Reklama

Reklama

Co na tom, že Rose (Allison Williams) je bílá jako stěna a Chris (Daniel Kaluuya) černý jako noc? Žijeme přece v jednadvacátém století, kdy je boj proti rasové nesnášenlivosti přece už dávno dobojovaný a na smíšené páry se skrz prsty nedíváme. Minimálně Roseini rodiče Missy a Dean jsou na Chrise od prvního momentu nesmírně milí. Vadí jim snad jen to, že si přítel jejich dcery tu a tam zapálí, ale to s barvou kůže přece nesouvisí. Psycholožka Missy dokonce Chrisovi nabídne, že ho jeho zlozvyku zbaví pomocí hypnózy. Byl by to ráj na Zemi, kdyby se dva zdejší černošští zaměstnanci nechovali tak podivně. A kdyby se zvláštně neprojevoval i další muž černé pleti, který během víkendu dorazí na návštěvu. Náznaků, že všechno není v úplném pořádku, postupně přibývá, a Chris se rozhodne vzít nohy na ramena. To, co následuje, překoná jeho nejčernější noční můry a všem divákům v kinosále připraví naprosto nečekaný a nezapomenutelný zážitek. (CinemArt)

(více)

Recenze (926)

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Uf... No, Get Out je dle mého poměrně hystericky nadhodnocený experiment, který však zapadá do série moderního horroru posledních let. Nepředvídatelný (alespoň do první půle), stylový, invenční, atmosférický, ovšem i s notně překombinovaným scénářem. Z toho, co bych mu vytknul, zmíním jen pár věcí. ! SPOILERY ! 1) Rasismus. Rasový motiv tu není nijak opodstatněn (krom malicherných důvodů, které nejsou relevantní pro vyloučení bílé pleti, např. fyzická zdatnost) a klame tak po celý film. 2) Transplantace popírá zcela logiku chování postav (proč se prarodiče v cizích tělech chovali divně?), prvek hypnózy tu pak postrádá trochu smysl a jeví se být nadbytečný. Nehledě na to, že představa o transplantaci je tu prezentována dost naivně. 3) Metoda. Nebylo by praktičtější někoho omámit a unést, a nenechávat tak celou starost o dodávku na Rose? Nadbytečnost hypnózy se zde pak ukazuje ještě výrazněji. 4) Jelen měl znamenat co? Tento motiv z počátku i z konce filmu vytvářel dojem zvláštního významu, ačkoliv ve výsledku žádný zvláštní význam neměl. 5) Emoce. Odosobněné chování hlavních vedlejších postav, tj. Rose a její rodiny (kteří sami působí jako zhypnotizovaná sekta) je rovněž lehce matoucí. Hlavně v závěru filmu, který celkově postrádá vtip, ikdyž svojí odbytostí paradoxně získává jistou lehkost. Příště bych proto doporučil méně mysteriózní víceznačnosti a scénář lépe promyslet. 59% ⭐️⭐️⭐️ ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

80% stopáže je to absurdně vtipné a vlezle nepříjemné zároveň a i když tu jsou náznaky (a něco málo jsem prokoknul už zkraje),divák pořád čeká co z toho vlastně vyleze.Pak přijde zlom,nějaké to vysvětlení,které je jakž takž akceptovatelé,a finále,které je ovšem nejen strašně rychlé,bez nápadu a napětí,ale hlavně působí z jako úplně jiného filmu.Nevím jak by se dalo zakončit lépe,ale tohle mi přišlo docela mimo už jen tím jak to vlastně bylo strašně easy.Nápad se každopádně cení a těhle malých slušných filmů není nikdy dost.Jen kdo čeká horor bude fakt zklamán,protože do téhle žínrové skupinky Get Out nespadá ani omylem...70% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

A ve výsledku jsem asi i rád, že jsem do toho nešel v masách do kina, ale pustil si to v klidu doma. Horor to není, ale v rámci psychologickýho thrilleru je to masterpiece. Člověk prostě začíná něco tušit, vidí, že je tam něco špatně, ale jenom zjistit co a proč. Spíš mě udivilo, že to hlavní hrdina nezjistil už v onen moment v šatní skříni. To je na něj ovšem jediná výtka, choval se absolutně inteligentně a celý to vyřešil precizně. Možná že ten konec byl až moc rychlej, ale nebudu si vymejšlet zbytečný blbosti. Pro mě byl vlastně i zvrat, kdo že to byli ti domovníci. Navíc jeho kamarád Rod to chvílema sympaticky odlehčoval, což mi ani trochu nevadilo, na kvalitě atmosféry to vůbec neubralo. To jakej obrat do dokázalo udělat z 5 mega dolarů je neuvěřitelný. Klobouček před Pelém :) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Uz Coscarelliho Phantasm bol zlatou banou - film stal par supov a zarobil majland, tuto je to podobne jak tak pozeram. Tak trochu mysteriozny film a jednoznacne horor. Dzordan Peele mi toho vela nehovori, ale poradil si s filmom dobre, dialogy na urovni, tempo tiez, nuda nehrozila. Chvalim scenar, ktory informacie podava len neochotne a nerad, cim divak vie ze sa nieco deje, a ze treba sledovat vyvoj. A vo vzduchu visi nieco ... brutalne, drsne a skarede, ako u ... povedzme Kubrickovho Osviceni. Daniel Kaluuya ako AmerikoAfrican putuje do vseobecneho rozhladu . 78 % ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Proč to dostalo Oscara za scénář jde mimo mě. Rasové téma se tam skoro netěží a kdyby to byl příběh o bělochovi, co jen náhodou narazí na pošahanou rodinu, tak kromě pár replik ten scénář může vlastně zůstat, jak je. Těšil jsem se na mrazivou satiru na pokrytecké vztahy bílých liberálů a černochů, ale dostal jsem úplně průměrný odlehčený horor. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Film bol dobrý v tom, že som nevedel o čo presne vo filme ide a postupne sa to vyvíjalo. Takéto filmy som mal najmä rád asi 6. až 10. rokov dozadu. Teraz to už neberiem tak extra, ale aj tak celkom dobre. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si říkal, proč jsou proti negrům tolik vysazený? Na to, že to bylo všechno strašně moc okatý a dalo se v průběhu mnohý daleko dřív vyčíst, si myslím, že je to dost přeceněnej kousek... Že jde o hypnózu a že se z dcerušky stala lovkyně a návnada, bylo zřejmý hned jak řekla, že je Kaluuya její první kluk černý pleti... Nicméně za zatím originální film s jedinečnou myšlenkou a ze jedno z mála překvapení v závěru v podání babičky a dědečka v tělech černoušků, tu čtvrtou pálím s přehledem! 75% ()

William_ 

všechny recenze uživatele

Velice nepříjemný horor, při kterém se budete cítit nejistě po většinu sledování. Ale zápletku lze odvodit už v polovině filmu, ale i tak se jedná o skvěle natočený, zahraný a hudbou ozvučený kus kinematografie. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Peeleho mám rád, ale tady jsem tu genialitu jednoduše neviděl. Na horory nejsem a víc než film mne děsil fakt, že všichni černí tu jsou 100% klaďasové a všichni bílí 100% záporáci. Jak čtyřicátá léta naruby... 6,5/10 ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Spokojení můžou být minimálně producenti a v neposlední řadě také diváci. O postavách už se to vzhledem k tomu, čím vším si prošly, říci nedá, ale tím lépe pro mě jakožto diváka. Děsivé sekvence netrhají budovanou atmosféru plnou otazníků, zvláštností a nejistoty, ve které se najde místo i pro černou komedii, rasový podtext či sci-fi, přičemž tato kombinace není ani nesourodá, ani nevyrovnaná. A jako negativum aspoň zmíním jeden z nejošklivějších filmových plakátů, které jsem viděl. (Třebíč, kino Pasáž) ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Hodně mysteriózní atmosféry, trocha toho rasistického podtextu, nenatahovaná stopáž a bohužel trapný konec. Přitom stačilo, aby z auta vystoupil někdo jiný a z fleku bych vypálil pět hvězd. Teď je z toho film, který už podruhé vidět nemusím. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Napínavý film od začátku do konce (a těch moc není), takže těch 5* je zasloužených. Pravda, ten začátek je dlouhý, ale jinak to všechno jede dobře. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu,zase takovej majstrštyk to nebyl.První hodina psychothriller,umně schovaný možný důvody proč se to děje,ale vůbec sem nebyl napnutej,nervozní,nebo jinak unešenej z děje.Druhá půlka to nakonec vylepšila,tady sem zažíval určitý zadostiučinění,ale na proto,že bych měl nějaký sympatie k hlavnímu černošskýmu hrdinovy,ale protože zejména Catherine Keener a Caleb Landry Jones mě srali úplně neuvěřitelnym způsobem,takže při jejich smrti sem se tetelil blahem.Jinak ale popravdě spíš jen průměr,úspěch nechápu,a sleduju,že v současný době se mi líběj spíš filmy,co za oceánem propadli.60%. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Moc jsem od toho nečekala a ani jsem toho moc nedostala. Misty to napínavé opravdu bylo, nicméně jsem se ani jednou nelekla a to jsem člověk co opravdu nenávidí lekavé horory, ale u tohoto nic. Daniel Kaluuya byl dobrý, překvapila mě ta scéna, kdy byl v hypnóze a z očí mu tekly slzy, nejlepší scéna z celého filmu, ale jinak se podle mě jedná o průměrný mysteriózní horror, který toho nemá moc, co nabídnout. Existují daleko lepší. ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Nepřijemné a děsivé pocity od prvních minut. Mimika hlavního hrdiny dávala tušit, že to bude on před kým budou ivoři utíkat. Ten už si tím zákrokem jednou prošel ne? No a co ta dražba? Kočka si vybrala ambiciozního fotografa a dostal ho zasloužilý vedoucí galerie? To jsou mi náhody. Schopnost udržet v příběhu lehkost tvůrci nezapřou. Chtěl jsem utéct, chtěl jsem vypnout ale nešlo to. Tak alespoň hvězdu navíc za svižný konec a závěrečnou scénu, kdo neočekával výstřel zpoza světel policejního vozu toho sem nepřivezli na lodi. Jou. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Příjemná, jemně hororová jednohubka, která potěší předně charismatickým hrdinou, zajímavým příběhem a skvělým krvavým závěrem, kde dojde k uspokojení choutek vůči nespravedlnosti se zde odehrávající. Nedivím se, že se z toho stal hit a moc rád jsem svědkem toho, jak horory se stávají cenným filmovým artiklem, který vydělává více, než jiné žánry a zároveň má kvality, díky kterým se ho vyplatí sledovat. Uteč má navíc i přidanou hodnotu v logice, kde různé nesrozumitelné záběry dostávají v závěru své dějové místo. Škoda jen, že není tak technicky k dokonale vypiplaný jako Děsivé dědictví. Přesto palec nahoru. 75% ()

Attta 

všechny recenze uživatele

V té kopě téměř nakopírovaných hororů a thrillerů se na tohle hrozně dobře koukalo. Přiznávám, že některé věci mi uplně nenotovaly, ale čert to vem. Po dlouhý době jsem neměl na začátku filmu pocit, že vím jak film skončí nebo jaká bude zápletka a to se mi hrozně líbilo. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, nádherná psychárna, která se neustále stupňuje a jen čekáte kdy se to na nějakou stranu přehoupne. Hodně mě to připomíná jiný podobný horor Populace 436. Krásně z toho mrazí a drží vás to v napětí co bude dál. Snad jen úplný konec mě přišel jak z nějaký komedie myslím spoiler příjezd kamaráda. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Na Get Out se snesla taková změť kladných recenzí, že jsem se opravdu nemohla dočkat, až bude k sehnání. Co se zpočátku tváří jako rodinná idylka s občasnými nesrovnalostmi se zvrtne do mysteriózní hypnotické trochu vyviklané jízdy, která někdy působí trochu bez konkrétního poslání. Vtipné vložky mi osobně nevadily. Co mi vadilo bylo, že jsem docela brzy vytušila pointu, která působila strojeně. Nicméně, aby to nevypadalo, že jen házím negativy, nic takového s mysteriózním nádechem jsme tu ještě na rasistickou tématiku neměli. Hodně mě to bavilo, stopáž utekla a herci byli sympatičtí. Sice jsem čekala něco jiného, ale i tak jsem dostala kvalitu akorát v jiném obalu. ()

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Tvůrce Uteč a komediální Černé zrcadlo?

Tvůrce Uteč a komediální Černé zrcadlo?

03.07.2018

Jordan Peele má po svém debutovém hitu Uteč najednou plné ruce práce. Na jedné straně tu jsou projekty pro Amazon, dále jeho vlastní filmy pro studio Universal, a teď se čerstvě upsal epizodní sci-fi… (více)

Tvůrce Uteč míří do televize

Tvůrce Uteč míří do televize

07.06.2018

Amazon Studios obchodního magnáta Jeffa Bezose pokračuje ve své cestě k televizní nadvládě a po koupi práv na televizního Pána prstenů teď čerstvě podepsalo exkluzivní smlouvu s režisérem a… (více)

Reklama

Reklama