Reklama

Reklama

Smrtonosná zbraň

(seriál)
Trailer 1
USA, (2016–2019), 39 h 50 min (Minutáž: 42–46 min)

Tvůrci:

Matthew Miller

Hrají:

Damon Wayans, Clayne Crawford, Seann William Scott, Jordana Brewster, Charles Baker, Kevin Rahm, Chandler Kinney, Rudolf Martin, Keesha Sharp, Toni Trucks (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(55)

Obsahy(1)

Seriál založený na slávnej filmovej sérii Smrtonosná zbraň predstavuje klasické policajné duo. Martin Riggs (Clayne Crawford) a Roger Murtaugh (Damon Wayans) sú parťáci, ktorí bojujú proti zločinu v súčasnom Los Angeles. (TV Markíza)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (65)

herr_carter

všechny recenze uživatele

73 %? To si děláte prdel ne? Tohle by se vůbec nemělo povolit ! Natočit podle kultovních filmů seriál, kde oba původní výborné herce a herecké ikony nahrazují debil a blbeček, je stejný prohřešek, jako kdyby se Troškovi udělilo právo dotočit zbývající díly Avatara. Nebo kdyby Olmer dostal svolení natočit remake Jurského parku. Nebo kdyby Soukup na základě úspěchu Discopříběhu natočil pokračování Chicaga. Nebo kdyby Češi ve fotbale vyhráli mistrovství světa. Nebo Evropy. Tohle je svatokrádež a rouhání, fuj...... ()

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Považuju se za velkýho fandu původní Lethal Weapon. Bývávaly časy, kdy jsem všechny čtyři filmy dokázal odrecitovat nazpaměť - tolikrát se totiž VHSky se Smrtonosnou zbraní u nás protočily. Lethal Weapon sérii považuju za to nejlepší, co se v daným žánru urodilo. Proto jsem nebyl odvážnej pustit se do týhle televizní srandy, dopředu se dalo předpokládat, že na původní filmy to zdaleka mít nebude. Chybí toho opravdu moc, aby se to vyrovnalo LW sérii aspoň v jejím čtvrtým a posledním díle, ale když si člověk zvykne na to, že Riggs nemá charisma Mela Gibsona a Murtaugh nemá s Dannym Gloverem společného skoro nic, dá se na televizní Lethal Weapon celkem zvyknout. O to víc, že to trvá tak zhruba čtyři pět epizod, než si zvykne divák a než si zvykne samotnej seriál. Sympatický ale je, že se nikdo nesnaží původním filmům blížit, seriál si z nich v zásadě bere jen námět a jména hlavních postav a samozřejmě Los Angeles (a to včetně několika klasických LW lokací) a snaží se s tím vším pracovat moderně se svižným přístupem ve střižně. A tak v zásadě jen to jediné velké negativum (když už si člověk zvykne, že to není Lethal Weapon, jak si ji pamatuje z dětství) je fakt, že scénář postrádá Blackovské hlášky a vtipy. Hláškující Riggs a Murtaugh prostě musí být, a to mi prozatím chybí. Ale jinak po devíti epizodách zatím v zásadě 75%ní spokojenost. Žádný terno to není, ale dívat se na to s klidem dá. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Problémem tohoto seriálu je jeho název a určitá spojitost s kultovní filmovou sérií. Kromě jmen hlavních postav se to filmu dotkne snad jenom v prvním díle, jinak si to jde po svým. A to je vlastně dobře. Kdyby se to jmenovalo jinak, byl by to fakt dobrej a zábavnej seriál sám o sobě, tuhle podporu to asi nepotřebuje. Je to zábavný, ulítlý, občas divák musí přivřít oko, sám seriál se nebere moc vážně, celý je to točený s nadhledem, takže se divák může dobře pobavit a nemusí nad tím nějak moc přemýšlet. To byl určitě záměr a je to vidět. Nicméně je tam ještě jeden důležitej prvek, kterej vystupuje nad ten celek - přátelství a parťáctví dvou chlápků, kteří jsou si navzájem protikladem, ale přitom stojí při sobě, nejen když jde do tuhýho. Je to tam moc dobře vykreslený a chemie mezi C. Crawfordem a D. Wayansem funguje perfektně. Po první sérii jsem spokojenej, takže hurá na druhou. ()

ER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V rámci první série spíše průměrný seriál s průměrnými herci, ale jednou vyjímkou ...D.Wayans jako Murtaugh je tragédie. Klasické "špeky" tvůrčího týmu jsou příliš evidentní a nedaří se je ani obkecat (např. ve filmech vtipně jiskřivé dialogy psycholožky s Riggsem působí v seriálu jako želatinová nuda a Leo Getz? Ještě,že v seriálu "pobývá" krátce. Jen ze sympatie k filmové předloze dávám o jednu hvězdičku více. Jinak seriál dobře plní svou funkci akčně komediální krimi a pokud přimhouřím jedno oko, pak se i občas pobavím.Chvályhodné je,že v každé epizodě se dá natrefit na odkaz kultovní filmové série a překvapivě dobře vyznívají rodinné strasti obou protagonistů. ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele

1. série: Tak tohle se opravdu povedlo. Seriál jsem hodně dlouho odkládal, protože jsem tomu nevěřil. Nefandím seriálům předělaných z filmů. Když jsem ale po dlouhé době pustil z nudy první díl, druhý díl, třetí díl...a dál to už šlo samo. Nemohl jsem se od toho odlepit. Skvělý humor, výborná akce. Scenérie alá AAA hollywoodských filmů. Celkové herecké obsazení se povedlo, zejména ústřední dvojice se mně líbila mnohem více než Gibson/Glover. Poslední díl první série byl nářez! ()

Galerie (679)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama