Reklama

Reklama

Láska nebeská

  • Velká Británie Love Actually (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Autoři filmů Notting Hill a Deník Bridget Jonesové uvádí jedinečnou romantickou komedii. Veleúspěšný filmový hit s hvězdným hereckým obsazením a úžasným soundtrackem. Láska nebeská s vtipem odhaluje citová vzplanutí i chladnutí v období vánočních svátků. Milenci a milenky, manželé a manželky, tátové a synové, rockové hvězdy a jejich manažeři, ti všichni prožívají ne jednu Lásku nebeskou, ale hned deset jejích různých podob. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (2 325)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Skvělý, pohodový, milý, optimistický, vánoční film plný britského humoru toho nejpříjemnějšího ražení (já osobně tedy snesu i drsnější legraci, ale ta by zase do romantického filmu neseděla některým puritánům ;-)). Působí krásně přirozeně, přitom ale ne infantilně jako většina ostatních filmů dotýkajících se vánoc a vánočního období, zde navíc smíchaným s romantikou... Opravdu před tvůrci smekám, tak vkusný film na tolik klišovatá témata se moc často nevidí. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Paráááda! Jeden z nejmilejších filmů, co jsem kdy viděl. Všechny minipříběhy jsou rozehrány skvěle, nechybí jm lidský rozměr, charaktery jsou výborně napsány a vyznění je neuvěřitelně příjemné. A co se týče obsazení, i když se místy jedná o staré známé profláklé ksichty (myslím hlavně Hugha Granta), nikdo nepůsobí ve filmu rušivě, naopak všichni jsou až nepřirozeně přirození. :-) Tahle romantická komedie skutečně zahřeje a potěší na duši, to mi věřte! ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Důvtipný a okouzlující scénář se sympatickými postavami a nejednou silnou scénou (svatební video, zjištění nevěry, žádost o ruku lámanou portugalštinou v baru), neskutečná sestava britských hereckých es a cameo roliček a romantickými hitovkami nabitý soundtrack. Takhle už romantikům Vánoce nikdy nikdo neosladí a Richard Curtis může jít do zaslouženého důchodu. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že jsem film sledovala beze svědků, protože jinak by mě asi neminula svěrací kazajka. Smích/pláč - to byla moje reakce na film, který přes množství postav, emocí a dějových linek nepostrádal prokreslení charakterů, vtip ani laskavost. Přestože se jím line předvánoční atmosféra, byl dalek patetického závaží, jak to známe z amerických filmů. Spousta humorných situací byla naprosto neotřelá a nová, ať už to byl Colin Firth se svou portugalskou služkou v anglickoportugalských rozhovorech, nebo Bill Nighy v roli vyžilého rockera (jak už ho známe ze Still crazy a o to je to vtipnější) s bezskrupulozními hláškami, nebo "Mr.Bean" balící dárek Alanu Rickmanovi nikoli pro jeho ženu v šatech po Pavarottim , atd. atd. Téma " All we need is love" bylo tady zpracované na 1O hvězdiček a ,vám tvůrcům, za to velké díky. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Narážku na film, samu o sobě vtipně a hloubkově propracovanou, jsem objevila v jednom z posledních socio-scifi románů Neala Stephensona, v REAMDE. A protože tím pádem bylo jasné, že a) narážka na právě tenhle snímek není v knize nahodilá, b) nepůjde o prvoplánově romantický film, ale o netuctové, a zřejmě i nedoceněné dílo, stala se pro mne z Love Actually povinnost hned toho večera. Nu a výsledek rozhodně stál za to, aneb jak jsem to napsala těsně po shlédnutí do esemesky jednomu dobrému příteli: *tak uz je to rozlousknuty, pochyby stranou, ten film jsi tehdy pred lety jeste ani nemohl docenit, zato ted se budes blahem smat nahlas i do hrsti*je to nenapadne, ale peclive vypiplana pyramida radosti, film jako umne seskladana kaskada vanocnich darku k rozbaleni, scenar, scenky, pisnicky, pointy, a navíc tam hraje uplne kdekdo krasnej a slavnej, mj. si predstav v jednom filmu Hugha Granta, Martina Freemana, predstavitelku Betty Draperove z Dead Men, a treba takovy Billy Bob Thorton tam ma vytecnou rolicku, ale i myriady dalsich hvezd se blysknou na tom vanocnim nebi*da se rict, ze v tomto snimku opravdu neni malych roli...*ale nechci Ti z obsazeni prozradit vic, nedivej se do informaci, at si nekazis prekvapeni, ale je to prehlidka lahudek, cukrarstvi, asi takhle: vybav si, jak se Andy Kaufman rozhodl usporadat velkolepou vanocni show ku potese vseho lidu v Carnegie Hall, kam se rozhodl pozvat uplne vsechny osobnosti, ktere mohou potesit lid, tak tohle je toho dustojna filmova obdoba, vytvorena se stejnym zapalem i nadhledem*jsem nadsena, chytlave rozjasana jako prskavka, a Ty budes taky*stastne a vesele!!* Co ještě zbývá dodat? Budete-li si chtít nadělit dárek čiré radosti, pak vězte, že je tu ještě jeden stejně málo doceněný a stejně nakažlivě krásný a famózně ujetý film na stejné téma, a sice TRUE ROMANCE z r. 1993 s Patricií Arquettovou v něžné hlavní roli. Tak si ty dárky rozbalte rovnou dva. *** ()

Galerie (126)

Zajímavosti (95)

  • Role Karen předepisovala Emmě Thompson baculatější tvary, než jaké má ve skutečnosti. Patřičného efektu bylo dosaženo větším oblečením. (don corleone)
  • Daniel (Liam Neeson) neví, co jeho nevlastní syn Samuel (Thomas Brodie-Sangster) dělá ve svém pokoji. Ten jej zdobí filmovými plakáty ze zamilovaných filmů a hledá tak inspiraci, jak se sblížit s Joannou (Olivia Olson). Tato scéna byla z filmu nakonec vystřižena a ke zhlédnutí je v bonusových materiálech na DVD. (obelixx)
  • Hugh Grant původně trval na tom, že bude hrát vážného a seriózního premiéra. Proto zásadně odmítl tančit na písničku skupiny Jackson 5. Jen díky šťastné náhodě byl při posledním natáčecím dni přesvědčen. (P. J. D.)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Tady Vary: Předplaťte si své místo v kině

Tady Vary: Předplaťte si své místo v kině

30.09.2023

Unikátní formát filmové sezóny s předplatným přináší do českých kin projekt Tady Vary 2023/24. Předpremiéry očekávaných filmů, úvody s hosty, červený koberec a festivalová atmosféra. Na to všechno se… (více)

Pokračování Lásky nebeské bude mít 10 minut

Pokračování Lásky nebeské bude mít 10 minut

16.02.2017

Klasický sequel Lásky nebeské nás jen tak nečeká, Richard Curtis ale napsal desetiminutový kraťas, v němž se podíváme na život všech hlavních postav v 2017. Kdy přesně ho uvidíme? Jeho premiéra… (více)

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Reklama

Reklama