Reklama

Reklama

Zlá krev

(seriál)
  • USA Feud
Trailer
USA, (2017–2024), 13 h 25 min (Minutáž: 45–60 min)

Předloha:

Laurence Leamer (kniha)

Hrají:

Jessica Lange, Susan Sarandon, Judy Davis, Alfred Molina, Stanley Tucci, Sarah Paulson, Kathy Bates, Jackie Hoffman, Alison Wright, Catherine Zeta-Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Seriál vypráví o legendárním soupeření mezi herečkami Joan Crawford (Jessica Lange) a Bette Davis (Susan Sarandon) v průběhu natáčení jejich jediného společného filmu Co se vlastně stalo s Baby Jane? Svoji rivalitu přenášely do svých rolí a nepřestávala ani za kamerou. Úspěšný režisér Ryan Murphy v seriálu zachytil, jak se herečky vyrovnávaly se stárnutím a sexismem v Hollywoodu tehdejší doby a jak pro ně bylo čím dál těžší vycházet mezi sebou, i když na jejich spolupráci závisel úspěch v závěru jejich kariér. (Streeper)

(více)

Diskuze

NinadeL

NinadeL (hodnocení, recenze)

hansel97

Spíš bych to přirovnala k šoku lidí z Corel Draw, kteří použili fotku kohosi ze starého Hollywoodu a bohužel Hedy Lamarr byla konkrétní a taky ještě živá, takže na poslední roky se celkem poměla. Pouze za jejich blbost. 

Co říct k té Dianě? Však ta taky nedopadla líp něž ty tuny těch televizáků, který vznikaly ještě za jejího života. Není to čistá látka. Dokud život nekončí, interpretace se pořád vyvíjejí... 

Jednotlivé události jako to Thajsko jsou zase jiný žánr. Tam se neřeší jednotlivci. 

hansel97

hansel97 (hodnocení, recenze)

NinadeL

Kontroverzní? Spíš už docela časté a brané za normu. The Crown? The Queen s Helen Mirren? Pokud si tedy vezmeme na mušku jen královskou rodinu samotnou, kde se toho bála akorát Diana s Naomi Watts.

Týden po tom, co zachránili kluky z jeskyně v Thajsku se začalo pracovat na 2 filmech o tom, fakt mi to přijde normální a vlastně si nemyslím, že z toho může někdo něco reálně vysoudit. Olivia de Havilland asi na to, jak showbyzyns nyní funguje už zvyklá není.

na příspěvěk reagoval NinadeL

hansel97

hansel97 (hodnocení, recenze)

NinadeL

Fakt si nemyslím, že něco takového mohlo mít vliv. Murphy prostě řekl, že Charles a Diana nevyhovovali jako materiál. Ale je to škoda.

na příspěvěk reagoval NinadeL

hansel97

hansel97 (hodnocení, recenze)

Ze zvědavosti jsem se mrkl na dabing Primy a musím celkem chválit, není vůbec špatný.

Balzerová skvěle sedí na Jessicu Lange, jen ta Sarandon ala Medvěcká mi tolik nesedla.

Uživatel r2m2 smazal svůj příspěvek.

xxmartinxx

xxmartinxx (hodnocení, recenze)

Je nějaký důvod, proč nejde ohodnotit celý seriál, nebo přinejmenším celá série? Po epizodách hodnotit nechci.

na příspěvěk reagoval mm13, MatoFILM

Esgalnor

Esgalnor (hodnocení, recenze)

Pilot naprosto fantastický, Sarandon a Lange si to kradou celé pro sebe. Nádhera, snad to tak vydrží.

(mOnkey)

(mOnkey) (hodnocení, recenze)

Jen doufám, že tvůrci nepůjdou po laciných senzacích a bulvárnostech, hlavně tedy v druhé sezóně. V napjatém vztahu mezi dvěma herečkami snad najdou ten správný balanc; k tomuhle světu mi totiž ta výstřednost a přeexponovanost zatím sedí.

Tayen

Tayen (hodnocení, recenze)

Tak na toto se hodně těším. Sarandon i Lange jsou pro mě paní herečky.

Mr.Ripley

Mr.Ripley (hodnocení, recenze)

"Antologický seriál od tvůrce Ryana Murphyho, který se zaměřuje na ty největší rozepře v dějinách. První série vypráví příběh o legendární rivalitě mezi dvěma největšími hereckými hvězdami, Joan Crawfordové a Bette Davisové. Obě herečky v roce 1962 spojily síly, aby spolupracovaly na filmu, který měl oživit jejich upadající kariéry. Výsledek byl kritiky opěvovaný hororový trhák What Ever Happened to Baby Jane? (Co se vlastně stalo s Baby Jane?), který získal pět nominací na Oscara a stal se kultovní klasikou. Pro obě herečky byla ale skutečným hororem nutnost vzájemné spolupráce."

Reklama

Reklama