Reklama

Reklama

Dobré místo

(seriál)
  • USA The Good Place
TV spot
USA, (2016–2020), 19 h 46 min (Minutáž: 21–54 min)

Tvůrci:

Michael Schur

Hrají:

Kristen Bell, Ted Danson, William Jackson Harper, D'Arcy Carden, Jameela Jamil, Manny Jacinto, Marc Evan Jackson, Tiya Sircar, Ruman Kazi, Amy Okuda (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(50)

Díky chybě se sebestředná Eleanor Shellstrop po smrti dostane na Dobré místo. Chce tu zůstat, takže se snaží stát se lepším člověkem. (Netflix)

Videa (1)

TV spot

Recenze (109)

ForGump 

všechny recenze uživatele

Taky jsem se ze začátku úplně nebavil, díl od dílu mě to ale začalo bavit strašlivě. Good Place je snad nejkreativnější seriál všech dob. Tady scénáristé mohli dát fantazii obrovský prostor a ukázalo se, že ji mají velice pestrou. Navíc dali dohromady skvělou sestavu postav skvěle zahranými. Jedinečná je především D'Arcy Carden a její Janet v mnoha podobách. Opravdu silně doporučuji. 90% ()

xpaja 

všechny recenze uživatele

The Good Place sice trpí "americkým seriálovým moralizováním" a tam kde by mohl přitlačit na pilu, se stále drží při zdi. Ale čert to vem, je to totiž nápaditá zábava. Hlavní postavy v čele s K. Bell jsou skvěle napsané. Líbí se mi také "barevnost prostředí" á la Pushing Daisies. Přechod z první série do druhé přináší novou zápletku a jsem zvědav, co přinese třetí série. Dávám --- == 79 % == --- . ()

Reklama

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sitkom o posmrtným životě od scénáristů Parks and Recreation. Ze začátku se zdálo, že téma vydá maximálně na jednu sezónu, ale tvůrci nakonec vždy přišli s nějakým zvratem, kterej změnil mechaniku další sezóny. Každá další sezóna přišla s něčim trochu novým. (Ikdyž ve třetí sezóně už jsem chvílema měl pocit, že už se trochu vaří z vody. Některý epizody by možná bylo lepší vyhodit a příběh uzavřít už ve třetí sezóně.) Hlavní hereckej ansámbl až na výjimky dobrej. Ted Danson v roli architekta skvělej; možná bych řekl, že je to i jeho nejlepší výkon vůbec. Hlavní dvojka Cristen Bell a William Harper má chemii a obě jejich postavy, Eleanor a Chidi, jsou zajímavý a parádně zahraný. Jameela Jamil v roli Tahani v pohodě. Darcy Carden v roli chodící databáze Janet dostává prostor ukázat svoji hereckou mnohostrannost. Manny Jacinto do role Jasona bohužel obsazenej naprosto špatně. Herecky na to vůbec nemá. Je vidět, že scénáristi ani režie si s nim nevěděli moc rady a postupně z něho udělali infantilního prosťáčka. A zbytek ansámblu s nim interaguje dost nepřirozeně. Zejména romantický vztahy jeho postavy s postavama Janet a Tahani viditělně postrádaj chemii a uvěřitelnost. Postupně naštěstí dostávaj víc prostoru i herci velejších postav. Např. Marc Jackson v roli "šéfa" Shawna je super vtipnej. Bavila mě Tiya Sircar jako ambiciózní a věčně nespokojená Vicky. Maya Rudolph jako vesmírná soudkyně se zálibou v seriálech. Nebo Jason Mantzoukas jako špatně vytvořená umělá bytost Derek, a jeho absurdní humor. Celkově bych ocenil dobrou výpravu, kostýmy, a celkovou vizuální koncepci seriálu, jak v interiérech, tak venku; s povětšinou dobře zakomponovaným CGI. Nejlepší epizody: S02E05, S03E08, S04E13. ()

lukasch 

všechny recenze uživatele

"Peklo je tam, kde podávají pizzu s ananasem, hrajou Limp Bizkit a kde končí všichni filosofové." Výborný a chytrý seriál, který staví na jemném humoru a který předkládá i hodně otázek k zamyšlení. Z jednohubky, kterou jsem zkusil na Netflixu, se rychle stala srdeční záležitost. PS: Je tam jeden pěkný odkaz na Teda Danson a seriál Cheers. :) ()

krauset 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chidiho studie o tom, zda se po těsném uniknutí smrti staneme lepšími lidmi, je méně zajímavá než otázky, které třetí série nenápadně klade. Jaký je sociální rozměr etického chování, jak na sebe vzájemně působíme, jak velký je vliv prostředí a okolí na naše skutky? Jestliže se může sejít specifická skupinka – a stanou se z ní dobří lidé, znamená to, že má každý lotr spřízněnou duši na konání dobra? Peklo jsou prý ti druzí, tady jsou jiní lidé spíš cestou ke spáse. Recenze na TVZone zde. ()

Galerie (756)

Zajímavosti (17)

  • V epizóde sa objaví postava hlavného účtovníka. V ruke drží šálku s nápisom Existence's Best Boss, čo je referencia na šálku World's Best Boss postavy Michaella Scotta z americkej verzie seriálu Kancl (od r. 2005). Hlavného účtovníka hrá Stephen Merchant, ktorý spoločne s Rickym Gervaisom vytvoril britský originál. (petiar)
  • Názov primárneho susedstva je „Neighborhood 12358W“. Čísla zodpovedajú Fibonacciho postupnosti, v ktorej sa každé číslo vytvorí pridaním dvoch predchádzajúcich čísel. (chesterko)
  • Všetky krevety konzumované Eleanor sú falošné, pretože herečka Kristen Bell je vegetariánka. Kristen ich opísala ako „gumené nugetky“, maľované tak, aby vyzerali ako krevety. (chesterko)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama