Reklama

Reklama

Neobyčejná Afrika

(seriál)
  • Velká Británie Extraordinary Africa
Velká Británie, 2016, 6x30 min

Obsahy(1)

Počínaje černou a bílou, africké barvy jsou oslnivé, ohromující a nezapomenutelné. Růžové, modré, červené, šedé, zelené... jsou odvozeny z nekonečných adaptací, které umožňují fauně, aby přežila klima a nelítostný ekosystém. Mimo svou krásou jsou barvy životně důležité pro úspěch druhu při obraně, krmení a reprodukci.
Vypravte se za neuvěřitelnou faunou i flórou afrického kontinentu. Navštívíte věhlasné národní parky či jeden z největších a nejstarších lesů na světě, který se nachází v Kongu.

1. Národní park Nazinga Populace slonů z parku Nazinga v Burkině Faso vzkvétá. Aby vědci zjistili, proč se jim tak daří, rozhodnou se sečíst jejich počty pomocí dronu.

2. Poslední les Jeden z největších a nejstarších lesů na Zemi se nachází v Kongu. Tato obrovská plocha zeleně pokrývá dva miliony čtverečních kilometrů.

3. Virunga se probouzí Národní park Virunga ve východním Kongu je zařazen na seznam Světového dědictví. Přesto je záchrana tohoto jedinečného místa neustálý boj.

4. Poklad východního Konga Prozkoumejte národní parky Virunga, Kahuzi Biega a Garamba a vydejte se na úžasnou cestu napříč srdcem východního Konga.

5. Národní park Zakouma Národní park Zakouma má v sobě veškeré kouzlo Afriky, včetně slonů, lvů a žiraf, přesto, že tu vždy 6 měsíců neprší.

6. Kontinent plný barev Barvy Afriky jsou omračující a nezapomenutelné. Odstíny růžové, modré i zelené jsou výsledkem adaptace a pomáhají místní fauně přežít. (National Geographic)

(více)

Reklama

Reklama