Reklama

Reklama

Láska nebeská

  • Velká Británie Love Actually (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Autoři filmů Notting Hill a Deník Bridget Jonesové uvádí jedinečnou romantickou komedii. Veleúspěšný filmový hit s hvězdným hereckým obsazením a úžasným soundtrackem. Láska nebeská s vtipem odhaluje citová vzplanutí i chladnutí v období vánočních svátků. Milenci a milenky, manželé a manželky, tátové a synové, rockové hvězdy a jejich manažeři, ti všichni prožívají ne jednu Lásku nebeskou, ale hned deset jejích různých podob. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (2 325)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Vánoční šlágry slepující několik banálních medailonků jakože o lásce, leč ve většině případů jde hovořit spíše o sexuálním zaujetí, které se nám tu předvádí jako ten nejvyšší cit (čest výjimkám). To množství příběhů si zálibně prohlíží svou kurióznost, jež je zábavná pouze v případě krásně cynického zpěváka. Tou kuriózností omlouvá nevěrohodnost svých postav (je to přece zábava, premiér, který obchází dlouhou ulici, aby našel svou milou či pár který se seznámil při točení erotické scény, holky dělící se o jednoho chlapa z banálního důvodu) a množství postav nejspíš berou jen jako výmluvu pro jejich plochost, neboť: "No nebyl čas je vylíčit." Nighyho hlášky jsou ale vtipné, pročež silné **. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Curtis se svým životním dílem plným lásky, optimismu a víry v lepší zítřky ovládl hned dva žebříčky najednou. U kategorie vánočních filmů to není překvapení, protože tam je konkurence slabší. Jeho vztahová mozaika však kraluje i silně zastoupeným romantickým komediím. Hodně mu samozřejmě pomohlo obsazení kompletní britské herecké smetánky a třešničkou na dortu je účast Elishy Cuthbert. Závěrečný běh vždy dojme. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Absolutní tutovka, která vás rozněžní a zvedne vám náladu nejenom na Vánoce, ale v kteroukoliv roční dobu. Pochybuju, že mě Láska Nebeská vůbec kdy omrzí, pořád mám u některých scén úplně husí kůži, obzvlášť když se přidá Craig Armstrong. Jeho hudba je naprosto dokonalá, ale to je na tomhle filmu snad úplně všechno. I když co se doprovodných písní týká, třeba současná předělávka All You Need Is Love je mi dost proti srsti (narozdíl od té kostelní verze, která je k vidění ve filmu)...na opačném pólu pak stojí úžasná Olivia Olson, která svým podáním All I Want For Christmas udělala z Mariah Carey trhací kalendář. Na tomhle filmu prostě nemůžu najít jediné negativum. Vlastně jedno by tu bylo - ještě jsem neviděl DVD verzi...ale to se změní, a až se tak stane, tenhle chvalozpěv si zopakuju a pěkně ho natáhnu. Jdu pryč, a budu si zas nějakou dobu zpívat Christmas Is All Around Me:)) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Najlepšia romantická komédia, akú som kedy videl. Každý herec je tu vychutnávkový, len Bill Nighy je BOŽSKÝ. Zbožňujem dejovú líniu s anglickým mladíkom cestujúcim do Ameriky - každý čaká, že dostane krutú lekciu, namiesto toho sa mu jeho predstavy naplnia nevídaným spôsobom. Je to takmer až dojímavé ;-). ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vy, kdo byste někdy platili zlatem za pouhou špetku dobré nálady, vás všechny zvu do předvánočního Londýna. Mám za sebou mnoho zhlédnutí a repliky předříkávám nazpaměť a stejně si mě před chvílí Curtis zase ukradl tak, že se myšlenkami nedokážu zcela vrátit. V Lásce nebeské je všechno a tudíž se tam najde i něco, co vám třeba nesedne. Jenže je toho v ní zároveň tolik úžasného, že když sečtu stydlivé chlapíky Hugha Granta a Colina Firtha, triumfálního Billa Nighyho, nezapomenutelně krásnou Keiru Knightley, nenápadného anděla Rowana Atkinsona nebo několikavteřinové cameo kouzelné Elishy Cuthbert, vychází mi příliš mnoho dokonalosti na jeden film. Nejlepší romantická komedie a jedno z mých top 10. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (95)

  • Bill Nighy (Billy Mack) v rozhovoru pro iDnes.cz (2018) uvedl, že na jeho náhrobku bude věta: „Děti. Nekupujte drogy. Staňte se slavnými a budete je dostávat zadarmo! (Jirka_Šč)
  • Jamie Bennett (Colin Firth) odchází z obchodu s dárky a má v ruce tašky. V následujícím záběru však nedrží ani jednu. (chleba24)
  • Když je premiér (Hugh Grant) o samotě s americkým prezidentem (Billy Bob Thornton), má prezident zlatou kravatu. O pár chvil později, aniž by měl čas si ji vyměnit, má kravatu fialovou. (TheSlezy)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Tady Vary: Předplaťte si své místo v kině

Tady Vary: Předplaťte si své místo v kině

30.09.2023

Unikátní formát filmové sezóny s předplatným přináší do českých kin projekt Tady Vary 2023/24. Předpremiéry očekávaných filmů, úvody s hosty, červený koberec a festivalová atmosféra. Na to všechno se… (více)

Pokračování Lásky nebeské bude mít 10 minut

Pokračování Lásky nebeské bude mít 10 minut

16.02.2017

Klasický sequel Lásky nebeské nás jen tak nečeká, Richard Curtis ale napsal desetiminutový kraťas, v němž se podíváme na život všech hlavních postav v 2017. Kdy přesně ho uvidíme? Jeho premiéra… (více)

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Reklama

Reklama