Reklama

Reklama

Viktor Taransky je režisér, scenárista a producent, kterého v poslední době pronásleduje pořádná smůla. Jeho poslední film byl propadák, teď mu utekla hvězda jeho nového filmu, rozmazlená Nicola. Viktor rozmary herců nesnáší, proto by se bez ní klidně obešel, jenže studio se obává pomsty herečky, a tak raději zruší smlouvu jemu. Zatímco si Viktor vyklízí kancelář, nabízí mu neznámý muž možnost využít "umělé herce". Zničený režisér mu nevěnuje velkou pozornost. Po několika měsících je mu doručen od neznámého balíček s harddiskem a speciálním programem, v němž počítačem simulovaní herci vypadají jako skuteční. Viktor si vybere simulaci číslo jedna, étericky krásnou Simone, kterou obsadí do hlavní role a natočí s ní film za své peníze. A pak se stane něco nečekaného, z jeho nového snímku je obrovský divácký hit a z neznámé herečky superhvězda... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (294)

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý, nakolik měl Niccol tu alegorii promyšlenou, nakolik se do ní sám projektuje jako autor, ale nakonec si stejně podrazí nohy. A ačkoli jsem se bavil u narážky na Andreje Tarkovského (hrdina se jmenuje Viktor Taransky), taky nevím, jestli mu chtěl vzdát hold, anebo si utahuje z jeho hlubokomyslného artificiálního stylu. Každopádně ty analogie mezi uměním (art) a umělostí (artificiality), proklamované teze o autonomii umění, kde jsou nedůležití herci, a vůbec ono téma totální manipulace ve jménu svobody vyjádření, dostávají v digitální éře celkem dráždivou příchuť. Dráždí to ale jen intelekt, ne emoce, takže se nelze divit, že ten film je tak chladný. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Zbytečná komedie o soustředění naší pozornosti k neexistujícímu, jejíž neexistence by mnohé nezarmoutila. Al Pacino opět vykrádá vlastní krámek. A navíc zapomněl na krycí masku. 65% Zajímavé komentáře: Wormboy, Magneto, kebo ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Mě ta alegorie přišla absolutně dokonalá. Reálná. Mrazivě současná. Vtipná. Všechny ty narážky byly u mě velmi funkční. Typickým příkladem zbytečnosti, nad kterou někteří hloubají, jsou různé technické nepodstatnosti při manipulaci s počítačem. Jak může něčí hodnocení při sledování takového snímku tohle ovlivnit? Nechápu... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Andrew Niccol je patlat. Přijde s originálním námětem, ze kterého se mu podaří vymlátit nekolik podnětných myšlenek a zajímavých nápadů, ale nakonec ho stejně utopí v nepřesvědčivém zpracování a zbytečně naivním obalu. V Simone se mu to nepřihodilo poprvé, ani naposledy. Balancování mezi alegorickou vážnou sci-fi a bláznivou komedií se mu zkrátka nepodařilo ustát. V jednotlivostech slušné, ale celkově je S1m0ne prostě blbost no. Škoda. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mně se hrozně líbí, když si Američani dělají legraci z Hollywoodu. Tady to sice není o násilí a problémech, které způsobují rádoby hvězdy jako ve filmu Co se vlastně stalo, ale spíš o tom, jak to vypadá, když se v Hollywoodu točí umění nebo se na scéně objeví herečka, která je nejenom nádherná, ale také umí hrát a má cit pro zvířátka. V jednom svém filmu dokonce žere z koryta s prasaty a pak se v davu prasat ztratí. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie o mašinérii Hollywoodu s vytříbeným smyslem pro ironii. Z režiséra slabých filmů se díky jedné "hezké tvářičce" stane hvězdný režisér, který stojí v pozadí úspěchu svého objevu. Lidi po ní šílí, i když jí neviděli. Lidé dělají, že jí potkali, i když neexistuje... Černá komedie Andrew Niccola navazuje na výborné sci-fi Gattaca a dokazuje, jak je Niccol skvělý,i když nekomerční režisér. Každý jeho film je jedinečný, často kritizující současnou nebo budoucí společnost a své herce vede k velmi dobrým výkonům. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Andrew Niccol .. Andrew Niccol stvořil pozornosti hodné dílo. Bohužel plné malých a mnohdy zbytečných chyb, jenž nahlodávají poctivý intelektuální dojem nebo zkrátka nudí. Samotný námět je výborný a obsahuje spoustu skvělých narážek na účet herců, jejich popularity či jejich „zbytečnosti“ v nastupující době CGI herectví. Je až s podivem, jak může být slavný, populární a milovaný někdo, kdo se „jen“ objevuje na plátně/obrazovce. Viz dnešní reality show.. Co se herců týká, zaujmou zejména dva: samotná S1M0NE (Rachel Roberts), jenž nelze upřít kouzlo anděla, byť až přehnaně sladkého a umělého (což je záměr) a A1 Pacino, který je už sám o sobě herecky dostatečně poutavý. Též zaujme hudba, plná krásných motivů a celkové vizuální zpracování. 75%. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Dobře natočený a výborně zahraný film, který má v Niccolově díle blíže spíše k Truman Show. Satirický, až Vonnegutovsky laděný příběh z Hollywoodu... ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavej a nepříliš obvyklej (až na třeba Vrtěti psem) námět pro mě pohřbívá následný nudný a předvídatelný děj. Taransky stvořil svého Frankensteina, a ten ho nakonec zabil. V posledních letech mi přijde, že jak De Niro, tak Pacino, se v honbě za penězi a zajištěním svých početných potomků přestali vyhýbat hloupým rolím a berou všechno od pětikila vejš.Jak řekl sám Pacino (volnější překlad): "Když scénář za něco stojí, obvykle ještě budu sám něco platit. Pokud je to sračka, dostanu balík prachů." Simone je standardní hollywoodskej vývar. Snaží se být originální, hezky zabalený na pohled, s drahou značkou, kriticky šokující a realistický, ale zároveň pro masy. Co se mě týká, má to jen tu drahou značku (Pacina), která ale za vložené očekávání vůbec nestojí. Asi stárne, nebo nevěděl, co si počít. Jeho přetaženej unavenej výraz znám už od Kmotra 3. Závěr má překvapit. Toho, kdo jen trochu myslí, nepřekvapí. Tenhle film sice není úplná ztráta času, třeba Kameňáky jsou horší, ale jen tak tak. Do smrti dobrý. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Neuměla jsem si představit , že by Al Pacino někdy hrál ve vyloženě špatném filmu , ale Simone je přesně takový případ. Na celém tom nesmyslu stál za něco jen ten herecký výkon Al Pacina , protože on prostě neumí být špatný herec. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Naše schopnost vytvářet podvrh převyšuje schopnost ho odhalit." A proto mohl ve filmu zazářit talentovaný objev Simone, o němž pouze režisér Taransky ví, že je výsledkem dokonale blonďatého uspořádání jedniček a nul. A já s tím nesouhlasím, protože já chci toužit po něčem příjemném pro oči, nos, ruce a tak podobně. Já chci skutečnou herečku a proto jsem se docela dost bavil, když se ji Taransky důvtipně snažil oživit pro diváky. Jenže to ostatní mě zase až tak moc nebavilo. Když však přemýšlím o tom, že mě virtuální krásky nebaví a vzpomenu si na všechny hvězdy Růžovek či Ulic, tak z toho ty neexistující holky nevycházejí zase tak špatně. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Ač se Simone zpočátku jeví jako tuctová komedie s šedivě průměrnou a mnohokrát viděnou romantickou linkou, musím říct, že se mi velmi líbí, jakým směrem nás posléze začne Andrew Niccol vést. Kombinace lehkého a osvěžujícího humoru s "krutou" satirou na popkulturní společnost vychází s ohledem na úvod filmu až překvapivě dobře. Simone baví svou absurditou, vybízí k zamyšlení svou trefností a nakonec vzhledem k sympatickým hercům dokáže i trošku "pohladit po duši" svým klišovitým závěrem, aniž by v diváku vzbudila zdání, že je úplny idiot... Pěkná, odpočinková podívaná. 7/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Strašně moc stupidní film. Niccol nad sebou potřebuje dozor, jako když Weir z jeho scénáře udělal geniální Truman Show. Ale sám o sobě je buď hloupý, nebo si myslí, že jsou hloupí všichni jeho diváci. Nebo kombinace obojího, co já vím. Simone každopádně nefunguje, její konstrukt existuje jen při ignorování elementární logiky, a navíc Niccol selhává i na metaúrovni, když nejspíš omylem zesměšňuje artovou kinematografii, kterou očividně příliš nechápe. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Satira na showbussiness Andrewa Niccola patří do stejné skupiny filmů jako Vrtěti psem, Truman Show a jiné, které se zabývají možnostmi zmanipulování jedince a davu. Přestože film nápad podává přes inteligentní humor a s lehkým ironickým nadhledem, nápad sám až mrazí svojí reálností a možnými důsledky. Ovšem varování, i sám původce toho všeho se nakonec utopí v absurditě svého vlastního výtvoru, jak příznačné. Bavil jsem se i tím, co všechno film zparodoval (asi nejlepší byla narážka na rádobyumělecké patvary "S1mOniným" dílem I am Pig - zřejmě narážka na Svatební vázu?). Niccol mě ještě nezklamal, jeho filmy jsou inteligentní a nutí diváka přemýšlet. Update: No a virtuální popstar koukám už existuje. :) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, která si pohrává s chytrým mystifikačním nápadem a vychází vlastně z možností, které dnešní technologie buď poskytují nebo budou poskytovat v nejbližší době. Herecky dobře obsazená, Al Pacino ani špatně hrát neumí. Celkový dojem: 80 %. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Po druhém zhlédnutí jsem nucen pozměnit nejen komentář ;-) Film se mi líbil víc než prvně, možná je to také tím, že jsem si tu geniální manipulaci s důvěřivým davem vychutnával podstatně více. Žánr komedie sedí, každou chvíli jsem se nějakým Pacinovým poznámkám smál. Ale samozřejmě největší předností snímku je, kromě skvělého Pacinova výkonu, myšlenka/nápad-ta je totiž tolik současná, reálná a zároveň trochu děsivá, že vás prostě osloví, zaujme a po celou dobu filmu baví. Nakonec jsem se dospěl k názoru, že si tento možná trochu nenápadný film zaslouží lepší ocenění, takže zvyšuju hodnocení ze 4* na plný počet. Jo btw, ač to nemám ve zvyku, protože se snažím herečky hodnotit hlavně podle hereckého výkonu a ne podle vzhledu, tak tentokrát musím podotknout, že tu byla Rachel Roberts opravdu krásná :-) ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Dobrý, fakt docela dobrý... moc zajímavý film k zamyšlení. Al Pacino v dobré formě a námět je doopravdy k zamyšlení. Winona byla taky skvělá io když to byla pidirole. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Niccol aj do tretice prichádza s vysokým nadpriemerom a ja znovu len ťažko hľadám nejaké záporné body, kvôli ktorým by som obhájil strhnutie tých pätnástich percent. 'S1m0ne' a Simone si ma jednoducho podmanili, tentokrát bol Pacino len skvelý podporný element. 85%. ()

Reklama

Reklama