Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Imagine dokumentaristicky a intímne nakúka do života jedného z najväčších hudobníkov modernej doby. Režisér sa snaží odpovedať na otázky bežných ľudí o tom ako "celebrita" ako Lennon v súkromí žije, čo robí keď práve nekoncertuje a pod. A darí sa mu to s nadľahčenosťou Lennonovho humoru a pomocou rozhovorov s jeho rodinou a príbuzními nám vytvára ucelený obraz o tom v akom duchu žil Lennon svoje posledné roky v Amerike. (JohnFarst)

(více)

Recenze (48)

JohnFarst 

všechny recenze uživatele

Dokument nakúkajúci všade tam kam by naše oko chcelo vidieť v Johnovom živote. Je tu ukázaný nie ako celebrita ale ako normálny človek čo chce ľuďom dobre a nehanbí sa zato. Najzaujímavejšie pasáže sú okrem koncertov a vystúpení zábery na práve komponujúceho Johna alebo rozhovory napr. so Seanom "o otcovi". Rozprávanie príhod a príbehov z Johnovho života na konci zavŕši práve klip Imagine a popri silných emóciách nám vtedy dôjde o akého skvelého človeka svet prišiel 8. decembra 1980. "John, nech tvoje piesne a tvoj duch žijú naveky. Amen." ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Samotný dokument šlo určitě ještě trochu vybrousit, ale svou roli splnil. Johna vyobrazuje jako jednoho z těch geniálních umělců uvězněných ve svém vlastním světě a s neochvějným přesvědčením, že právě jeho pohled na svět je tím nejlepším. Jeho obrovská víra v sebe sama a jeho potřeba udělat svět lepším, dokázali nadchnout davy lidí a mnohým změnit život. Na hudebního génia tohoto formátu nelze zapomenout, stejně tak jako nejde zapomenout na jeho snahu za trochu lepší a svobodnější život nás všech.. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

O The beatles by se dalo říct, že jsou moje oblíbená hudební skupina. Tento dokument mapuje životní osudy pouze jednoho člena, zato ovšem sakra důležitého a především nejvíce diskutovaného. Dokument je uchopen tak, že se v něm primárně nejedná o hudbu, jako spíše o ten samotný život, což je trošku škoda. Čekal jsem více zákulisních informacích o tvorbě těch největších hitů. Ovšem zajímavé je to i tak...Slabší 3*. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

"Pro poslední píseň bychom potřebovali vaši pomoc. Lidé na levnějších sedadlech, kdybyste prosímvás tleskali. A zbytek ať prostě chřestí svými šperky." Twist and shout! Je to rebel! Dokument velmi příjemný, netíhne po senzaci. Písně vybírané jako vyjádření stavu jeho myšlenek v různých obdobích života mi připadaly velmi vhodně zvolené. Co mě ovšem nejvíc zaskočilo: Z jiného, daleko víc bulvárnějšího portrétu (ovšem celé kapely), který se tuším jmenoval Největší tajemství Beatles, jsem se dozvěděla o slečně May Pang, která tam prohlašovala, že s ní John nějakou dobu žil a že ji miloval víc než Yoko, což mi přišlo absurdní. Po shlédnutí tohoto filmu už věřím, že tato epizoda existovala. Musím si o Johnovi něco víc přečíst, nechápu, jak to, že o tom ještě nevím. Úplně nejsilnější scénou pro mě byl rozhovor Johna s fanouškem, který stál několik hodin u něj na zahradě a měl dojem, že Johnovy písničky jsou o něm samotném. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

John Lennon v istom období stratil kontakt s realitou a tento vcelku objektívny dokument to iba potvrdzuje... no jo, no - sláva (slabé slovo, pokojne sa bavme o zboštení), drogy a láska (nebeská :-) tú schopnosť majú. Čo je škoda, s triezvejším pohľadom toho mohol dokázať určite viac, či už na poli hudby alebo v spoločenskom živote. Na jeho mieste by ale takto asi dopadol každý a mnohí ešte horšie. Buď ako buď - vždy ho budem mať radšej než suchára Póla Mekakiho... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Producenti převedli všechen materiál a nahrávky na laserové disky, spojili je v jedné databázi a pomocí počítače provádeli střih a sestavování výsledné podoby filmu. Byla to raná verze nelineárního střihu. (Morien)
  • Soundtrack k tomuto filmu bylo první album, které kombinovalo písně Johna Lennona z období Beatles i z jeho sólové kariéry. V demo podobě se zde také objevila píseň "Real Love", kterou ostatní Beatlové později použili jako základ pro singl k "Beatles Anthology". (Morien)
  • George Martin znovu namíchal písně Beatles použité ve filmu pro šestikanálový Dolby stereo používaný v kinech. Vyjádřil se o tom, že to byla jedna z největších výzev v jeho kariéře. (Morien)

Reklama

Reklama