Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (897)

lamps 

všechny recenze uživatele

Po zásluze jeden z nejoblíbenějších a nejcitovanějších animáků po přelomu tisíciletí. Animace je skutečně výborná a postavy jsou skvěle vymyšleny, dobře se doplňují a zásobují diváka nepřeberným množstvím inteligentního humoru. A že těch postav tam teda je. Klidně by se mohla udělat anketa o tu vůbec nejlepší a vsadím se, že o vítězství by se pralo takových pět šest uchazečů. Vždyť vegetariánského žraloka Bruce, užvaněnou a popletenou Dori, želvího frajera Bouráka nebo celou akvarijní sebranku zná snad každé druhé dorůstající dítě. Příběh je pak dokonale přímočarý, jednoduchý, plný zábavných scén a nápaditých vychytávek (velrybí tlama, holubi), které se rychle staly pevnou součástí specifické dětské kultury. A jak všichni dobře víme: "Ryba je kámoš, ne žrádlo!" :D 85% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Prvoplánová nuda bez emocí s pár hezkými/vtipnými momenty. U většiny animáků brečím už v úvodu (a nemusí tam být ani nic smutného nebo dojemného xD), u "Nema" ale za celý film neuroním ani slzu. Edit: Po zhlédnutí "Úžasňáků" zvedám na 3*, protože ti jsou ještě o level níž. Možná i o dva. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Thomas Newman: 1. Wow ,2. Barracuda ,3. Nemo Egg (Main Title) ,4. First Day ,5. Field Trip ,6. Mr. Ray, Scientist ,7. The Divers ,8. Lost ,9. Short-Term Dory ,10. Why Trust A Shark ,11. Friends Not Food ,12. Fish-O-Rama ,13. Gill ,14. Mt. Wannahockaloogie ,15. Foolproof ,16. Squishy ,17. Jellyfish Forest ,18. Stay Awake ,19. School Of Fish ,20. Filter Attempt ,21. The Turtle Lope ,22. Curl Away My Son ,23. News Travels ,24. The Little Clownfish From The Reef ,25. Darla Filth Offramp ,26. Lost In Fog ,27. Scum Angel ,28. Haiku ,29. Time To Let Go ,30. Sydney Harbour ,31. Pelicans ,32. Drill ,33. Fish In My Hair! ,34. All Drains Lead To The Ocean ,35. ...P. Sherman, 42 Wallaby Way, Sydney... ,36. Fishing Grounds ,37. Swim Down ,38. Finding Nemo ,39. Fronds Like These ,40. Beyond The Sea,, ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Keď som prvý krát uvidel poster, dôkladne som si ho obzrel, a medzitým mi niekto dohodil, že to vraj bude väčšia bomba ako Shrek. Nezaoberal som sa ani s predpoveďou ani s reklamami. Tým lepšie to dopadlo. A ajkeď sa to vôbec nedá porovnať s ostatnými animákmi (čo je naopak dobré), šlo o vydarenú rozprávku, ktorá mala grafiku ocenánského sveta na nerozoznanie od reálneho. Príbeh je pohodový, dialógi vtipné. To hádam úplne stačí. Nie je to však kult, ako sa o ňom pošepkávalo. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nádherná animovaná rozprávočka, ktorá zaujme síce jednoduchým, ale o to viac napínavejším dejom. Veľmi sa mi páčila aj animácia, toľko farieb, radosť pozerať. Hotová pastva pre oči. Rozprávku som pozeral spolu s dcérou, a keď som videl, ako napäto sleduje dej, ako zviera pastičky a drží palce len aby tatko rybka konečne našiel svojho syna... No poviem vám, viac mi netreba. Plný zásah ako lusk! ()

Galerie (71)

Zajímavosti (93)

  • Ve filmu není zmíněno jméno fialovo-žluté rybky v akváriu u zubaře. Až po vydání filmu bylo odhaleno, že se jmenuje Gurgle. (D3VIL)
  • Keď Andrew Stanton prvýkrát videl rybku clownfish (klaun očkatý) vedel, že ona bude perfektný druh do jeho filmu. (Greenpeacak)
  • Věnováno památce Glenna McQueena (1960-2002), animátora Pixaru. (D3VIL)

Související novinky

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama