Reklama

Reklama

Skupina amerických vojáků, kteří se vracejí z Iráku, se snaží znovu zapojit do rodinného a civilního života, přitom však stále žijí vzpomínkami na válku, která hrozí, že je zničí dlouho poté, co opustili bojiště. (Filmbox)

Recenze (25)

tron 

všechny recenze uživatele

Thank You for Your Service pre mňa nebol ľahký film. Neznášam filmy o amerických vojakoch, ktorí ledva dokončili strednú a potom sa radšej zbalili a išli za hranice zabíjať obyvateľov iných krajín. Ale ono to nakoniec nebolo až také zlé. Vlastne to bolo miestami dosť dobré. Miestami však i dosť nudné. A zbytočne dlhé. Slušná dráma, ktorá sa nebojí ukázať odvrátenú stranu amerického patriotizmu. Film presvedčivo a vcelku drsne a temne poukazuje nielen na traumy vojakov (vracajúcich sa z bojových musí, kde zabíjali a sledovali umierať svojich priateľov), ale i na ich (často značne zúfalé) pokusy začleniť sa po návrate domov späť do bežnej spoločnosti. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Filmový příběh o mladých klucích z nižších vrstev amerických maloměst a jejich snahou vyrovnat se s postraumatickými stavy a stresy je hlavně dramatem s drobnou přidanou hodnotou představující upozornění na společenskou nesnáz začleňovaní veteránů strýčka Sama. Jako drama ale film nefunguje zvlášť silně, emotivní momenty nejsou a situace z války tvoří jen tenký rámeček vztahovým těžkostem hlavních hrdinů. Ryze americké téma českému publiku nenabízí možnost ztotožnění nebo pochopení. Bez zvučného jména Tellera v hlavní roli by se mohlo hodnocení pohybovat i výrazně níže, protože příběh sám mnoho nenabízí. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Mne osobne vôbec nevadilo, že tento film rieši tak ohranú tému. Natočené je to slušne, herci sú uveriteľní a celé mi to prišlo celkom prirodzené. 3,5* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Skupina amerických vojakov, ktorá sa vracia z Iraku, kde vôbec nemá čo robiť a ich vstup na toto územie je činom agresora, sa vracia domov a chce sa zapojiť do rodinného života... Námet jak sviňa. Mne je úplne ukradnuté jak sa debilkovia, ktorí v živote nič nedokázali len držať v ruke zbraň a nosiť prašivé maskáče, snaží zaradiť do života. Ono, nerobme si žiadne ilúzie, bežný vojak to s IQ moc neprehnal a ten americký má tak polovičné, veď ide do krajiny, ktorú nevie nájsť ani na mape a potom ma chudáčik traumu. Osrať ich, mali tam chcípnuť! ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Herecky hodně příjemné a příběh se snažil byt co nejlepší ale ve finále si říkám že je to normál, nic extra. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Válečná traumata jsou v případě Američanů ohraným tématem a většinou je to jako přes kopírák. A upřímně řečeno Thank You For Your Service si s nějakou neotřelostí také hlavu neláme. Nicméně v tomto případě režie netlačí na pilu co se emocí týče, takže to celé působí celkem opravdově. Seděli mi i herci a Tellerův projev mě baví film od filmu víc a víc. Jediné, co mi bylo proti srsti byl fakt, že zde přítomný Písečný had nechtěl(a) nikoho vykuchat. Ale to snad ani není vada na kráse. Nic, na co by se vzpomínalo, ale na jedno podívání je to fajn. 70% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když jsem sledoval snímek "Thank You for Your Service", měl jsem jednoduše pocit, že se jedná jen další film o tom, že mladí vojáci, kteří se vrací z misí, mají celkem problém se vrátit i zpět do života. A přesně tohle snímek je. Nic jiného, nic víc. Ani herečtí představitelé mě nedokázal přesvědčit, aby mě jejich osudy strhly. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Takových filmů bylo a bude... Účinkovali: 30letý Miles Teller (Adam Schumann), 29letý Joe Cole (Billy Waller) a další. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jakkoliv je posttrauma extrémní svinstvo,které rozhodně nebude žádná sranda,co se filmu týká,je to téma,které bývá neustále na jedno brdo.V čem je Thank you for your service napřed je fakt,že tohle téma servíruje hodně uvěřitelně,bez příkras a hlavně bez tendencí pudit slzy,což je vlastně fajn,protože nakonec je ten film silnější než spousta jemu podobných.Tellerovi dost často jeho projev moc nevěřím,ale tady jsem s tím problém neměl...60% ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele

