Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá princezna Alžběta si bere prince Philipa. Zdravotní stav krále Jiřího VI. se zhoršuje; ministerským předsedou je podruhé zvolen Winston Churchill. (Netflix)

Recenze (18)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda přinesla velmi kvalitní drama se solidními hereckými výkony.Největším překvapením byl pro mě John Lithgow,zrovna jeho bych si jako Winstona Churchilla před shlédnutím tohoto dílu nedokázal představit a on svoji postavu hraje naprosto skvěle. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Včera měl pohřeb 99-letý princ Philip, tak jsem dal první díl seriálu Koruna, kde si princ Philip bere princeznu Alžbětu. Musím říct wow, páč takhle výpravnou technicky dobrou věc jsem nečekal. Sice je hned jasný, že hodnocení seriálu bude závislé na sympatiích ke skutečné královské rodině. Příznivci budou dávat tři a víc a dostane se jim kvalitní melodrama, těm ostatním se nedostane nic kontroverzního, ale jen suchopádné ikdyž poučné odvyprávění dějin. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Špičkově natočený úvod k všeobecně uznávanému a vysoce ceněnému seriálu. Opulentní výprava a kostýmy, kvalitní herecké osazenstvo a smysluplný děj, plus emocionální zápřah u diváka. Zatím velmi dobrý mix vyobrazení tradicionální anglické šlechty, jejíž dekadence a naškrobenost je zabalená ve skvělém řemesle moderní filmařiny, kterou zvládnou i fandové netflixovského popíku. ()

Lars2 

všechny recenze uživatele

Tento seriál by som si pravdepodobne dobrovoľne nepustil. Náhodou mi padlo oko na TV keď moja milovaná pozerala asi siedmy diel... Nejaký fotograf tam opaľoval nejakú princeznú.... Krásne natočené. Filmásky šlabikár. Etalón. Tak som sa do toho pustil. Pompézne ale ľudské. Výborne natočené. Všetko ako má byť. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani nevíte, jak jsem ráda, že jsem s tímhle seriálem začala. Dost dlouho jsem se k tomu odhodlávala, ale nakonec jsem si řekla, když to všichni tak děsně chválí, dokonce i sama královna na to prej kouká. Takže samozřejmě, že jsem si ho nemohla nechat ujít. S Netflixem to je prostě 50 na 50, někdy vyprodukuje hroznou kravinu, a pak zase něco úplně skvělýho. A já pevně věřím, že tenhle seriál bude ta druhá možnost. První díl a zatáhnul mě do děje tak moc, že jsem se u scény, kde králi předali papírovou korunu, rozbrečela s ním. (ಥ﹏ಥ) A to je teprve první díl a už takhle emocionální, no já to nevydržím. I když byla tahle epizoda prakticky jenom o kašlajícím chlápkovi (Můžete říct o králi, že je to chlápek? Aby mě pak nedali zákaz vstupu do Anglie.), děsně mě to chytlo. Ta hudba, atmosféra, pravá britská angličtina. Úžasný. Ze začátku jsem si sice nebyla moc jistá Churchillem, ale na to, jak je těžký ho zahrát, to ten herec zvládnul zatraceně dobře. Hodnocení: konečný záběry vypadají tak nádherně, ty barvy, to je slast/10 ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama