Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepřijetí na prestižní vysokou školu může být vlastně ku prospěchu. Mladý hrdina odchází na brigádu na vesnici, kde se zprvu necítí pokojený, ale nakonec i tam nalezne jak smysl života. Pomůže nejen zachraňovat dobytek ohrožený zhoubnou nákazou, ale také nalezne citové spříznění s jednou tamní dívkou. Vznikla normalizační pobídka, aby lidé byli spokojeni s tím, co jim socialistická společnost dovolí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

fantoci 

všechny recenze uživatele

Dobový film ze současnosti. Tentokrát o problémech absolventů střední školy a jejich prvního vstupu do skutečného života. Dramatický film je doplněn o akci v podobě záchrany či likvidace velkého stáda dobytka. Zpracování je reálné. Film však není nijak výjimečný, avšak není ani nudný. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 2 = 20.5.1977 - Keby bol JIM WYNORSKI (alebo jeho iný podobne "umelecky" nadaný kolega) komunista, veril by som, že tento film nakrútil on. Žánrovo totiž balansuje medzi katastrofickou drámou a intrigánskym výgrcom ala MELROSE PLACE. Tie tri hviezdy udeľujem za skvelú psychoatmosféru nákazy a za fakt, že v čase najtuhšej normalizácie sa v slovenskom filme snímal katolícky pohrebný sprievod. (7.2.2009) ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Normalizačné hľadanie sa slovenského filmu pokračovalo aj týmto snímkom. Nedá sa hovoriť o nejakom fiasku, ale ani zázraku. Mladého muža nevezmú na vysokú školu, príde do dediny na brigádu a príde k významnému rozhodnutiu. Všetko okolo je omáčka, hoci tentokrát so slušnou dramatickou zápletkou v podobe slintačky ošípaných... ()

PatoP 

všechny recenze uživatele

Mňa tento film zaujal hlavne svojou vypätou atmosférou strachu z nákazy slintačky a neprikrášlenou surovosťou prostredia. Na margo obsahu v záhlaví : vo filme sa nejedná o ochorenie hovädzieho dobytka, ale ošípaných, ktorých chov museli z obavy šírenia nákazy zlikvidovať. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Režisér s řízným jménem Zoro Záhon, společně s několika umělci z Prahy, předvádějí agitku pro venkov. Vždyť tam je hezky, jsou tam pěkná děvčata a spousta možností se realizovat. Nudné, až apatické výkony (zejména Josefa Abrháma), rozdmýchává pouze Vlado Müller, který asi na půl plynu hrát neuměl... ()

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal v lokalitách Hrádok, Plavecký Peter, Bratislava a Hôrka. (dyfur)
  • Tetované časom bylo soutěžním filmem čosopisu Film a Divadlo "Komu dáte svoj hlas 1976?" (kosticka7)

Reklama

Reklama