Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (897)

golfista 

všechny recenze uživatele

Skvělá animace, výborná hudba, dobrý příběh. To je stručně hodnocení určitě jednoho z nejlepších celovečerních animáků co do dnešní doby byly natočeny (a také jeden z filmů, na který koukám raději s českým dabingem) .... Jo a pak že jsou žraloci krvelační - Brusííííčééék mě naprosto odrovnal :) ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Mainstreamový animovaný film začíná čím dál častěji kopat do hraničních kamenů svého žánru a posouvat je mimo území dětské zábavy, na čemž má kromě Aardmanů (Slepičí úlet) lví podíl především studio Pixar, které ve filmu Hledá se Nemo dokázalo vytvořit svět, který si budou plně užívat nejen ti nejmenší, ale především pak jejich dospělý doprovod, popřípadě dospělí samotní. Hlavní hrdina, který jako by vypadl z filmů Woodyho Allena, řeší otcovskou krizi středního věku, žraloci provádějí seance ála Anonymní alkoholikové (Ryba je přítel. Ryba není jídlo. Opakujte...) a do toho všeho řada nezbytných filmových odkazů. Neskutečně rychlý film, zahlcující vás neustávajícím přívalem nápadů, které už ke konci přestáváte stíhat a můžete jen kroutit hlavou, jak je možné, že animovaný snímek vás dokáže vzít za srdce víc než většina jeho hraných bratříčků. Ne náhodou jeden z nejúspěšnějších filmů letošního roku... Je to totiž naprostá bomba!!! ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tenhle animák mě svou DOKONALOSTÍ úplně citově rozložil. Brečel jsem radostí, brečel jsem dojetím, brečel jsem smíchy. Pokud bych měl někomu doporučit jediný animovaný snímek, po kterém stojí za to zemřít, jistě bych v současné konkurenci lovil dlouho. Určitě bych si ale neodpustil vyzdvihnout, jak skvěle fungující svět má Finding Nemo, jak úžasně dospělý a trhlý humor používá, jak monstrózně vypadají všechny jeho scenérie a jak krásný a dojemný příběh vypráví. Pixar přišlápl pedál až na zem a ujíždí směle k dálavám dětských i dospělých srdcí. Sejdeme se ve snech u západu slunce, jež se zrcadlí v krystalicky čisté barvě usínajícího moře a olizuje jednu malou veselou rybku... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Animace je dechberoucí, příběh skvěle vymyšlený, dojemný i vtipný a scenárista by si zasloužil poklonu. Toy Story, Příšerky a teď tohle. Čím dál lépe. Jestli to takhle půjde dál, skoro se bojím domyslet, co se od Pixarů ještě dočkáme. Sami uvidíte, ale nedá mi se podělit o několik momentů. Při scéně, kdy si holčička Dorla, postrach akvarijních rybiček jde pro Nema, je slyšet zřetelně motiv ze Psycha a já se nemohl ubránit úsměvu nad skvělým nápadem. Potom mně velice rozesmáli racci, kteří ač se tu mihnou jenom na několik málo vteřin, svými komickými výstupy vás přinutí k výbuchu smíchu. A chycení hejna ryb, tedy záležitost všedního života, vám bude připadat jako nesmírně hrůzná věc a já si při této scéně vzpomenul ne Spielbergův Amistad a černochy namačkané v podpalubí. Já vím, poněkud divný příměr, ale mně to tak připadlo a Pixaři to umí skvěle podat. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi přišel orientovaný hodně na malé publikum (i když i dospělí si najdou svoje) a vůbec u Pixaru jde zatím jednoznačně nejslabší dílko s poměrně nepovedeným příběhem. Musím říct, že mnohými kritizovaný Příběh žraloka se mi líbil víc. Naprosto mě ale fascinovalo zpracování Nema a výtvarná stránka - totiž že voda vypadá opravdu jako voda, což jsem ještě v žádném jiném počítačem animovaném filmu takhle realisticky stvárněné neviděla. O příběh tady vlastně ani nejde - ztratí se Nemo, dříve bojácný tatínek se ho vydá hledat a samozřejmě ho najde. Důležitější je ale již zmíněné prostředí, gagy a detaily. Mimochodem - tentokrát musím pochválit i český dabing, který je vysoce nadprůměrný. A ještě jedna věc - neodcházejte z kina (nebo nevypínejte video) před titulky :-) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Přeceňovaný (jen IMO, jak se tak okolo dívám), hodinu čtyřicet trvající úžasně animovaný spektákl bez čehokoliv co by mě chytlo...když nepočítám superdrsného Willema Dafoea a racky, kteří mě jako jediní dokázali opravdu rozesmát. A český dabing...no...na vraždu? 60% a nikdy víc. