Reklama

Reklama

Gilmorova děvčata: Rok v životě

(seriál)
  • USA Gilmore Girls: A Year in the Life
Trailer 1
USA, 2016, 6 h (Minutáž: 90 min)

Hrají:

Lauren Graham, Alexis Bledel, Kelly Bishop, Scott Patterson, Keiko Agena, Matt Czuchry, Sean Gunn, Yanic Truesdale, Sally Struthers, Liz Torres (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Nová řada přichází skoro deset let po skončení původní série a sleduje Lorelai, Rory a Emily Gilmore v průběhu čtyř období bohatých na změny. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (113)

Céčko 

všechny recenze uživatele

Osmou sérii bych rozdělil na dvě části. Tou první jsou díly 1-3, což je ultratragédie. Epizody, co nesahají ani po paty často kritizované sedmé řadě. Spousta trapných scén (Roryin přítel alias Saša z Comebacku - WTF?), nelogické chování postav, smysl postrádající neposun čehokoliv 9 let po konci sedmé sezóny, nuceně vypadající camea, vykrádání sebe sama a jediné, co se to pokouší zachránit, je hraní na nostalgickou strunu a pár scén s Kirkem a secret barem, což je fajn. Čtvrtý díl je jediný, který splňuje laťku, jenž mu předchozí řady nastavily. Na rozdíl od Zimy, Jara a Léta u něj usínat nebudete. Objeví se tu všechny důležité postavy, jejich chování dává alespoň nějaký smysl a v jemných náznacích se dozvíte, čí tým teda nejspíš vyhraje. A pak přijde trochu nečekaně otevřený konec. U comebacku do Stars Hollow jsem čekal, že bude mít celou dobu kvalitu posledního dílu, leč bohužel. Nebýt Podzimu, dopadlo by to jak 9. řada Red Dwarfu (Back to Earth), která mi zde přijde jako nejvhodnější přirovnání. Nenechte se zaskočit vysokým hodnocením, ve třech čtvrtinách této série se pravděpodobně budete nudit. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

A tak jsem deset let čekala a ani jsem si nemyslela, že bych se kdy ještě dočkala. A pak přišla zpráva o nových dílech a já byla nadšená a když jsem se pak dozvěděla, že se navíc vrací (skoro) kompletní sestava herců, tak jsem nemohla být šťastnější. Bylo zvláštní se po tolika letech vrátit zpátky. Bylo to nostalgické, občas nelogické, ale humor zůstal, některé postavy se opravdu objevili jen na skok, ale potěšil mě i sebemenší navrátilec, který přišel jen říct ahoj. Některé díly byly horší (Summer), některé lepší. Ale Fall mi to krásně vynahradil a i když takovýhle konec jsem nečekala, ani nepředpokládala, tak je to vlastně krásné ukončení a lepší si snad fanoušci nemohli přát. "To the circle of life" 4* ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se odhodlávala ke čtyřem filmům, které měly definitivně uzavřít příběh Gilmorových děvčat (i když s tou definitivností to vzhledem k finálním "čtyřem slovům" asi nebude tak horké). Také jsem dlouho přemýšlela nad tím, jaký názor na tohle pokračování vlastně mám. Bylo fajn se zase vrátit do Stars Hollow, kde se za deset let v podstatě nic nezměnilo. Bylo fajn znovu sledovat všechny ty více a méně bláznivé charaktery (protože se alespoň na okamžik vrátil snad úplně každý, kdo kdy seriálem prošel). Ale nebylo fajn sledovat Rory v roli sobecké nány, která si musí psát upomínku i na rozchod s nebohým klučinou. Tahle radikální proměna mi k ní vážně neseděla. Určitou rozmrzelost mi naštěstí plně vynahrazovala fantastická Kelly Bishop, která byla mým oblíbeným děvčetem už v původním seriálu. Takže lehký nadprůměr, ale na další díly bych nepospíchala. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jsou zpět. Seriálová událost roku. Jeden z mých nejmilejších seriálů se vrátil na televizní obrazovky a ačkoli jsem neměl raději přehnaná očekávání, na návrat do Stars Hollow jsem se těšil. Po zhlédnutí však přetrvává jakási pachuť. Působí to totiž naprosto zbytečně. Je to jen jeden obrovský fan servis, který děj posouvá dopředu jen minimálně. Což by ještě tolik nevadilo, ale tahle série je jiná. Více existencionální, poměrně depresivní a věci, které se dříve řešily s humorem a nadhledem a vlastně tak nějak už byly vyřešené se tady zrestartují. Gilmorky (Lorelai, Rory i Emily) byly vždycky své a často i sobecké, ale Rory se tady často chová jako kráva (Paul... wtf?...). Full Circle koncept je jasný záměr tvůrců a naznačila to i slova Lorelai v první epizodě. Bylo fajn vidět, že ani ve Stars Hollow není vždycky všechno sluníčkové. Ovšem samotné provedení mi úplně nesedlo. Naštěstí se vrací Stars Hollow a to i s tou hromadou detailů okolo. To městečko a jeho roztodivné postavičky prostě nelze nemilovat, byť přítomnost některých charakterů působí dost násilně. Divák tak často sleduje ne úplně šťastně slepené scény a některé momenty jako by do konceptu ani nezapadaly nebo jsou přespříliš dlouhé (muzikál, sekvence s Loganovo partou apod.) Nejvíc mě ovšem zamrzel závěr, který je naopak přespříliš uspěchaný a slavná magická čtyři slůvka jsou jen halda klišé. Osobně jsem čekal něco chytřejšího, něco, co vystihne celý seriál. Upřímně řečeno: bylo fajn se do Stars Hollow na chvíli vrátit, ale asi ne nezbytně nutně. Závěr 7. série byl jako zakončení seriálu daleko, daleko lepší. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Na tyto 4 díly jsem se podívala jen z toho důvodu, že jsem si přečetla knihu Lauren Graham - Rychleji již mluvit nedokážu. Byla jsem tedy na to zvědavá a šla jsem do toho. Ten seriál je prostě tak umělý :D To je strašné :D :D Jsem ale ráda, že se tam objevilo obrovské množství - snad všech těch postav a ano - byla to sranda, ale už to nebylo ono. Navazuje to na předešlé díly, je to dlouhé, je to tak neskutečně umělé a ten konec? Stane se :D Jen doufám, že už další díly nebudou... ()

Galerie (232)

Zajímavosti (7)

  • Tvůrkyně seriálu Amy Sherman-Palladino se po šesté sérii nedohodla s televizí CW a spolu se svým manželem se nepodíleli na tvorbě sedmé série seriálu Gilmorova děvčata (od r. 2000) a ani ji neviděli. Část děje v Gilmore Girls: A Year in the Life se tak původně měla odehrát už v sedmé sezóně (tedy o 9 let dřív) a to je i důvod toho, proč se spousta postav prakticky nijak neposunula. (Céčko)

Související novinky

Veronica Mars se vrací

Veronica Mars se vrací

22.08.2018

Kultovní noirový seriál Veronica Mars s Kristen Bell (Šéfka, Matky na tahu) v hlavní roli se s největší pravděpodobností dočká další řady. Showrunner Rob Thomas momentálně dojednává poslední detaily… (více)

Reklama

Reklama