Reklama

Reklama

Medicejové

(seriál)
Trailer
Itálie / Velká Británie, (2016–2019), 22 h 13 min (Minutáž: 48–60 min)

Hrají:

Dustin Hoffman, Guido Caprino, Richard Madden, Stuart Martin, Annabel Scholey, Ken Bones, Alessandro Sperduti, Daniel Caltagirone, Lex Shrapnel (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Politické rodinné drama odehrávající se ve Florencii začátkem 15. století. Cosimo de Medici je u kormidla rodinné bankéřské dynastie, když jeho otec Giovanni náhle umírá... (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Standardní (pseudo)historická podívaná. 1) O historické věrnosti bych si dovolil, jak pravil Čapek, s úspěchem pochybovat. Nicméně ahistoričnost do očí nebije, děj je spletitý a docela zajímavý a hlavní představitelé (na rozdíl od skutečnosti) jsou pěkní chlapi. Takže, co víc mohu chtít?_____ 2) Pár zajímavých kluků: 30letý Richard Madden (Cosimo Medici), 29letý Alessandro Sperduti (Piero), 37letý Lex Shrapnel (Rinaldo Albizzi)._____ 3) Psáno po první řadě._____ 4) 24.1.2020 - Druhá řada na věci i kvalitě nic nezměnila._____ Další pěkní kluci: 32letý Daniel Sharman (Lorenzo), 26letý Sebastian de Souza (Sandro Botticelli), 35letý Bradley James (prudký Lorencův bratr Giuliano), 35letý Matteo Martari (Francesco de Paci), Charlie Vickers (zamilovaný Guglielmo Pazzi), 22letý Callum Blake (kněz Carlo de Medici v Římě) či Jacob Fortune-Lloyd (lobbista u papeže za rod Pazzi Francesco Salviati)._____ 5) 5.10.2020 - I třetí řada drží úroveň někde mezi 3 - 4 *. ()

pipapa odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi seriály, kde se nic neděje, pouze se leze sem a tam, mele se hubou a do toho se přidá pár rychlovek stupidního kvalitně cenzurovaného sexu, pak je tento seriál šitý na míru právě pro vás. Úmorný, unylý a nehezký herecký ansámbl v čele s odpudivým R.Maddenem pod taktovkou jakéhosi rádobyrežizéra. Výprava nic moc, spoléhající spíše na občasné digitální či reálné záběry italských měst nebo přírody...Díky, nikdy více! Opravdu utrpení sledovat tu komerční nemohoucnost. ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria sa zameriava na Cosima de Medici, druhá a tretia na jeho vnuka Lorenza. Seriál je jemná verzia tohto rodu. V prvej sérii sa dá aspoň pochybovať o kladnom charaktere hlavného hrdinu, v druhej však je Lorenzo čisto kladná postava, čo jemu, ako osobnosti vykresľovanej ako diktáror, nepridáva na vierohodnosti (v tretej séri sa tento dojem našťastie napraví). Intrigy, Chekhov’s guns, lokácie a technické spracovanie potešia, avšak postavy nevyzarajú vierohodne, ich herci nie sú vždy vhodne vybratí, niektoré dejové línie sú nudné a predvídateľné. Lepšie seriály s tematikou talianskych šľachtických rodov sú Da Vinci's Demons a The Borgias. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vskutku dobrý deriál, hoci je to len o počiatkoch mediciovskej vlády. Jej ďalší priebeh je ešte zaujímavejší. Obsadenie Roba Starka bola výborná voľba, ten do dávnej Florencie výborne zapadol. Hlavná zápletka je zaujímavá a dievčatá sú väčšinou veľmi pekné. A keď od nich odvrátite zrak, tak máte možnosť vidieť jedno z najkrajších miest priamo na dlani. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

A já tomu těch 5 klidně napálím. Má to úžasný exteriéry podpořený parádní hudbou (ač tam prakticky pořád dokola vyčnívá skoro jen jedno téma, který je ale nadmíru božský) a jako taková historická a realistická Hra o trůny (a to nejen kvůli Richardu Maddenovi) to funguje hodně dobře, včetně divácký nenávisti k některým postavám. Nejistota a paranoia prostupující některý díly je taky dobře zvládnutá, takže člověk drahnou dobu dost dobře neví, kdo teda koho vlastně zabil a komu se dá a nedá věřit. ()

Galerie (188)

Zajímavosti (31)

  • Pro herce Bradleyho Jamese (Giuliano de' Medici) byl jeho úplně poslední herecký výstup v epizodě Mše (2018) opravdu velmi emotivní. Přiznal to ale až po několika letech po natáčení. (Lynette)
  • Herec Bradley James (Giuliano de' Medici) se po velmi krátké několikatýdenní známosti na natáčení v italském Římě v říjnu 2017 zasnoubil s o sedm let mladší bývalou profesionální roztleskávačkou londýnského fotbalového klubu Crystal Palace FC Jane Ellen Slaughter, přezdívanou Jay. Jeho snoubenka byla často přítomna natáčení scén v Itálii, například důležitých klíčových turnajových scén rodu Medicejů a Pazziů (natáčely se v listopadu 2017), které byly k vidění v epizodě Hlava rodiny (2018). V srpnu 2018 oslavili společně opět v Itálii na místě natáčení první výročí vztahu, nicméně krátce po premiérovém uvedení druhé série v Itálii v říjnu 2018 se tento pár rozešel údajně kvůli opakovanému podvádění ze strany jeho snoubenky. (Lynette)
  • Herci Daniel Sharman (Lorenzo de' Medici) a Bradley James (Giuliano de' Medici) se svými dubléry natáčeli v roce 2017 některé nebezpečné scény v ulicích malého města Sabbioneta poblíž italského historického města Mantova v Lombardii. (Lynette)

Reklama

Reklama