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Být počet vtípků pro odrostlejší kapánek vyšší, byla by to super komedie pro všechny, nikoliv primárně pro caparty. 75% Zajímavé komentáře: Melies, novoten, MIMIC, 3DD!3 ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ve filmech od studia Pixar mám mezery...ano, já vím, je to ostuda :-) Tenhle snímek je ale parádní. "Morální ponaučení" pro děti (toho jesem si ale všiml, je to u filmů, které jsem od Pixaru zatím viděl, pravidlem) a ten zbytek, jako humor, animace, či třeba perfektní (!!!) český dabing, pro dospělé. Jojo! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to je, ale na animovaných filmech mám nejraději tu barevnou animaci.Humor je jen třešinka na dortu,ale velmi důležitá. Zde vede zejména ta animace. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pěkné, moc pěkné, ale přece jen ne tak úžasné, jak jsem očekával po té záplavě pětihvězdičkových hodnocení ještě před premiérou. Teď, když už jsem viděl dva nejžhavější adepty na Oscara za celovečerní animovaný film a když už vím, že Nemo ho nakonec vyhrál, můžu konstatovat, že zvítězila zase "komerce" nad "nekomercí", poněvadž Trio z Belleville bylo všechno možné, jen ne klasický animák. A byl to podle mě sice méně animátorsky propracovaný, ale celkově lepší animák. Ovšem Nema v žádném případě nechci zatratit. Jsem si jist, že se u něj bude naprostá většina diváků (včetně dětí) výborně bavit. Mluvit o precizně vytvořeném (nejen) podmořském světě je zbytečné, to chce vidět. Příběh samotný je typicky rodinný, dojímavý, ale prokládaný laskavými vtípky a rozhodně ne nudný. A povedl se (překvapivě?) i český dabing. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $94miliónovTržby USA $339,714,978Tržby Celosvetovo $864,625,978Tržby za predaj Blu-ray v USA $29,024,806Tržby za predaj DVD v USA $74,766,549║ __║obnovená premiéra rok 2012 Rozpočet $94miliónovTržby USA $380,843,261Tržby Celosvetovo $936,743,261▐ __ Pixar je špička čo sa animácie týka a tu to na plnej čiare potvrdzuje a prináša úžasnú grafiku v silnom dobrodružnom príbehu, plného vtipných momentiek. /95%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Geniální animák co je lidičky všech věkových kategorií. Kdo se nezasměje u tohoto filmu asi nežije. Krátká pasáž v titulcích je výborný joke reřiséra. Celkově je to velká zábava :) ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je naprosto úžasná, ale jakmile jsem se "zasytil" fascinující animací začal mě trošku chybět ten pravý a poutavý příběh, kterým mě třeba tak naprosto dostaly oba díly Toy Story. Prostě jsem se ke konci malinko nudil. Škoda, že nejde dát 4,5 *. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Bože, to byla krása! Už čtyřminutový předfilm Knick Knack o sněhulákovi ve skleněné kouli je geniální. A ta smršť nápadů, která přijde poté – to je něco neuvěřitelného. Technicky dokonalý film nabízí kromě úžasného estetického zážitku i velké množství propracovaných akčních či dojemných či zábavných epizod. Mile překvapí pečlivost s jakou se tvůrci věnují každému detailu a spousta narážek na dospělé filmy. A co mě dostalo nejvíce? To bych asi mohl vyjmenovávat po minutě celý obsah filmu. Ale především to byla úžasná modrá rybka Dory (bodlok pestrý – paracanthurus hepatus), vražední racci, free želvy, závěrečný chaos v ordinaci atd. A moc dobrý je dabing – hodně se klaním panu Trojanovi, ale i Marku Páleníčkovi, který je v postavě Nemá až překvapivě přesný (na dítě). A Jiří Macháček se k želvě Bourákovi hodí také naprosto dokonale. Jediný problém – seděl jsem v kině plném hodně malých dětí a co chvíli se ozývalo: Kam to pluje? Kde to jsou? Co se stalo? Chudínek Nemo! atd. Na druhou stranu ještě jsem nezažil, aby na konci filmu kino zatleskalo. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Hudební variace na Herrmanovu sprchovou scénu při příchodu té nechutné neteře mě rozsekala. Pěkné, ale nedojalo mě to. Jinak: Nebojte se dabingu. Je výborný. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::: Po Lvím Králi a všech třech dílů Příběhu hraček (který beru jako jeden celek), můj třetí nejoblíbenější animák ! :::::::::::::::: ()

Související novinky

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama