Reklama

Reklama

Motörhead: Clean Your Clock

(koncert)
  • Velká Británie Motörhead: Clean Your Clock
Trailer
Hudební
Velká Británie, 2016, 120 min (Alternativní 80 min)

Obsahy(1)

Nadupaná show britské legendy kapely Motörhead je jasným důkazem, že i po čtyřiceti letech od svého vzniku může mít heavymetalové uskupení svůj styl a nasazení. Koncerty, které se uskutečnily v Mnichově 20. a 21. listopadu 2015, jsou navíc posledním zaznamenaným živým vystoupením symbolu této skupiny Lemmyho Kilmistera. Jen o měsíc později totiž podlehl zákeřné nemoci. Na jeho pěveckém výkonu ale žádné stopy únavy vůbec nenajdete. Navíc podpora jeho parťáků byla úžasná. Phil Campbell hrál naprosto skvěle a Mikkey Dee povýšil bubnování téměř na umění, které z něj udělalo vyhledávaného muzikanta. Motörhead během koncertu naservírovali fanouškům celou řadu hitů, chybět tak nemohly „Over the Top“, „Doctor Rock“ nebo „Ace of Spades“. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

gizi 

všechny recenze uživatele

Záznam koncertu je spíš autentický doklad vystoupení, než něco jiného. Zaznamenává i přestávku před přídavky na konci, působí tak trochu jako nesestříhaný přímý přenos. Kamery nic moc, zvuk nic moc, z počátku i hodně vazbení (za to záznam nemůže). Lemmy skutečně vypadá špatně, ale není se čemu divit, na vystoupení to ale nemá vliv. Výběr písní ušel, až na tu country v závěru. Nejedná se rozhodně o výjimečný koncert, ale jde spíš o historický doklad. 75%. ()

KanjiVital 

všechny recenze uživatele

LEMMY měl pár týdnů před smrtí. Zubatá si na něj těžce brousila kosu. Přesto nepůsobí jako karikatura sama sebe. Loučí se s grácií sobě vlastní a s pozemským životem... ikona, která navždy přetrvá v našich srdcích (objektivnost ode mě neočekávejte), protože LEMMY byl a bude jenom jeden... motörhead!!! ()

Reklama

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě není pravda, že na pěveckém výkonu Lemmyho Kilmistera „žádné stopy únavy vůbec nenajdete“, jak tvrdí text České televize. Naopak, vliv zdravotního handicapu je tu hodně znát, ale pořád je to od Lemmyho víc než důstojné vzdorování zákeřné nemoci. (Na rozdíl od posledního českého koncertu Luciana Pavarottiho, například.) A k tomu ho navíc neuvěřitelným drajvem drží spoluhráči v kapele, hlavně bubeník Mikkey Dee - tady už se dá s ČT souhlasit. „Lemmy je borec,“ jak říká fanoušek, který přijel na mnichovský koncert z Rumunska. A je moc dobře, že z posledních koncertů Motörhead vznikl tenhle záznam, jehož historická hodnota s ubíhajícím časem jedině poroste. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Lemmy Kilmister - zakladateľ, frontman, spevák a basgitarista anglickej hudobnej skupiny Motörhead je pre mňa synonymom nezlomnosti rockového ducha a divokej rebélie. Vždy mal môj obdiv a rešpekt. No a po zhliadnutí záznamu koncertu ktorý odohral v novembri roku 2015, mesiac pred svojou smrťou, sa stal pre mňa ešte väčšou autoritou. Titul "Clean Your Click" je dôstojná rozlúčka s týmto charizmatickým zurvalcom a jeho legendárnou formáciou Motörhead. Lemmy išiel na plný plyn až do úplného konca. Lemmy was King! ***** ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama