Reklama

Reklama

Slíbená princezna

(TV film)
  • Slovensko Prisľúbená princezná (více)
Trailer
Pohádka
Česko / Slovensko, 2016, 106 min

Obsahy(1)

Jak byla zlatovlasá princezna Radost pirátovi přislíbena? Dokáže odvážný Jiřík splnit tři úkoly, porazit druhého nápadníka a přivézt Radost svému pánovi? A co když je láska silnější než všechny sliby? Na začátku příběhu vyprávěného na motivy oblíbené Zlatovlásky je kůže kouzelného hada. Kdo ji ochutná, porozumí řeči zvířat. Ochutná ji i zlý kníže Honorád. Ani to ho však neodradí od nesmyslné krutosti vůči všem a všemu. A když si potom usmyslí, že chce zlatovlasou nevěstu, vyšle svého čeledína Jiříka, aby se vypravil z rodné Božemie daleko do světa a zlatovlasou Radost mu přivedl. Po řadě dobrodružných situací se spolu se svou družinou Jiřík nakonec dostane až ke království, kde nejmladší ze dvanácti dcer je právě zlatovlasá princezna Radost. Jediná doposud neprovdaná. Zadarmo si ji ovšem Jiřík neodvede. Musí splnit nejen tři úkoly, ale především porazit svého soka, prohnaného piráta Za Bié Ocradé. Jiříkovi naštěstí pomáhají nejen zvířata a jeho družina Božemiánů, ale i sama princezna, jejíž lásku si dokázal získat. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (577)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Slíbená princezna - mohl by celý ten tým vrahů pohádky jako žánru, podílející se na tomto kousku, slíbit, že už nikdy nic takového nespáchá? Třeba pod trestem smrti? Čím ve výčtu toho, co bylo špatně, začít, když špatně, kromě krajiny a hezkého zámku, bylo úplně všechno? Jako první mě zarazily vyjadřovací prostředky postav, a to konkrétně krále, když hned v úvodu pravil, že "ta koruna je těžká jako kráva". Ano, lidově se tak mluví, ale tohle není něco, co bych chtěla slyšet v pohádce sama a není to něco, co by v pohádkách měly slyšet děti. Další věc je chování dvanácti, resp. jedenácti, princezen. Ostatní komentující používají slova jako veřejný dům, hampejz, lehké děvy a podobně. Já jsem, stejně jako mnoho dalších lidí, nevěřila vlastním očím a u toho, co se dělo na lodi, si ověřovala, že se odehrává to, co si myslím, slovy - ty kurvy tam jsou princezny nebo někdo jinej? Můj protějšek byl natolik konsternován pohádkou, že jsem ani nebyla napomenuta za to, že mluvím sprostě. On tedy první šálek velmi silné kávy byl už popis soulože královského páru ve zralém obilí. Nápad soupeření dvou ženichů není špatný, jenže jeho provedení tak nějak drhne, princezna je šeredná (umím si představit roli, do níž by představitelka typově zapadla a byla by atraktivní, ovšem jako princezna to bylo šlápnutí vedle, líbeznosti a půvabu pobrala asi jako celerová bulva), navíc tady není jediná postava, která by byla člověku sympatická a bylo by možné přát jí něco jiného než smrt krutou a strašlivou. Pohádkám odpady nedávám, ale tohle byla s přehledem jedna z nejhorších slátanin mého nejoblíbenějšího filmového žánru a do pláče i zvracení je mi ještě teď téměř po týdnu, když si na tu hrůzu vzpomenu. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

O něco lepší než Pravý rytíř, hlavně herecky a režisérsky, tam bez debat. Ale ty infantilní kraviny, u kterých jsem se styděl, že je něco takovýho vůbec napadlo natočit... a dementně zvolená hudba, přitom v titulcích už byla hudba dobrá. Dneska ty tvůrci nějak ztrácí soudnost. Kostýmy byly taky divný. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zlatovláska se dočkala aktualizace o pirátský motiv. Bohužel to vypadá, že si tvůrci řekli, že se pohádky stejně dávno netočí pro děti, a rodiče ocení číslo jak z nočního klubu. Které právě z pohádky trčí jak vidle z hnoje. Princezna je naštěstí děvče akční, ne jen obvyklá trofej pro vítěze. Kamera je parádní, byť těch zeměpisných motivů tam bylo tolik, že to snad chtělo spíš trochu obrazově shodit. Hudba zcela nepohádková. Postav tolik, že jich většina nemá žádný prostor. Ale na poměry ČT pořád slušný průměr (50%). ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Jak je možné, že vôbec niekto takúto odpornosť natočil? To má byť pre deti? Veď už na začiatku kostýmové šialenstvo vrcholí kráľovskou strážou oblečenou v nejakých tričkách z čínskeho obchodu. A potom pirát berúci kokaín a žmurkajúci na deti jak pedofil? Katastrofa vrcholí princeznou prostitútkou vyzerajúcou jak z kastingu na Krásku a zviera, ale vo výberovom konaní na toho netvora. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hypochondrický pasák a bordelmamá Čvančarová provozují na Jadranu laciný vykřičený dům a o jednu jejich kněžku lásky, jejíž nos je mimochodem největším útesem na ostrově, projeví zištný zájem dva...no dejme tomu muži. Dobro(slabo)myslný sluha rozumějící řeči zvířat a jakýsi klon hastrmana a Jacka Sparrowa. Do toho proběhne nějaká polní chirurgie, burácejí kytarové grify, piráti pálí z těžkých kulometů, rybářka má na sobě legíny z vietnamské tržnice a zvířata promlouvají jazykem youtuberů.. Dá se pochopit, že přetrvávající neschopnost stvořit klasickou poetickou pohádku vede k podobným experimentům s postmodernou (viz. Prušinovského Kdyby byly ryby), ale tohle byla prachsprostá, konsternující sračka. Dejme stranou, že Karel Jaromír v hrobě překonává rychlost částic v ženevském urychlovači a položme si otázku. Jaká kvalifikace je potřeba na místo kreativního producenta v ČT? Nedostatek kreativity? Vědět kdy a komu provést felaci? Závislost na psychotropních látkách? Lze se po takových dílech divit zoufalému pocitu koncesionáře, že jej každý měsíc navštěvuje pirát Ocradé..? ()

Galerie (42)

Zajímavosti (6)

  • „Slíbená princezna mi vyrazila dech. Co si má člověk myslet o pohádce, ve které královna prohlásí jako první větu: ,Koruna je těžká jako kráva!' Zlatovláska tam vypadala jako balkánská teroristka a ostatní princezny jako prostitutky z E55. Já si myslím, že pohádka má ctít věky prověřená pravidla, má být noblesní a elegantní. Ale ať si to točí, jak chtějí – já touhle cestou určitě nepůjdu,“ prohlásil známý režisér Zdeněk Troška. (Duoscop)
  • „Pan režisér si mě našel na škole. Přišel za mnou, že by mě chtěl do pohádky. Myslela jsem, že myslí nějakou zlou sestru nebo čarodějnici. A on na to, že to bude princezna, a rovnou Zlatovláska. Nechala jsem si poslat scénář a přišel mi takový neobvyklý. Ona ta Čirá Radost není moc typická princezna. Režisér si přál spíš obyčejnou holku. I království, ze kterého pochází, není nic honosného, spíš takový odrbaný zámeček. To se mi líbilo, ale na druhou stranu jsem se docela děsila té zlatovlasé vizáže,“ prozradila Marta Dancingerová. [Zdroj: ahaonline.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama