Reklama

Reklama

Ochrana planety před žraločími tornády po pěti letech selhala. Nad Las Vegas se roztočí písečné tornádo, které s sebou opět přináší žraloky. Fin Shepard je nasazen do akce na záchranu planety. Tornádo se žene krajinou a zasáhlo i ropnou oblast. Texas je v plamenech. Další tornáda ničí vše, co jim stojí v cestě. Dobytčí, lávové, kamenné... a to nejhorší bude nukleární, které míří přímo na New York. Aston Reynolds, autor a majitel Astro X přišel na to, jak tornádo zastavit. Musí ho nějak ochladit, aby anuloval jadernou aktivitu. Existuje motor a kvantový generátor, který po spušětní zvedne vodu z vodopádů, nukleární hmota v tornádu se schladí a tím z něj udělá jen obyčejné tornádo, bez ničivé síly... (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nedá se svítit, všechen zbytek těžké munice tvůrci vystříleli v trojce a na čtvrtý díl zbyly už jen menší kalibry. Ani zkázy Las Vegas, Hooverovy přehrady, nebo Grand Canyonu, prostě nemůžou konkurovat raketoplánu, Hasselhoffovi na Měsíci a žralokům rejdícím ve vzduchoprázdnu. Scénář je prostě oproti předchozí trilogii výrazně chudší a celkově nepříliš nápaditý a stereotypní. Hasselhoffova role je tentokrát dost ubohá, Guttenberg se jen mihne, Ziering je nemastný neslaný a jeho motorovka už příliš provařená, jeho všechny děti otravné... Nejlepší postavou je tedy asi parádně vytuněná kyborgyně Tara Reid - i když se jmenuje, vypadá i hraje jako pornoherečka, bavila mě nejvíc. Ale i čtvrté Sharknado je pořád docela slušná zábava, jeho triky jsou stále nádherně mizerné a scénář opět totálně zhulený. A vlastně přece se něčím originálním čtyřka pochlubit může, a to obohacením angličtiny o několik novotvarů, třeba o "bouldernado", "oilnado", "firenado", kansaské "cownado" a několik dalších "-nados". Do případné pětky navrhuju nějak zakomponovat třeba emzáky, zombie, upíry, nebo aspoň nazisty uvnitř zeměkoule, jinak je další úpadek neodvratný. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Nejradši bych dal za pět, ale musím se držet. Grafickou stránku filmu vůbec neřeším, ale ty nápady, ten scénář a ty dialogy, to je jedna perla za druhou. Ty lidi co to tvořej musejí být fakt zhulený. A obchod s motorovýma pilama uprostřed lesa? Jako fakt? a to bych mohl pokračovat. No prostě výbornej film. Dokoukat to do konce, to chce pořádnou odvahu. 10% ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ako som od pokračovania neskutočne zlej až zábavnej série Sharknado čakal, je to veľmi nápadité, vtipné, plné skrytých aj otvorených paródií na iné filmy padlých hercov séria (Myslím teba Hasselhoff) ako star wars, baywtach, terminator atď. Ale hoci to bolo možno troška vtipnejšie ako minulá časť, už to bolo moc preplácané a ďalšiu časť by som si už neprosil. Ale tak či onak je to neskutočná zábava. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

The Asylum a Syfy opět „nezklamali“ a po roce přišli s dalším pokračováním této céčkové série. Když se v roce 2013 objevilo na scéně první Sharknado, bral jsem to ještě s přehledem a docela jsem se u této ujeté brakové podívané i pobavil. Byl jsem zvyklý, že Asylum produkuje filmy, které nejsou pro každého, ale docela jsem na nich jednu dobu ujížděl. Jenže to jsem neměl ještě tušení, jakým že směrem se tato série vydá. Každý další díl překonává svým stupidním scénářem ten předešlý a pomalu i já začínám docházet k závěru, že všichni zúčastnění (tedy hlavní atrakce v podobě vyhaslých hvězd) to už prostě nemají v hlavě v pořádku. Pochybuji, že jim Asylum platí závratné honoráře, tak proč si ještě více špinit své jména… Ferrante je však asi kouzelník. S rozpočtem 3000000 dolarů obvolal své staré známé, zda zrovna nemají dojednanou schůzku na pracáku a jestli si za pár dnů nechtějí trochu přivydělat. Scénárista Levin se nedávno zřejmě dostal z odvykací kůry, kde během sledování nových Star Wars: The Force Awakens, na kus papíru v deliriu narychlo sepsal nový scénář, na který mu Asylum kývlo. Bylo jen potřeba rychle sehnat i pár nových tváří, aby to mělo šmrnc. Gary Busey a Steve Guttenberg neměli zrovna do čeho „píchnout“ a tak na rychlo kývli. No a zestárlé Alexandra Paul a Gena Lee Nolin měly nejspíš za to, že je Hasselhoff bude zase prohánět v červených plavkách po pláži. Ten jejich „štěk“ nestojí ani za řeč. Takže je vám asi jasné, že kvalita filmu šla oproti minulému dílu ještě o stupínek níže a to jsem žil v přesvědčení, že to už snad ani není možné. Úvodní titulky ve stylu Hvězdných válek někoho jistě dokáží rozesmát, stejně jako akčnější začátek. Tady jsem byl ještě docela spokojený, protože jsem si už zvykl na ten Finův velkolepý příchod na scénu. Žraločí čelisti cvakají, krev stříká do všech stran, dokonce se objeví i několik opravdu humorných situací, ale potom už jsem jen zíral s otevřenou pusou a neustále si protíral oči, zda nemám halucinace já sám. Během následujících minut dojde k několika proměnám tornáda (zrovna podle toho co mu stálo v cestě) a na scénu přichází i velice kuriózní způsoby eliminace žraloků či jejich využití. Že nemáte zrovna po ruce motorovou pilu, nebo resuscitační přístroj? To vůbec nevadí (zvláště v tomto filmu). Sharknado 4 už tak pomalu ale jistě kleslo na úplné dno odpadní stoky a jediné co jej alespoň chvíli drželo nad vodou, byla úvodní dvacetiminutovka a několik humorných situací.20% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Překvapivě slabší než třeba trojka, co se týče nějaké přestřelenosti (trojka je recesistický odpad!). Buď mě už absolutně po tom všem nedokáže v týhle sérii nic překvapit, nebo se prostě tvůrci z Asylum drželi moc při zemi. Nebo jsem čekal mnohem větší parodizování Star Wars. Fin Shepard ale nikdy nezklame. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu si zahrál cameo Corey Taylor, zpěvák skupin Slipknot a Stone Sour. Je oslovován jako „číslo 8“, což je narážka na Slipknot, kde všichni zakládající členové měli číselné označení a Taylor je právě „8“. (Schyzartis)
  • Vo filme sa objavili dvaja atléti z najznámejšej MMA organizácie UFC. Na začiatku sa medzi novinármi objaví Roy Nelson a počas útoku žralokov v kasíne sa objaví Frank Mir. (Marceloo)
  • Fin po príjazde do Kansas City dostane od známeho červené auto s menom Christine. Je to odkaz na horor z roku 1983 s totožným názvom Christine. (Marceloo)

Reklama

Reklama