Reklama

Reklama

Kocour

  • USA The Cat in the Hat (více)
Trailer

Obsahy(1)

To je zase jednou venku pořádná plískanice a Sally s Conradem se sami doma tuze nudí. V tom do domu jako smršť vpadne Kocour a začne z klobouku tahat jedno kouzlo na druhým. A když se k němu ještě připojí jeho dva kumpáni Věc Jedna a Věc Dva, rozproudí se parádní zábava, plná gagů, šílených scének a veselého dovádění. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Sakra, byla to blbost pro děti, ale i já jsem se chvílemi dobře bavil. Kocour má totiž kromě infantilního humoru i celkem dobré hlášky, které mnohdy zas tak úplně pro děti nejsou. Postava Kocoura svým chováním připomínala Jima Carreyho v Masce. Myerse sice nemám rád, ale tady to vlastně není on. Byla to skutečně ujetá jízda. Dvě hvězdičky za ty povedené hlášky. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Neuvěřitelný úlet, úchylárna a ... teď momentálně mě nic na ú nenapadá. K pochopení a správné vychutnání tohoto filmu je zapotřebí vládnout sofistikovanou myslí, aby bylo možné proplést se bludištěm absurdity, slovních hříček expresivního přehrávání všech zůčastněných. Divák očekávající další z mnoha více či méně realisticky motivovaných filmů, které spadají do mainstreamu, bude zákonitě zcela šokován a může se velmi snadno stát, že na hru nepřistoupí. Analytikův ráj... ať už se zabývá psýché či strukturou filmu. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Áno, ale nie na TÝCHTO Filipínach.“ Hollywood nie je len o tom, že herci hrajú a režiséri nakrúcajú. Niekedy je aj o tom, že hrajú basketbalisti (KOKOSY NA SNEHU) i speváci (HALLOWEEN: H20) - a niekedy režírujú trikoví majstri (John Bruno – VÍRUS, Phil Tippett – VESMÍRNA PECHOTA 2). A nielen tí. Bo Welch je renomovaný autor výpravy pre veľké americké filmy a v minulosti odviedol takú výraznú prácu (BEETLEJUICE, KROTITELIA DUCHOV 2, BATMAN SA VRACIA, VLK, MUŽI V ČIERNOM), až mu v roku 2003 Spielbergov DreamWorks umožnil režijne debutovať. Výsledok bohužiaľ troška pripomína o tri roky staršieho GRINCHA. Nielen opulentnou nenapadnuteľnou audiovizuálnou stránkou (masky, výprava, hudba, kamera, zvuk, strih, kostýmy), ale i čudným nápadom (autorom knižnej predlohy GRINCHA i KOCÚRA je Dr. Seuss) zmixovať do jednej snímky rodinnú zábavu s poučením s vskutku nie príliš detskou zábavou, ktorej dominuje úchylný, nezodpovedný, zvrhlý a nejednoznačným sexuálnym dojmom pôsobiaci gigantický kocúr v podľa očakávaní maniakálnom podaní šialeného Mikea Myersa (trilógia o Austinovi Powersovi, LETUŠKA 1. TRIEDY). V podstate všetkým zúčastneným tento 109-miliónový (!) prepadák zničil kariéry a Bo Welch už nikdy žiadny film nerežíroval. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Monstrózní fantasmagorie nejhrubšího formátu s prověřením divákovy psychické síly a soudržnosti mozkových pochodů. LSD simulátor na obtížnost UNREAL. Testovací film pro nastavení barevného podání vašich TV a monitorů s přednastavenou škálou: hráškovo-pistáciovo zelená / fialově borůvková / paris-hilton růžová. Film pracující s postupy a dějem jaké vás nemohou napadnout ani v případě, že jste fanoušky moderní asijské kinematografie! Shlédnutí Kocoura je opravdu jen na vlastní nebezpečí a surrealní riziko, které hrozí střízlivému realistovi je značné! Film s nejostřejšími kritikami světových periodik a mnohonásobný aspirant na cenu kýče. Občas je potřeba se filmem nechat ulítnout a Kocour je velmi excentrický úlet... ()

ELDoctorow 

všechny recenze uživatele

Keď nejakú hranú rozprávku na motívy kníh Dr. Seussa tak jednoznačne Grincha v podaní Jima Carreyho. Kým ten bol sympatický, výborne zahraný, nebol problém si ho obľúbiť a celý film bol dobre a vtipne natočený tu máme nesympatického kocúra v otravnom podaní Mikea Myersa, ktorého som mal už päť minút po jeho objavení na scéne chuť zobrať k môjmu veterinárovi a nechať utratiť. Ešte predtým ho však nechať vykastrovať a to bez narkózy, aby získal aspoň akú-takú predstavu čo som zažíval pri sledovaní jeho filmu. Pritom nechýbalo veľa a mohol to byť výborný film – stačilo by aby sa pár minút po nástupe kocúra v dome objavil Alf a v naturalisticky zobrazených scénach plných cákajúcej krvi, lietajúcich utrhnutých kusov mäsa a srsti ho zožral. To by sa deckám páčilo! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Když děti podepisují smlouvu a najdou certifikát Spay & Neuter, je na něm jako datum narození uvedeno 25. května 1963, což je datum narození Mika Myerse, který hraje Kocoura. (HappySmile)
  • Ve filmu můžeme vidět výhradně automobily Ford Focus 1. generace s mírnou úpravou. Výjimku představují auta hlavních hrdinů. (Saur.us)
  • Během natáčení byly ukradeny tyto předměty: 2,5 metrů velké brýle; 1,2 m, 1,8 m a 2,4 m velká kovadlina, 1,2 m velký klíč a 2,1 m velký golfový míček, který vážil víc než 90 kg. Tyto předměty dosahovaly hodnoty 55 000 $. Později byly nalezeny v nákupním středisku přesprejovány grafity. (HappySmile)

Související novinky

Rozdáme si to počtvrté, bejby!

Rozdáme si to počtvrté, bejby!

20.05.2007

Kdyby Mike Myers (ten komik, ne ten psychopat v bílé masce! ;-) tu a tam neposkytoval hlas tlustému zelenému ogrovi, svět by už pomalu zapomněl, že někdo takový kdysi svými filmy vydělával stovky… (více)

Reklama

Reklama