyto lidi s traumaty a psychickými poruchami a nemocemi postarat. Tenhle film na pomezí psychologického a místy nezávislého filmu sleduje osud několika přátel z jedné jednotky. Zaujalo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Thank You for Your Service pre mňa nebol ľahký film. Neznášam filmy o amerických vojakoch, ktorí ledva dokončili strednú a potom sa radšej zbalili a išli za hranice zabíjať obyvateľov iných krajín. Ale ono to nakoniec nebolo až také zlé. Vlastne to bolo miestami dosť dobré. Miestami však i dosť nudné. A zbytočne dlhé. Slušná dráma, ktorá sa nebojí ukázať odvrátenú stranu amerického patriotizmu. Film presvedčivo a vcelku drsne a temne poukazuje nielen na traumy vojakov (vracajúcich sa z bojových musí, kde zabíjali a sledovali umierať svojich priateľov), ale i na ich (často značne zúfalé) pokusy začleniť sa po návrate domov späť do bežnej spoločnosti. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Další z dlouhé řady protiválečných filmů, poukazujících na postoj americké vlády a jejího systému vůči navrátivším se vojákům z válečných zón. Problém každopádně je, že všechny filmy zabývající se touto tématikou si jsou podobné jako vejce vejci a skutečně nepřináší nic nového. Takže i zde sledujeme osudy několika vojáků, kteří se vrátili zpět domů s těžkými traumaty, s nimiž se tu pak vyrovnávají každý po svém, někdo dramatičtěji, někdo radikálněji, jiný emočněji, krapet na prd je ovšem to, že nic z toho příliš nefunguje, slibování, prošení, vyhrožování, násilí, výčitky, všeho spousta, ale nic zásadnějšího, či přesvědčivějšího, prostě nevím, nicméně ze všech těchto filmů začínám nabývat dojmu, že by USArmy měla dělat podrobnější a věrohodnější testy, než z těch prázdných mozků co odešlou do válek udělají ještě prázdnější. Takže jak už jsem ale zmiňoval, dramatično, ani emočno zde nefungují, atmosféra nulová, postavy nevýrazné, což se pak dá tvrdit i o jejich hereckých představitelích, zkrátka, já mám pocit, že už je těch filmů na toto téma asi už moc, a zrovna tento ani ničím nevyniká, takže si vážně nemyslím, že by tato podívaná stála za nějakou zvýšenou pozornost. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v americkom štáte Georgia a v africkom Maroku. (MikaelSVK)
  • Adam Schumann zašíva psovi rany s modrými rukavicami (1:01:34), ale keď vojde jeho žena Saskia, tie rukavice nemá (1:03:04). (GabrielGabko)

Reklama

Reklama