Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (897)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nechapu co na tom vsechny tak bere, samozrejme se jedna v animacich mezi nadprumer, ale jine filmy od Pixaru se mi precejen libily vic, tohle je totiz az moc orientovany na maly deti. Animace je velice nadprumerna, takze je diky ni film roztomilej, je to sranda (Par vtipu fakt nema chybu.), prijemna hudba, dej odsejpa atd...ale stejne mi tu proste neco chybelo. Rozhodne se nejedna o spatnej film, ale od Pixaru asi nejslabsi, presto mi to neda a musim dat 5*. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pixar má talent dělat filmy pro všechny lidi, jakékoliv národnosti, věku i pohlaví. HLEDÁ SE NEMO je jedním z nich. Probudí ve vás lásku k rybičkám malým i velkým. Dokáže vás rozesmát, ale i rozplakat. Příběh klauna očkatého Marlina, který hledá svého malého synka Nema skrývá tolik překvapení, vtipu a emocí, že se tomu až nedá věřit. Cesta z korálového útesu až do Sydney, vede přes spoustu dechberoucích překážek a ještě větší spoustu mořských tvorů, z nich každý je jedinečný. Ať už se jedná o žraloky, želvy nebo racky, všichni mají nezastupitelné místo v příběhu. Vynikající hudba Thomase Newmana tomu všemu dodává hloubku a krásně sedí do modrého světa pod hladinou. No a animace je příslovečnou třešničkou na dortu, která vás donutí sledovat a žasnout nad precizností každého detailu. Jediné co musíme udělat je vložit DVD/VHS do přehrávače a vydat se na dalekou pouť, nechat se unášet proudem dobré zábavy spolu Marlinem, Dory, Nemem, Brucem, Gillem, Hvězdou, Nigelem, Bourákem a mnoha dalšími. "Ryba je kámoš, ne žrádlo." ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

-"Musím najít svého syna! Musím mu říct, jak staré jsou mořské želvy!" Bezodpadková dramaturgie radost pohledět, tuto brilantnost nikdo nezpochybní, ale nabízí se jiná zásadní otázka: Jaký by asi byl můj vztah k tomuto filmu, kdybych ho neznala v brilantní české dabované verzi? Protože při vší úctě k Ellen DeGeneres a zbytku ansáblu se mi zdá, že by se počet míst, u kterých brečím (ať už smíchy, nebo pohnutím) značně snížil. A kde nejsou slzy, není láska. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Když potřebuji sáhnout po spolehlivé citové náloži nebo naopak pohodově vtipné rodinné komedii, vím, že se i po X projekcích můžu na Nema spolehnout. To první mi zaručuje hudba Thomase Newmana a dojemná story o hledání cesty k sobě v podání otce a syna, to druhé Dory a ostatní dokonalí vtipálci (nejvíc válí Baloun, banda racků nebo imitační komando). Po odeznění několika vln hlavního boomu je navíc z Nema díky nestárnoucí animaci nesmrtelná klasika. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí jsem s nadšením "Nemovi" udělil čtyři hvězdičky - byl jsem spokojený s rychle ubíhajícím příběhem, mnoha nápady, vtípky, pečlivostí detailů a se spoustou vychytávek především pro starší diváky (žraloci, dialekty velryb, jednotlivé druhy ryb atd. atd.). A především jsem odcházel s dojmem, že "Hledá se Nemo" je skutečně film pro celou rodinu... Nedávno jsem ovšem "Nema" viděl podruhé - vychytávky sice zůstaly, ale ono celkové kouzlo, které jsem měl v paměti, se vytratilo pryč. A já si najednou všimnul, že až na některé detaily je "Nemo" skutečně především podívaná pro děti, která mě už nedokáže strhnout (tak jako to pořád umí třeba "Toy Story")... Asi jsem už zestárnul - jen mě děsí, že během dvou let :). ()

Galerie (71)

Zajímavosti (93)

  • Americký filmový institut v roce 2008 zařadil snímek na 10. místo v žebříčku nejlepších animovaných filmů. (TheDude)
  • Když režisér českého dabingu Jiří Strach pozval na casting herce Ivana Trojana, ten se zprvu cítil trochu popuzený: "Co je to za způsoby, dělat na dabing nějakýho hollywoodskýho filmu castingy, ale Jirka mě umluvil, že to bude dobrý, ať přijdu. Tak jsem šel, casting vyhrál a namluvil tu rybičku a byl za tu práci dodatečně hrozně šťastnej. Jednak to byla velmi náročná práce, takhle pečlivý dabing jsem nikdy předtím nedělal, ale hlavně mě úplně nadchla reakce mých dětí, když film viděly. Bylo nádherný koukat na dva pidižvíky, jak se koukají na film a tam nějaká rybička mluví hlasem jejich táty." (NIRO)
  • V závěrečných titulcích na modrém pozadí se objeví mimo jiné Mike Wazowski se šnorchlem - známá postava z filmu Příšerky s.r.o. (2001), na němž také pracovalo studio Pixar. (epicride)

Související novinky

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama