Reklama

Reklama

Láska nebeská

  • Velká Británie Love Actually (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Autoři filmů Notting Hill a Deník Bridget Jonesové uvádí jedinečnou romantickou komedii. Veleúspěšný filmový hit s hvězdným hereckým obsazením a úžasným soundtrackem. Láska nebeská s vtipem odhaluje citová vzplanutí i chladnutí v období vánočních svátků. Milenci a milenky, manželé a manželky, tátové a synové, rockové hvězdy a jejich manažeři, ti všichni prožívají ne jednu Lásku nebeskou, ale hned deset jejích různých podob. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (2 325)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vánoční klasika, u které se snad každý nechá rád rozjímat, dojímat, rozmazlovat a hýčkat. Láska nebeská je jako krásný vánoční dárek ovázaný červenou mašličkou. Uvnitř se skrývá něžné a laskavé pohlazení, slzy, úsměvy a přání. Film mi navodí správnou náladu a příjemně se do něj zachumlám:) Prvotřídní obsazení anglické herecké excelence. Dream Cast. Už chyběl jen James McAvoy a Benedict Cumberbatch:) Příběhy lásky, zklamání a nenaplněných citů, které se dějí všude a pořád. Zejména příběh Keiry Knightley a Andrewa Simpsona je nádherný. Vždycky okolo nás může být někdo, kdo nás miluje, a my to přitom ani netušíme, co pro něj znamenáme, nebo naopak on neví, co znamená pro nás. A nebo k sobě cítíme něco navzájem a láska nám uniká jen proto, že máme obavy. Jak má člověk poznat, co, jak moc a jestli vůbec pro druhého něco znamená? Když často své nejhlubší city skrýváme za lhostejností a všední obyčejností, v níž zároveň možná cítíme, že s někým druhým nás spojuje jakési pouto, skrývající se pouze v pohledech či letmých dotycích. Stavíme si okolo sebe hradbu, protože jinak by se naše city dostaly ven a mohly by nás příliš zranit. Někdy nás už i jen tajná láska a pouto k někomu tolik trápí, že představa, že by byl vztah skutečný, nás někdy tolik děsí, protože v ní by nám vše mohlo ublížit ještě více. Bojíme se, že by to nebylo tak, jak si přejeme. Že by nás zklamal ten člověk. K čemu by vlastně "on" měl vědět, co k němu cítíme, když s ním stejně nemůžeme být? Možná proto, aby věděl, kolik slz jsme kvůli němu prolili, a jak nás dokáže bolet jen pohled na to, jak odchází z místnosti. Představy jsou věčné, realita by jinak nekonečnou lásku zničila, zkopala do jakési beztvaré hmoty a polila ji obyčejnou, stereotypní polevou, pod níž bychom jen marně hledali počáteční okouzlení a mysl zaplavenou silnými pocity. Láska zatraceně bolí, ale i hladí. Chceme, abychom trpěli, stejně jako chceme být šťastní. Dr. Watson jako dubl v pornu, legendární tanec Hugha Granta, nezapomenutelné dialogy mezi Colinem Firthem a Aurélií, tajná láska Andrewa Simpsona ke Keiře Knightley (scéna, kdy se dívá na video, mě dostává pokaždé, ta hudba...), historické setkání Mr. Beana a Severuse Snapea, láska mezi Laurou Linney a božským Rodrigem Santorem, scéna s Emmou Thompson, jíž se po tváří kutálejí slzy, vyznívá tak skutečně, že mám vždy pocit, jako bych ji "přistihla" tajně plakat. Vánoční besídka, pěvecký výkon Joanny, odhodlání získat svou lásku Thomase Sangstera a jeho "průboj" letištěm. Americká zlatíčka, kočky Elisha Cuthbert, January Jones, Denise Richards, Shannon Elizabeth a Ivana Milicevic. Láska nebeská je poklad:) ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná romantická komedie, která má své kouzlo, několik opravdu povedených scén (Rowan!) a celkově příjemnou atmosféru. Pro někoho milý film, který člověka hodí do pohody a dobré nálady - pro jiného v závěru trochu hořký pocit podobný tomu při sledování videa z akce "free hugs". Jo, kdyby všechno šlo vyřešit takhle "růžově"... (ke 4* chybí opravdu nepatrný kousek...no třeba po dalším zhlédnutí) ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že jsem film sledovala beze svědků, protože jinak by mě asi neminula svěrací kazajka. Smích/pláč - to byla moje reakce na film, který přes množství postav, emocí a dějových linek nepostrádal prokreslení charakterů, vtip ani laskavost. Přestože se jím line předvánoční atmosféra, byl dalek patetického závaží, jak to známe z amerických filmů. Spousta humorných situací byla naprosto neotřelá a nová, ať už to byl Colin Firth se svou portugalskou služkou v anglickoportugalských rozhovorech, nebo Bill Nighy v roli vyžilého rockera (jak už ho známe ze Still crazy a o to je to vtipnější) s bezskrupulozními hláškami, nebo "Mr.Bean" balící dárek Alanu Rickmanovi nikoli pro jeho ženu v šatech po Pavarottim , atd. atd. Téma " All we need is love" bylo tady zpracované na 1O hvězdiček a ,vám tvůrcům, za to velké díky. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V každé žánrové kategorii mám snímek, který se blíží , případně rovná ideálu, prostě stoprocentní film. Mezi romantickými komediemi tohle místo zaujala Láska nebeská a nutno říct, že zvítězila s přehledem. Ale ano, hnidopich by mohl argumentovat, že s logikou se scénárista příliš nezatěžoval - ale od kdy je láska logická? Špičkové herecké obsazení, řada vtipných momentů a úžasně pozitivní atmosféra. Ideální film pro romantický večer ve dvou. Celkový dojem 100 %. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nebeský film, dokonale úsmevná komédia, nenásilná, jemná a citlivá romantika srší z každej minúty a pár zdramatizovaných minút vám dodá pocit, že nepozeráte len obyčajný hollywoodsky výplod (i keď niektoré naivné scény s anglickým premiérom si tento pocit vyžadujú, ale aj tu ide o zámer nadobudnúť u diváka presvedčenie, že i títo ľudia sa dokážu pred celým svetom podriadiť jednoduchému pravidlu lásky) . O tej celej tu hrajúcej plejáde hercov som predtým nemal ani poňatia a tak som do prvých tridsiatich minút len vyvaľoval oči, keď na scénu pribúdala jedna hviezda za druhou. So svojou postavou si každý poradil tak, aby sa pred ostatnými nezahanbil a dokonca práve premiér Hugh Grant to svojim výkonom celé zavŕšil. A najviac ma urazila a doteraz nechápem oscarovej ignorancii. 100%. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (95)

  • Jezírko, ve kterém skončí Aurelia (Lúcia Moniz) a Jamie (Colin Firth) při snaze zachránit rukopis, bylo velmi mělké. Oba herci si museli kleknout na dno, aby vyvolali dojem větší hloubky. Firth byl navíc ošklivě poštípán komáry. (don corleone)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Tady Vary: Předplaťte si své místo v kině

Tady Vary: Předplaťte si své místo v kině

30.09.2023

Unikátní formát filmové sezóny s předplatným přináší do českých kin projekt Tady Vary 2023/24. Předpremiéry očekávaných filmů, úvody s hosty, červený koberec a festivalová atmosféra. Na to všechno se… (více)

Pokračování Lásky nebeské bude mít 10 minut

Pokračování Lásky nebeské bude mít 10 minut

16.02.2017

Klasický sequel Lásky nebeské nás jen tak nečeká, Richard Curtis ale napsal desetiminutový kraťas, v němž se podíváme na život všech hlavních postav v 2017. Kdy přesně ho uvidíme? Jeho premiéra… (více)

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Reklama

Reklama