Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 5

Recenze (897)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Z technického hlediska je animace opravdu úžasná, už jen za tu vodu by si tvůrci zasložili absolutorium. Hlavní však je perfektně promyšlený příběh, u kterého se baví všichni diváci bez rozdílu věku. Dokonce i narážky na jiné filmy jsou vtipné i bez jejich znalosti! Celý film je dramatičtější a lidštější než většina hraných dramat. Klobuk dolů - jeden z filmů roku. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nádherná animovaná rozprávočka, ktorá zaujme síce jednoduchým, ale o to viac napínavejším dejom. Veľmi sa mi páčila aj animácia, toľko farieb, radosť pozerať. Hotová pastva pre oči. Rozprávku som pozeral spolu s dcérou, a keď som videl, ako napäto sleduje dej, ako zviera pastičky a drží palce len aby tatko rybka konečne našiel svojho syna... No poviem vám, viac mi netreba. Plný zásah ako lusk! ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Ak by som mal zhodnotiť film po vizuálnej stránke nezmôžem sa na nič iné ako wow. Miestami som neveril, že pozerám na animované more a že nie je naozaj skutočné. Ďalším veľkým plusom pre film boli dialógy postáv. Malé rybičky školského veku majú naozaj zaujímavé témy na rozhovory. Každá scéna sa nezaobíde bez humoru a konečne ide o klasický či vlastne normály humor, chválim hlavne rybku tuším Dori sa volala, tá tými hláškami len chrlila. Stále neviem prísť na chuť tomu zelenému Shrekovi. Humor v jeho filme je až moc odlišný od pojmu "normálny". Ale všetci priaznivci tohto humusného zloobra neberte to v zlom. Celá recenzia: TU ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Dívať sa poldruha hodiny na to, ako sa dobrovoľne ruinuje kreslený film, je smutné a skľučujúce. V 19.storočí sa maliarstvo chcelo podobať na fotografiu - výsledok bol katastrofálny. Niektoré hrané filmy sú natoľko presýtené digitálnymi zásahmi, že pripomínajú počítačom generovaný animovaný film, čo je rovnako idiotské ako animovaný film snažiaci sa pôsobiť hyperrealisticky. Pôvab kresleného filmu spočíva v jeho kreslenosti, pretože zjavná redukcia istého aspektu reality pôsobí paradoxne oslobodzujúco. Nemo pôsobí naopak prízemne a neopísateľnej kráse takej "Cesty do fantázie" nesiaha ani po členky. Jedna (diskutabilná) hviezdička za obdivuhodne úpornú snahu extrémne prácne evokovať čosi úplne zbytočné, druhá (ešte diskutabilnejšia, keďže tá replika je bezostyšnou vykrádačkou záverečnej repliky Sommersovej Chobotnice) za záverečné "A teraz čo?", ktoré sa dá chápať i vo vzťahu k budúcnosti počítačovej animácie. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí jsem s nadšením "Nemovi" udělil čtyři hvězdičky - byl jsem spokojený s rychle ubíhajícím příběhem, mnoha nápady, vtípky, pečlivostí detailů a se spoustou vychytávek především pro starší diváky (žraloci, dialekty velryb, jednotlivé druhy ryb atd. atd.). A především jsem odcházel s dojmem, že "Hledá se Nemo" je skutečně film pro celou rodinu... Nedávno jsem ovšem "Nema" viděl podruhé - vychytávky sice zůstaly, ale ono celkové kouzlo, které jsem měl v paměti, se vytratilo pryč. A já si najednou všimnul, že až na některé detaily je "Nemo" skutečně především podívaná pro děti, která mě už nedokáže strhnout (tak jako to pořád umí třeba "Toy Story")... Asi jsem už zestárnul - jen mě děsí, že během dvou let :). ()

Galerie (71)

Zajímavosti (93)

  • V bonusoch na DVD sa nachádza krátky animovaný film, ktorý popisuje Nemov život v škole po návrate domov. (matthew.17)
  • Ve filmu není zmíněno jméno fialovo-žluté rybky v akváriu u zubaře. Až po vydání filmu bylo odhaleno, že se jmenuje Gurgle. (D3VIL)

Související novinky

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama