Reklama

Reklama

Z lékárníkova deníku

(TV film)

Obsahy(1)

Magistr (V. Mareš) žije spokojeným, ale jednotvárným životem. Byt má nad lékárnou, žena (M. Drahokoupilová) mu uvaří a odpoledne zaskakuje v lékarně, aby se mohl věnovat svému bádání v laboratoři. Marné jsou ženiny pokusy o upoutání trochy jeho pozornosti. Vyhledá tedy starou recepturu na nápoj lásky, natrhá byliny a muž nápoj vypije. Magistr vyrobí svou formuli III., neboli omlazovací krém, a nevědomky použije část výluhu. Když jde s manželkou na pivovarnický ples, začnou se s ním dít podivné věci… Malá komediální hříčka podle scénáře M. Kadlečíkové a v režii V. Olmera vznikla pro II. televizní program. Její zpracování je trochu fantaskní, ale téma veskrze lidské. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Příliš zaneprázdněný lékárník a příliš zanedbávaná manželka... Veskrze průměrná kratochvilná historka, v níž zaujme snad jen nadmíru svůdná silueta Marie Drahokoupilové. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Již staří Řekové (ne-li někdo ještě starší) toto téma expoloatovali, takže děj je předvídatelný. To by samo o sobě nevadilo, kdyby představitel hlavní role pan Mareš nehrál nemastně neslaně, takže celou tuto hříčku pohřbívá. Pamatuji si ho z epizodních rolí, kdy většinou hrál nějakého tesilového funkcionáře a k tomu se opravdu hodil. Škoda, s jiným hercem by to asi dopadlo lépe. Ani šarm a půvab paní Drahokoupilové to nemohou zcela zachránit. Jen kvůli ní dvě hvězdičky. ()

Reklama

Peabody 

všechny recenze uživatele

Je to taková vysoce předvídatelná anekdota o krásné zanedbávané manželce. Za opravdu krásnou Marii Drahokoupilovou je ta hvězdička. Problém pro mne je dvojí. Jednak je to až moc jednoduché a hlavně Václav Mareš podle mne totálně postrádá charisma, takže mne nudí. Pan režisér si pro změnu nalepil vousy a smetanu slízne někdo jiný, opět vcelku od počátku jasno kdo. Slabé. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo ve Slavonicích. (SONY_)

Reklama

Reklama