Reklama

Reklama

Zákon přitažlivosti

  • Irsko Laws of Attraction (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Audrey Woods (Julianne Moore) a Daniel Rafferty (Pierce Brosnan) patří v newyorském právnickém světě mezi špičkové specialisty na rozvody. Jednoho dne stanou proti sobě: Daniel zastupuje rockovou hvězdu Thornea Jamisona, Audrey jeho nespokojenou manželku Serenu. Klienti proti sobě vedou otevřenou rozvodovou válku, v níž hraje důležitou roli i zámek v Irsku. Jejich právníci zachovávají profesionální dekorum maskující bouřlivou antipatii. Elegantní Audrey je chladně upjatá, neurotická a striktně se drží zákonů, Daniel je ironik a požitkář a kravatu může mít správně uvázanou jen omylem. Právník je ovšem brilantní. Co se stane, když se tihle dva profesionálové, kteří neumějí prohrávat, do sebe proti své vůli zamilují? A co udělají, když se jednoho rána probudí po divoké noci v nefalšovaném irském stylu a zjistí, že mají na rukou snubní prstýnky? (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (135)

Yardie 

všechny recenze uživatele

Takový průměr, čistých 60%. Námět taková klasika, zde už asi ani nejde vymyslet nic nového. Špičkování hlavních protagonistů je celkem fajn a nenudí, ale ani nijak zvlášť nebaví. Je to prostě takové příjemné a nenucené. Teda až na ten závěr, ten byl příliš přeslazený. Velkým plusem je ovšem herecká dvojice Brosnan - Moore. Na Julianne se opravdu krásně kouká, náramně ji to zde sluší. Pierce je starý štramák a tahle komediálnější role mu sedla. Takže tito dva dozajista film táhnou. Nebýt jich, asi by to nedopadlo ani takhle. Film, který rychle uteče a nenudí a na jedno kouknutí je fajn. Nic víc ale nelze čekat. Howgh! ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Oddychová romantická komédie, ktoré ničím neurazí a dokonca je možnosť sa pár krát aj dobre zasmiať. Charaktery si obľúbite od prvej minúty a ich sympatický prejav je veľké plus pre tento film. Plytkosť deja je pri filmoch podobného žánru už viac menej nepísanou podmienkou tak ju tu nebudem riešiť. Ale ako som hovoril na oddýchnutie si je tento film ako stvorený a preto hodnotím nadpriemerne 60%. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Je to lehce podprůměrná komedie, takže bude velmi záležet na tom, jak moc vám jsou Brosnan a Moorová sympatičtí. Mě Moorová moc ne a navíc je postava kterou hrála, typická reprezentantka žen, o kterých by se dalo říct, že sice nevědí co chtějí, ale nedají pokoj, dokud všechny okolo nenaserou. Na to, že měl být Daniel ironik a požitkář, se choval spíš jako zamilovaný pitomec, takže to celé bylo jen velmi málo komedie, ale spíš ta romantika. A protože moje představa romantiky je úplně jiná( ne nejsou to dva obrovští roboti, kteří se mlátí s Godzilou při západu slunce), tak jsem se moc nebavil. PS: Moorová měla už tenkrát velmi škaredé ruce a ohavné nohy, takže ani oko se nepokochalo... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie s výborným obsazením i scénářem. Zhruba prvních padesát minut mezi sebou Julianne Moore a Pierce Brosnan rozehrávají brilantní slovní přestřelky a hlášky lítají ze strany na stranu. Poté se děj přehoupne do klasického schématu romantických komedií a nabídne typická klišé. Zde se humor poněkud ustálí, abychom mohli patřičně vychutnávat vztahové trable mezi oběma aktéry:) Nakonec ani tato část mi nemohla narušit můj dojem ze Zákonu přitažlivosti, který se mi moc líbil. Těšila jsem se také na Michaela Sheena, který byl v roli požitkářského, obhroublého buranského rockera prostě parádní a je jen škoda, že nedostal více prostoru. "Nemůžu za to, že moje klientka má IQ houpacího koně", "Kdyby mě měl ranit každý právník, se kterým jsem šu*ala, tak skončím v blázinci." :) ()

Zu162 

všechny recenze uživatele

I když film nemá žádnou velkou hloubku, mně se celkem trefil do vkusu. Miluju, když se hlavní hrdinové na začátku nenávidí a během filmu spolu skončí v posteli a to nejlépe po velkém flámu nebo rovnou s prstýnkem na prstě s nápisem Just married na zádech. Brosnan možná fofrovatí a ve filmu je trochu za starého mládence, ale právě to je na něm možná sexy a ve spojení s uhlazenou a elegantní Moore k sobě prostě pasují. Myslím, že stojí za shlédnutí... ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • V den, kdy měl film premiéru v Irsku otiskly jedny populární dublinské noviny celostránkový článek o tom, jak urážlivě film ukazuje Iry. (HappySmile)
  • Režisér Peter Howitt si střihl malou roličku na začátku filmu, kde se objevil jako klient Pierce Brosnana - manžel v rozvodovém řízení. (HappySmile)
  • V kubánské restauraci poručí Daniel Rafferty (Pierce Brosnan) pro sebe a Audrey Woods (Julianne Moore) podezřele vyhlížející hnědě kalný koktejl s koktejlovou třešní na dně. Je to  Huevo de Chivo, doslova „Kozlí vejce", ale překlad „Kozlí koule" je nepochybně správný.
    Nápoj  je tvořen stejnými díly mandlového likéru Creme de Almond (28 obj. % alk.), Tequila Blanco (40 obj. % alk.) a Rum Bacardi 151  (75,5 obj. % alk.).Nápoj má tedy slušných  48 obj. % alkoholu, a tak nelze se divit, že se po něm hlavní hrdinka zakuckala. (Tixo)

Reklama

Reklama