OK, téma války nekomentuju, to je prostě americkej fetiš. Ale líbí se mi, jakým způsobem se snažili přiblížit vyrovávání se s traumatem. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ono by možno úplne stačilo prestať viesť vojny po celom svete a potom by im po štátoch nebehali vyšinutý veteráni,čo nevedia čo so sebou. Ale možno nie, možno sa mýlim. Možno presne takéto filmy potrebujú. 2 z 5 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Další z dlouhé řady protiválečných filmů, poukazujících na postoj americké vlády a jejího systému vůči navrátivším se vojákům z válečných zón. Problém každopádně je, že všechny filmy zabývající se touto tématikou si jsou podobné jako vejce vejci a skutečně nepřináší nic nového. Takže i zde sledujeme osudy několika vojáků, kteří se vrátili zpět domů s těžkými traumaty, s nimiž se tu pak vyrovnávají každý po svém, někdo dramatičtěji, někdo radikálněji, jiný emočněji, krapet na prd je ovšem to, že nic z toho příliš nefunguje, slibování, prošení, vyhrožování, násilí, výčitky, všeho spousta, ale nic zásadnějšího, či přesvědčivějšího, prostě nevím, nicméně ze všech těchto filmů začínám nabývat dojmu, že by USArmy měla dělat podrobnější a věrohodnější testy, než z těch prázdných mozků co odešlou do válek udělají ještě prázdnější. Takže jak už jsem ale zmiňoval, dramatično, ani emočno zde nefungují, atmosféra nulová, postavy nevýrazné, což se pak dá tvrdit i o jejich hereckých představitelích, zkrátka, já mám pocit, že už je těch filmů na toto téma asi už moc, a zrovna tento ani ničím nevyniká, takže si vážně nemyslím, že by tato podívaná stála za nějakou zvýšenou pozornost. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Další film do mozaiky filmového obrázku války v Iráku tentokrát na téma veteránu po návratu z drastických misí a jejich ne(schopnost) fungovat v běžném životě a (ne)schopnost systému se o tyto lidi s traumaty a psychickými poruchami a nemocemi postarat. Tenhle film na pomezí psychologického a místy nezávislého filmu sleduje osud několika přátel z jedné jednotky. Zaujalo. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film natočený na základe skutočných udalostí, zamerajúci na bývalých vojakov ktorí sa snažia spracovať psychické následky vojny. Čo vojak, to život, to príbeh. Film má silné téma, no zdá sa mi, že režisér J. D. Hall sa akoby trošku bál byť viac ráznejší. Nehovorím, že sa tu neobjavia silnejšie emócie, ale nie v takej forme, v akej by ste očakávali. Z hercov výkon M. Tellera mi bol najbližší. Osobné hodnotenie: 75% (***) ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Nič nové. Americká dráma, ktorá ma zase ukázať ako stráááášne trpia všetci americkí veteráni a ako si máme vážiť ich služby pre "našu" americkú vlasť. Trochu by sa mali ukľudniť, ale je to hold ich obľúbená téma, Američania totiž milujú padnúť za vlasť. Hlavná postava ma ako taká vôbec nezaujala, to už skôr príbeh Sola (Beulah Koale), ktorý budoval ako také napätie a vyvolával u diváka emócie. 3* ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Opět skvělý Miles Teller,který za mě může už v tomto věku hrát kde co. Ale jinak mě film místama nudil, protože je zde toho utrpení a bídy tolik, že to až místama už otravuje a rozhodně neprobouzí empatii či nějaké proniknutí a pochopení postav. ()

baclajean 

všechny recenze uživatele

Skvelé spracovanie toho, čo sme už toľkokrát videli a o čom sme počuli či čítali. Vykreslenie psychických stavov vojakov po návrate z vojnového pekla. ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

A stále dokola... Obohraná platňa. Patetický a beznápadný gýč plný absolútne otrepaných obrazov. Bez akéhokoľvek inovatívneho prístupu alebo štipky čohosi zaujímavého. Clint to so svojim Americkým ostreľovačom dotiahol v tejto kategórii zlomených vojakov z Iraku k vrcholu a ďalšie podobné balasty už nie sú vôbec nutné. Ale tak vydojiť trochu zelených prezidentov sa vždy podarí, stačí, že sa miestami vo vetre zatrepoce pruhovaná vlajka s hviezdami... ()

Reklama

Reklama