Reklama

Reklama

Sabotáž

  • Velká Británie Sabotage (více)
Trailer

Obsahy(1)

Špionážny thriller o žene, ktorá vo svojom láskavom manželovi, manažérovi kina (Oscar Homolka), odhalí nebezpečného kriminálnika, chystajúceho bombovú sabotáž v londýnskom metre. V USA bol v dobe svojej premiéry film uvedený pod názvom THE WOMAN ALONE. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se do toho filmu nemohl vůbec dostat. Přišlo mi to i přes krátkou stopáž dost rozvláčné a dějově zbytečně zamotané. Jeden z těch slabších Hitchů. Až závěrečná dvacetiminutovka měla docela drajv a vytáhla to nakonec na slabší 3* Ps : Jo a za ten spoileroidní obsah, by tu měli někoho nakopat a ne to tady ještě prezentovat i když, že by mě to tady překvapovalo, to se říct nedá.50% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Po pravdě jsem příjemně zaskočená tím, že pan Hitchcock tento snímek přivedl na svět v roce 1936, zdá se mi to prostě neuvěřitelné..  Jedná se o jízdu drsnou a nesmlouvavou, upřímně řečeno mi vyrazil dech.. Příběh mladé ženy (mimochodem Sylvia Sidneyová je jako půvabná okatá panenka, míněno pochvalně, líbila se mi), jejího malého brášky a manžela mě vtáhnul na první dobrou a jak se to rozjelo, tak jsem byla napnutá jak struna, jak to celé dopadne.. Drobné výtky si nechám od cesty, vůbec nejsou podstatné... ()

Reklama

Javert 

všechny recenze uživatele

Hitchcock se v Sabotáži rozhodně s ničím nemaže a servíruje divákovi napětí v té nejčistší podobě. Kupříkladu přenáška filmů spolu patří bezesporu k tomu nejnapínavějšímu mezi Hitchovými britskými kousky. Nemohu nezmínit ani skvělé "draculovské" pohledy Oskara Homolky. Jen škoda toho, podle mě předčasného a lehce nevýrazného, vyvrcholení. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit, že první polovina skutečně je nevýrazná a moc mě nezaujala, protože některé scény tam jsou trochu zbytečné, ale v druhé půlce už to všechno šlape zhruba tak jak má a líbila se mi, i když by se některé mínusy našli. On ten příběh není špatný, má i pár silných momentů, po filmařské stránce to taky je slušná práce a i herci jsou fajn, ale stejně se nemůžu zbavit dojmu, že to Hitchcock mohl udělat o něco líp. A i když to má příjemnou stopáž (76 minut), i tak se to na ni dalo promyslet líp. Lepší 3* ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Podobně jako třeba v případě pozdějšího Hitchcockova snímku Jamaica Inn se Sabotáž připravila o značnou část napětí tím, že hlavní záporák je známý od začátku, přesto je ten příběh celkem poutavý, a někdy od 45. minuty, kdy dostane malý Stevie - nic netušíc - za úkol dopravit na Piccadilly Circus časovanou bombu, to nečekaně napínavé být začne - ke konci už jsem skoro nedýchal, jak jsem netrpělivě čekal, jak to celé dopadne, a po této stránce musím říct, že mě to rozuzlení docela šokovalo, protože jsem to fakt nečekal (asi pod vlivem současné mainstreamové produkce, kde by něco takového bylo v podstatě tabu). Spolu s tím, že film téměř nijak neobjasňuje motiv sabotážních útoků, se to u mě podepsalo na tom, že jsem z toho byl nakonec spíš lehce rozladěný, přesto si myslím, že ta conradovská látka není špatná, a když člověk nebere poznamenanost dobou jako chybu, ale vlastnost, může mu ten film něco dát i v roce 2022. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Sabotáž se vůbec nenatáčela v exteriérech. Město, které je na začátku filmu, bylo postaveno na poli blízko Harrow, aby tak bylo možné vyvarovat se nástrahám a překázkám, které by působilo natáčení v londýnských ulicích. [Zdroj: Vždyt je to jen film] (Pavlínka9)
  • Sideny milovala psy, takže se jí velmi dotklo to, co považovala za "zbytečnou smrt jednoho psího miláčka." "Domnívám se, že Hitchcock udělal velkou chybu, když nechal lidi, mého mladšího bratra a toho skvělého psíka vybouchnout v autobuse" uvedle herečka. [Zdroj: Vždyt je to jen film] (Pavlínka9)
  • Záběr, ve kterém nechce revizor malého chlapce pustit do tramvaje s filmovým pásem, byl použit ve filmu Hanební pancharti (2009). (For Fun)

Reklama

Reklama