Reklama

Reklama

Columbo - Série 1 (1971) (série)


Prázdný rám (S01E04)

(epizoda)
  • Česko Zrádné otisky (více)

Obsahy(1)

Uznávaný losangelský kritik umění Dale Kingston zavraždí svého strýce, sběratele obrazů Rudyho Matthewse v jeho luxusním sídle. Ukradne několik vzácných maleb a nastraží vše jako vloupání, které se vymklo kontrole. Do akce zapojí i svou milenku, malířku Tracy O'Connorovou. Oběma se podaří zmást policii ohledně stanovení doby smrti a vytvořit tak pro Dalea neprůstřelné alibi. Jako hlavní podezřelá se tak jeví bývalá manželka mrtvého Edna, která je dědičkou Matthewsovy umělecké sbírky. Poručík Columbo si však všimne několika nesrovnalostí. Pochopí, že skutečným vrahem je Dale Kingston, avšak k jeho usvědčení bude muset připravit rafinovanou past... (Česká televize)

(více)

Recenze (58)

Master19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající díl, kde je padouch opravdu důkladný. Vlastně je důkladný až moc a je s podivem, že mu to tak dlouho prochází. Navíc je díl vygradovaný dějovým zlomem - zmatek s motivem vraždy - asi v polovině, dále skvělou scénou s paní domácí a vrcholem je poté finále, které je opravdovým bombónkem, nejen pro fanoušky. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Je to jen taková stodola, poručíku, nic moc.“ Hned v úvodu jsem byl zaskočen, jak rychle se to rozjelo, než jsem se stačil rozkoukat, už bylo hotovo. V tomto díle se mi velmi líbil necharismatický záporák, který si Columba celou dobu vychutnával. A nutno říct, že tentokrát měl poručík víc práce, než obvykle. Množství zádrhelů, se kterými se musel Columbo potýkat, příjemně stupňovalo malé napětí. Opět tedy jeden z lepších dílů. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalá vražda so šialene nepriestrelným alibi, až je to podozrivé. Ďalej sa alibi stále pritvrdzuje až príde na rad teta s výzorom Margaret Thatcherovej a dá Columbovi nádej na dokonalú indíciu. Na tejto epizóde je výborné, že aj keď od prvej minúty poznáme vraha a celý priebeh vraždy, tak motív a pozadie situácie sa objasňuje postupne a pekne ma držalo v napätí. Zradné odtlačky by bol určite lepší názov. –––– Někteří lidé občas mívají dvě tváře. –––– Jaká škoda, poručíku! A to jsem byl váš hlavní podezřelý, viďte? ()

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujatosť príbehom za štyri, samotné usvedčenie tak za tri bodíky, pretože logiku to nepopierateľne malo, ale Columbo mal opäť raz náhodné šťastie. (SPOILER: kľudne tam mohol mať naozaj akvarely, Columbo si nemohol byť istý, že sa dotkol hľadaných obrazov. Trocha sa mi nepáči, že mu nedokázali vraždu jeho milenky. Dúfala som, že Columbo odhalí nejakú spojitosť medzi nimi dvoma, napríklad že maľovala výhľad z páchateľovho domu alebo tak niečo :-) ) ()

LukasCL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl, který mi utkvěl v paměti díky nečekanému závěru. Vrah se vše snaží hodit na svojí tetu (doktorka Zira z Planety opic). Vše má dokonale promyšleno, ale hrubě narazí. Vše zkomplikuje Columbo, který se v průběhu dílu dotkne obrazů, o něž v celém díle jde. Záporák tvrdí, že se Columbo dotknul obrazů právě teď před ním ...jenže Columbo vyndá ruce z kapes a má na nich rukavice a vrah rázem sklapne. Jen mě mrzí, že nebylo nic zmíněno o druhé vraždě. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Noční exteriérový záběr bytu uměleckého kritika Dale Kingstona navštíveného Columbem byl 882 N.Doheny, kde původně žila herečka Marilyn Monroe dvakrát v letech 1953 a 1961. (Epistemolog)
  • V tejto epizóde zaznie zopár motívov klasickej hudby. Zaujímavým detailom je scéna, kedy prichádza vrah na vernisáž a v pozadí znie aranž Promenády od Musorgského, ktorú tento skladateľ napísal práve po návšteve jednej vernisáže. (lemonova)

Reklama

Reklama