Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Oblíbené trio je zpět. Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May se vrací v novém seriálu The Grand Tour, který je nepřímým pokračováním jejich posledního působení v Top Gearu. Naše trojka se vydává na cestu po celém světě, kde testuje různá auta, plní úkoly a především si užívají život jako "motoristi ve středním věku", kdy každou epizodu uvádí v jejich mobilním stanu. (UncleMorty)

(více)

Recenze (174)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tihle zmetci ze mě udělali petrolheada. Vůbec ne tím, že by točili pořad o autech, ale proto, že točí jeden z nejzábavnějších a nejlépe moderovaných formátů v současné telině (Conversation Street ftw). Svoje role za ty roky dotáhli k dokonalosti. Z Top Gearu si vzali to nejužitečnější, bohužel krom Stiga. Skoro všechny Amazon novoty během tří sezóny letěly přes palubu a v té (asi definitivně poslední) zůstala jenom esence - trojice bílých, zazobaných stárnoucích mužů, který je mentálně osm a jsou chorobně fixovaní na svoje penisy. A samozřejmě o tom dobře vědí. Daří se jim reflektovat absurditu současných ideologií z obou stran barikád s lehkostí a citem pro hranu (speciál ryby pro Zimbabwe jsou jeden all time tops). Z totálního despektu se ve mně narodil napřed respekt a pak fanatické fanouškovství. U závěrečného dílu jsem tak uronil slzu dieselu... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Hynku! Viléme!! Jarmi... Ehm, Clarksone!!! Na úvod to není zcela čistá jízda (prolog však bez výhrad, koncertní pódium ve své nabubřelosti otravné). Poslední série Top Gearu již nedosahovaly kvalit "zlatých sezón" (až na speciály samozřejmě) a tak jsem odchod komentátorského tria k Amazonu vlastně i uvítal. Tajně jsem totiž doufal, že jim to vlije novou krev do žil a pohrají si s oním otrocky dodržovaným a svazujícím neměnným formátem, který se v průběhu let stal největší brzdou Top Gearu. No, výsledkem je, že krom názvů pořadů/segmentů nezměnili nic. Ale skutečně lautr nic. Pro mnohé to bude dobře, pro některé zase tolik ne. Počítám se mezi ty druhé, protože tím že je to to samé v bleděmodrém, tak nezmizel největší neduh jejich posledních sezón u Top Gearu; pocit, že je to již spíše jízda na setrvačník ještě nezašlé slávy a jejich kultu osobnosti. Ne že by snad šlo o parodii sebe sama (až na otřesného "jakože Stiga"), na to jsou ti tři stále příliš zábavní a mají k dispozici nekřesťansky šílený rozpočet a tudíž netušené možnosti, ale tohle je z jejich strany vlastně dost rutina. Zábavná i kvalitní, ale již viděná, kdy přesně víte co od jednoho každého z nich čekat (což je problém o to větší, když si na rovinu přiznáme, že to vždy bylo mnohem více o nich než o autech). Chybí jakýkoli moment překvapení. Ovšem největší zklamání pochází paradoxně v podobě technické stránky, jelikož nějakého hipsterského yntelygenta napadlo každou pasáž prohnat jiným "instagram like kurvítkem" (čti filtrem). Výsledkem je přesycený výblitek bez jednotné koncepce nejen v rámci celku, ale i jednotlivých pasáží, protože díky prostřihům do kokpitů (ty nejsou filtry prohnané), se to vizuálně bije způsobem, který by zarážel i u amatérské tvorby na youtube. Natož u pořadu s rozpočtem, který by pokryl schodek státního rozpočtu nejedné menší evropské země. Výsledkem je nejzábavnější a nejpřepálenější rutina široko daleko. Otázkou je, zda to stačí. A (doplněno po letech) odpovím si sám; stačí. Již během úvodní sezóny se to výrazně zlepšuje (a to jakože hodně moc). Jako by si prostě řekli, hele nemusíme to dělat jen pro prachy, pojďme si to užít. Je z toho poznat, že je samotné to bavilo a že díky amazonímu über-rozpočtu si mohou dělat co chtějí a kdekoli na světě chtějí (všechna čest tomu neviditelnému čtvrtému v pozadí; Andy Wilmanovi). Navíc ty (ne)novoty z počátku postupně upozaďují a posílají do kopru (jen ve druhé řadě se dělá úkrok zpět v podobě návratu segmentu s celebritami; zabíjí se tím tempo a zajímavost), až se ve třetí řadě navrátí k jádru pudla bez jakýchkoli serepetiček. Prostě baví především sebe sama a díky tomu i diváka. Nepopiratelně nejlepší cestovatelsky-dobrodružně-autosalónní-chlapsky se na ostří nože špičkující a ptáky si neustále poměřující (a na šaltpáky si je instalující) pořad v dějinách. Nic více, nic méně; prostě #amazonshitcarshow. | S1: 5/5 | S2: 5/5 | S3: 5/5 | ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Tři paka a volant na špatné straně auta jsou zpátky, a přestože jim to na začátek celkem drhne, je to prostě Clarkson, Hammond a May, ty nejde nemilovat. Nejde, nejde, nejde! // Druhá půlka série už naprosto parádní. They're back. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

5 hvězd dávám hlavně za první díl u kterého jsem se rozbulel jako želva a nostalgií si krásně provoněl celý pokoj. The Grand Tour je v současné době jeden z nejlepších automobilových pořádů a dustojným nástupcem starého dobrého Top Gearu ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Tak vkusne vyhodené hory peniazí som ešte nevidel. Konečne prišiel niekto, kto sa odvážil urobiť show na najvyššej úrovni s megalomanským rozpočtom, tomu adekvátnym obsahom, a hlavne: V 4K!!! Zábery, z ktorých mi nestály len chlpy... :D Absolutly amazing. 2160p, THX, LED meter aj niečo. Audiovizuál: 1000% Umelo generovaný humor: thumbs down. Update: Po štyroch epizódach môžem povedať, že nadšenie z pilotného dielu celkom rýchlo vyprchlo, nakoľko ďalšie diely už nie sú zďaleka tak velkoformátové. Dalo by sa povedať, že pilot ma navnadil na niečo, čo potom séria nedokázala naplniť. To nič nemení na geniálnosti pilotu a nadpriemernosti ostatných dielov. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

V průměru lepší než Top Gear. Nicméně nutno dodat, že jsem viděl jen první sérii. Podrobnější hodnocení: Vtip 4*, nápaditost 5*, témata 5* hosté 4*, moderátoři 5* a kamera 5*. I když poslední série v Top Gearu s nimi byli slabé, tak tady si moderátoři rozhodně polepšili a mohli roztáhnout svá křídla. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Místy horší, ale jinak stále stejně trhlé. Akorát mě mrzí, že je vidět, jak BBC dohlíží, aby nic z Top Gearu se zde neobjevilo. A ty prachy tomu sluší, technická stránka je naprosto dechberoucí. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

První tři díly nic moc, ale čtvrtej a pátej mi už příjde, že jsou kluci v plný formě :) Za mě ultrasolidní 4 hvězdy. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

"What could possibly go wrong?" ___________ Famózní tribute Top Gearu a zároveň spektakulární podívaná ad absurdum. Pompézní dobrodružná pecka, která nemá jakoukoliv chybu. Samozřejmě, Top Gearu se to ani zdaleka nevyrovná, ale i tak tahle Svatá Trojice britských pošuků ještě nikdy nebyla v tak velkolepý kondici. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Po rozpačitém rozjezdu prvních dílů se partička zase dostává do formy. Ona ta změna značky asi nebyla jednoduchá, stejně jako to asi není jednoduché pro nějakého toho skalního automobilistu, kterému řeknou, že tento typ auta jeho oblíbené značky je poslední, protože továrna zavírá... Poté co BBC neustálo Jeremyho provokokace (i když kdo ví jak to všechno bylo) se začala psát tato nová éra Top Gea... pardon Grand Touru. Omluvte, chvilku si na to budu zvykat... Uvidíme jak se to bude rozjíždět dál. Rozpočet není vše, hlavní jsou nápady. Těch ztřeštěných nám už trojice předvedla se štábem tolik, že skalní fanda může mít dojem, že nádoba nápadů je vyčerpána a není s čím novým přijít... Tak uvidíme. Staří přátelé se neopouští a u mně to ve vztahu k Jeremymu, Jamesovi a Richardu samozřejmě platí! Ještě k BBC - přišli jste o pořad, který napodobují všechny pořady o autech na světě a který jen opravdu těžko nahradíte! Ale to vy asi už víte že? * * * * ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Clarkson a jeho dva poskoci jsou zpět, předpokládám, že pro fandy Top Gearu pecka, pro mě žádný zázrak, dalo se to. Ne, byla to sranda :) ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Top Gear mám rád. Řadu epizod jsem dokonce viděl víckrát, některé snad i čtyřikrát, a to ani nejsem blázen do aut - bavilo mě totiž ústřední trio osobitých moderátorů, jejich vzájemné pošťuchování, smysl pro humor, nekonečná zásoba hlášek a dobrodružné výzvy, které jim producenti pořadu připravovali. Ale z The Grand Tour si nepustím znovu ani minutu, protože za celou sérii jsem neviděl skoro nic, co by mi za to stálo, a spíš jsem se nudil/otravoval. Clarkson, Hammond a May jsou tentokrát skutečně vtipní, jen když si mezi sebou improvizovaně nadávají a haní si navzájem svůj výběr vozů, ale jinak jejich přednes smrdí na míle daleko předem připraveným scénářem, a ke všemu ne moc dobrým . "Zabíjení" celebrit bylo možná trochu legrační napoprvé, avšak poučku, že opakovaný vtip přestává být vtipem, si moderátoři a tvůrci k srdci nevzali, tudíž každá další epizoda byla doprovázena úměrně rostoucí trapnou rozpačitostí. Diskuze nad novinkami taky mnohdy vázla a okruhový řidič "Američan" byl vyloženě nevtipný až iritující. Oceňuji tak maximálně kameru, výběr lokací a celkovou výpravu, byť mnohdy to bylo spíš ve stylu "koukejte, kolik máme peněz, a co všechno si za ně můžeme dovolit." ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tato šílená parta se nenechá ničím zastrašit. I po Clarksonově vyhazovu se dali znovu dohromady a podnikají spolu šílené výlety. Zatím viděn jen Mosambický speciál. Je to ale pořád nářez. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Špičková zábava. Nový formát Top Gearu se povedl na jedničku a u mnoha dobrodružství v cizích zemích jsem se musel ptát, jestli to těm padesátníkům stojí za to. Místy hodně surové, ale autentistické. Bravo. První díl a hned první scéna, kdy se všichni 3 borci potkají na cestě, mi vhrnul slzy do očí. A pokud jde o finále a rozloučení se s diváky? Don't get me started! Grand Tour mi bude chybět. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu trvání prvního dílu jsem měl na tváři přihlouplý úsměv, jelikož to, co jsem postrádal v novém Top Gearu, je zde zpátky v plné parádě. Mám tím samozřejmě na mysli trio moderátorů, kteří tvoří 95% úspěchu daného pořadového schématu. Jsem moc rád, že se kluků "ujal" Amazon, protože se původní Top Gear začal tak nějak opakovat. The Grand Tour má opět tu svěží jiskru, kterou jsem zhruba u posledních dvou řad postrádal. Je zde také znát, že producenti tentokrát "nekecají" do jejich práce, takže kluci mají volnou ruku při realizaci jejich šílených nápadů. Je zde znát, že každý díl má o mnoho větší rozpočet než celý TG na BBC. Je zde znát, že to co Jezza, Hamster a Captain Slow dělají, dělají s láskou a se svým typickým suchým humorem, který je katalyzátorem neskutečných dialogů. Jsem zkrátka nadšen a dojat, že JSOU ZPÁTKY! (Prime Video) ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

V podstatě se jedná stále o to samé, jako jsme byli zvyklí z Top Gearu, jenže jsou zde dvě velká ale: 1) Stigův náhradník The American je neskutečně trapnej a kdyby mlčel, udělal by mnohem líp... 2) Celebrity Brain Crush začal být nudný už při prvním opakování... Jinak je to pořád stará dobrý trojka - eliminovat výše uvedené a možná trochu ubrat na demolování - chápu, že na to jsou peníze, ale vážně nemusím mít všechno... ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Návrat Clarksona, Hammonda a Maye s novou motoristickou show byl nanejvýš očekávaný a snad o to rozpačitějším dojmem pak pilotní epizoda působila. Něco se povedlo (Conversation Street, stan), něco ne (Američan), něco potřebovalo vyzrát (Celebrity, délka segmentů). Následně přišel druhý, podle mého, naprosto otřesný díl, kde jsme měli možnost sledovat trojici padesátníků, kteří si hrají na vojáky. Problém byl, že s podstatou pořadu to mělo pramálo společného a nebylo to ani moc zábavné. Naštěstí to byl jen jediný takto velký úlet a od třetího dílu se show postupně profilovala do podoby, kdy už všechno působilo jak má. Kvalita těchto dílů sice nebyla stoprocentní, ale v dílčích momentech byla každá epizoda docela zábavná. Hlavně Conversation Street, speciální dvojepizoda a některé segmenty byly nanejvýš povedené. Za vrchol pak považuji až nečekaně seriózní, ale o to působivější, Mayův příspěvek o zápolení Fordu a Ferrari. Postupem času i některé opakující se vtipy začaly fungovat, ačkoliv kdyby například od té záležitosti s celebritami opustili úplně nebo ji používali méně často, nikdo se asi zlobit nebude. Za jediné skutečné selhání považuji Američana, který byl neskutečně otravný a veškerý jeho potenciál nepadl moc na úrodnou půdu. Každopádně, jako celek vznikl opět povedený pořad, který sice má ještě co vylepšovat, přesto si myslím, že každý týden dostatečně pobavil. A to je to hlavní. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Po první epizodě: Skvělý protiklad proti chabému pokusu BBC o udržení nastoleného tempa, které trio Clarkson, Hammond a May budovali několik let. V jejich nové show pro Amazon to ale zkrátka šlape naplno a i když to místy trochu drhne, nemám problém nasolit plných pět. Teď jen aby si podobný náboj a onu drzost udrželi i nadále. Po druhé epizodě: A jaj. Doufejme, že se jednalo o pouhý přešlap a ne o ukázku toho, jak nejisti jsou si tvůrci svým konceptem. Ona talk show o motoristických problémech ve spojení s lokáliemi kde se natáčí je docela fajn, nicméně když to nevyváží silné segmenty, docela rychle dojde pořadu šťáva. Uvidíme jak dál, nicméně po druhém díle musím s hodnocením jít minimálně o jednu dolů. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

S01E01 - Předchozí Top Gear jsem nesledoval, takže nejsem ten správný zapálený fanoušek a ani tedy nemohu srovnávat se zmiňovanou "zlatou érou Top Gearu", nicméně tenhle díl a pořad mě nijak nenadchnul tak, abych čekal díl další. Ano, kamera je pěkná, to ano. Sem tam i nějaký vtip, ale... ne, tohle holt není pořad pro mě. Vyzkoušeno, zapomenuto. ()

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama