Reklama

Reklama

Wild Man Blues

Dokumentární / Hudební
USA, 1997, 105 min

Obsahy(1)

Bouřlivý rozvod Woodyho Allena s Miou Farrow provázel v devadesátém druhém roce velký zájem bulváru, který se na oblíbeného scénáristu/herce/režiséra/klarinetistu/komika snažil vyšťárat kdejakou špatnost. Aby prokázal normálnost svou i svého nového vztahu, svolil Allen, jenž si své soukromí jinak pečlivě střeží, aby jej v roce 1996 během několikaměsíčního evropského turné (s jeho New Orleans jazz bandem) natáčela dokumentaristka Barbara Kopple. Na cestě ho provázela sestra Letty a budoucí manželka Soon-Yi Previn. Film představuje Allena především jako talentovaného hudebníka, ale kamera je přítomná rovněž obyčejným všednodenním situacím, na kterých můžete posoudit, nakolik autobiografické jeho filmy vlastně jsou. (Matty)

(více)

Recenze (3)

Matty 

všechny recenze uživatele

Spousta neworleanského jazzu. Spousta Woodyho Allena. Snáší-li váš organismus hůře jedno či druhé, sledování bych nedoporučoval. Nosná konstrukce kopíruje osvědčený vzor řady jiných dokumentů ze zákulisí koncertního turné: záběry z koncertů, z večírků po nich následujících, z pokojů luxusních hotelů… občas prostřih na mluvící hlavu. Dokolečka dokola totéž. Poměrně dlouho. Ale byla to paráda. Ve společnosti Woodyho Allena, který nepředstírá, že Woodym Allenem není (pravděpodobně) bych klidně strávil více času. Poslouchaje jeho hypochondricky-negativistické naříkání, tlumené pozitivnějším přístupem Soon-Yi (zde nelze nevzpomenout na Johna Lennona a Yoko Ono), prosté pravdy zaobalené do elegantních souvětí (zkuste udělat čárku, kdykoli pronese „You know“) a samozřejmě i jeho hru na klarinet, za kterou během velkého evropského turné sklidil řadu „aby se neřeklo“ cen. Pro mne, přesvědčeného ve svém narcisismu o vlastním hard-core fanouškovství, příjemně strávené dvě hodiny. 80% ()

selviskhed 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky za rozvleklost, ale scény kde tehdy 23letá Soon-Yi Previn radí tehdy 62letému Allenovi jak se správně chovat v různých sociálních situacích jsou vyloženě roztomilý :) ()

Reklama

Reklama