Reklama

Reklama

Někdo staví ploty, aby lidé nemohli dovnitř a někdo proto, aby nemohli ven. 50. léta, Pittsburg. Bývalý nadějný baseballový hráč Troy Maxson (Denzel Washington) se snaží zaopatřit rodinu ve světě, který mu klade jednu překážku za druhou. (Magic Box)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (156)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $24miliónovTržby USA $57,682,904Tržby Celosvetovo $64,414,761Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,153,673Tržby za predaj DVD v USA $4,285,065║ Prvá hodinka je dosť rutinná konverzačka na ploche či lepšie povedané malom dvore za domom. Preberá sa oprava plotu, ženské, škriepky,... som to chcel normálne zabaliť, ma to nebavilo, som sa čudoval kam to chce Denzel smerovať. V druhej polovici sa ale prehodia klapky a začne sa to konečne niekam uberať, vzťahovo kryštalizovať. Takže nakoniec aspoň priemer ale druhý krát by som to už nechvel trpieť. /50%/ ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jestli tohle mělo být plnokrevné vrstevnaté drama, tak selhává především v nevyváženém tempu, otřesně dlouhé stopáži a faktu, že x scén by mohlo být přestříhaných do kratších segmentů, protože občas je to očistec. Pokud na to bude ale divák nahlížet jako na niternou výpoveď Denzela Washingtona o slovech, gestech a emocích, které mohly a nemusely být v jeho vlastním životě (resp. dětství), pak přece jen film nabírá trochu jinou váhu a výpovědní hodnotu. Washington přes všechnu tu slovní vatu a zbytečnost některých scén poměrně obšírně pojednává, či alespoň ve zkratkách naráží na poválečnou rasovou problematiku, návyky a fungování otce despoty, problémy týkající se alkoholismu, velmi silně zabředává do tématu rodinné integrity a vůbec smyslu manželského svazku jako takového a to pěkně prosím dosti nadčasovou scénáristickou formou. Nehodnotí, nekáže, pouze ukazuje a je na každém, co si z toho odnese. A těch myšlenek je vcelku dost. Jestli tohle bylo točené kvůli Oscarům, tak je to špatně. Jestli byl tohle film Denzela, a nemyslím to tak, že je v kolonce herec, nebo režisér, tak potom je to osobní satisfakce a OK. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Fantastický Denzelov výkon, ktorý pre tento krát nespočíva vo forme prezentácie násilia kadejakého druhu, no hlavne v skutočnom hereckom umení. Divák tu narazí na všetky druhy prejavu emócií, pričom najviac žiari práve hlavný "hrdina". Učiť sa takýto scenár, by ma asi porazilo. Priznám sa však, že na mňa samotný film práve pre tieto dôvody spočiatku pôsobil veľmi uhundrane až otravne. Keď však človek pochopí tú hlbokú myšlienku, ocení celkový pohľad na vzťahy v jednej rodine, ktorá je po celý svoj život skúšaná nie len bežnými trápeniami, no najmä neustálemu poúčaniu, svojskému premúdrelému správaniu hlavy rodiny, ktorej sympatie si hádam ani nemožno získať, v konečnom dôsledku ocení čo si tvorcovia zaumienili. Skrátka - otec je len jeden, pričom nie vždy všetko negatívne pôsobiace, musí byť myslené naozaj zle. Aj keď to koniec koncov môže "vypáliť" kadejako .. ()

mirekem 

všechny recenze uživatele

"61 % to má na ČSFD proto, že tomu vypatlaní rasisti typu Redaka a Livingdeada dávají odpady, jednoduchý. Dokud bude naše společnost z nemalé části rasistická a xenofobní, nebudou mít tyto filmy adekvátní hodnocení nikdy, viz třeba oscarový Moonlight (64 % ČSFD, 99 % Metacritic). Fences jsou samozřejmě 80% biják. Jen pro ilustraci dávám část recenze prvně jmenovaného idiota: "...a takhle tam tento pavilon nemajetných amerických opic na dvou metrech čtverečních skoro dvě a půl hodiny třepe kokotiny a jeden se až nestačí divit, co za odporně ostentativní pseudofilozofický superblábol to letos dostal nominace na Oscara." Dalším je Milan Vacek aka Wacoslav1: " Jestli ovšem stačí halda oduševnělých negerských keců a rádoby hereckých výkonů k tomu aby si nějakej akademik u toho vyhonil, pak je všechno ok.10%" A takhle bych mohl bohužel pokračovat do večera, protože deprivanti tam nepřišli ohodnotit film, nicméně vyjevit svoji duševní nemoc, kterou rasismus je." MOJE odpověď na otázku v diskuzi o tomto filmu, která zněla: Jak to, že má film na ČSFD pouze 61 % a na Metacritic 79 %? ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Asi treba vopred vedieť, že je to adaptácia divadelnej hry. Prakticky bez pokusov dať tomu filmovú podobu. Takže sa zopár černochov vyše dve hodiny rozpráva na jednom dvore a v jednej kuchyni. Guľometným tempom. Pre Denzela a Violu veľká príležitosť predviesť vynikajúci herecký koncert... ale celkovo sa to skoro nedá prežiť. Našťastie po hodine zdanlivo bezvýznamných rečí (s okatými narážkami na dobový život černochov) vypukne skutočne zaujímavá dráma. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Paramount Studios zvažovalo natočenie tohto filmu už v roku 1983, s Eddie Murphym. Nakoniec z toho nápadu upustili, pretože v roku 1987, keď by začalo natáčanie, bol už Murphy príliš starý. (Astonko)
  • Keď sa Troy Maxson (Denzel Washington) bije so svojím synom na dvore za domom, používa baseballovú palicu. Môžete si ale všimnúť, že pri každom zábere ju drží inak. (Johnny.ARN)
  • August Wilson, autor stejnojmenné divadelní hry z roku 1983, trval na tom, že filmovou verzi musí natočit afroameričan. Režie i hlavní role se zhostil Denzel Washington, který si tímto zopakoval svou roli z obnovené hry roku 2010, za kterou získal cenu Tony, stejně tak i Viola Davis, která si rovněž zopakovala svou roli. (Spidey3)

Související novinky

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (více)

Reklama

Reklama