Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sympatická Eliška (Petra Hřebíčková) je na plný úvazek milující manželkou charismatického a bohatého Pavla (Jiří Langmajer). Ovšem jen do té doby, než ji na prahu čtyřicítky milým a korektním způsobem požádá o rozvod. Když nový život, tak od základů! Eliška se rozhodne začít od nuly jako učitelka v malé středočeské vesničce. Rázovitý a hyperaktivní starosta (Miroslav Táborský) nastěhuje Elišku do jednoho domu s nerudným Božíčkem (Ondřej Vetchý), který díky svým vlastním neblahým zkušenostem s „ženskejma definitivně skončil". Jeho jízlivost a hulvátství může trumfnout snad jen jeho povolání – Božíček pracuje ve vesnici jako hrobník. Eliška má ovšem na chlapy také momentálně spadeno, takže si rozhodně nenechá nic líbit... (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (606)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na české poměry překvapivě slušná a zábavná romantická komedie, která sice ničím nepřekvapí, ale na druhou stranu ani neurazí a v rámci české kinematografie se jedná o to lepší, co ta česká režisérská verbeš vytvořila. Hlavní problém jsem bohužel viděl v Ondřejovi Vetchém, který je spíše otravný, než buransky vtipný. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na české poměry pro mě jedna z nejlepších komedii poslední doby. Ondřej Vetchý je náš král to bezesporu a Petra Hřebíčková je nádherná česká holka, která se zde náramně hodila. Příběh je takový jednodušší, ale bez problému funkční. Prvních 40 minut jsem se smál téměř nonstop, potom humor lehce poleví, ale stále moc příjemná zábava. Je to ze života a má to srdce. 80% ()

Reklama

filmsim 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak tahle po všech stránkách špatná romantická komedie mohla v kinech vydělat 4.5x víc jak výborné Pohádky pro Emu. V obou se snaží seč může Ondřej Vetchý a jedná se o skvělý případ filmů, kde jeden dokáže zahrabat sebelepšího herce a ten druhý z něj vytřískat to nejlepší. Možná to bude i scénářem, který je tak špatný, až mi zdejší hodnocení nedá spát. Na jedné straně snobská blbka, která se po 20 minutách promění v nadějnou "inteligentní" učitelku, i přesto že nikdy po vš neučila a na druhé hrobník, který (nejspíš) jen tak zabil svou manželku a jejího milence a nyní z posedu špehuje svého nepoznaného syna s jeho sexy manželkou (to, že je to jeho syn, se divák dozví až někdy v půlce filmu, takže ze začátku tyto scény působí dojmem, že je O.Vetchý opravdový vrah a úchyl, který vyhlíží další oběť). Tyto dvě postavy se do sebe samozřejmě zamilují, i když k sobě mají ze začátku odpor, ale to by nebyl ten správný romanticky film, kdyby se v půlce filmu v koláži o 5 minut do sebe horoucně nezamilovali. Takhle nerealistická romance tu už dlouho nebyla, ale zdá se, že to nikomu nevadí. Ve filmu je tolik nelogičností, že i loňská Teorie tygra, která měla hrozně napsané postavy, v porovnání s tímto snímkem působí jako povedená rodinná komedie. Tady je toho zkrátka špatně až moc. Ani vedlejší postavy, nepůsobí lidsky, jsou to jen figurky v různých scénkách, které film mají držet pohromadě. Jenže nedrží. Dějová struktura působí roztříštěně. Postavy se objevují a zas mizí, podle toho jak se to tvůrcům hodí. Žádné dramatické zvraty nenastávají a já jen vlastně čekal až bude konečně konec a to u filmu, který má bavit a má jen 90 minut je opravdový problém. Vtipů je málo a když přijdou, tak stejně vyplynou do prázdna. Co se týče řemesla, tak to je taktéž na průměrné úrovni. Kamera bez nápadů s příliš saturovanými barvami a hudba nevýrazná až místy otravná. Jedinou pochvalu, tak ode mě má Ondřej Vetchý, který i přes naprosto debilní scénář a šílenou postavu, dokáže vyzdvihnout film z naprosté tragédie. Kdyby nebylo něj, jednalo by se o totální sra*ku. 3/10 ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo, kdesi v malebné středočeské vesničce se potkal nerudný morous s mladou paní učitelkou. Za jejich setkáním nebyla náhoda, nýbrž pan starosta. A tak ji musel nerudný chlap přijmout pod svou vlastní střechu. Jemu se to samozřejmě nelíbí a paní učitelce taky ne, kdo by chtěl spát na hřbitově v bývalé márnici. Jejich soužití s sebou přináší humorné i vážnější situace od začátku poctivě dávkované. Přesně podle starého pořekadla, že co se škádlívá, to se rádo mívá. O další vtipné scény se starají vesnické figurky, které nejsou vůbec bláznivé, ale milé a přívětivé. Jsou zahrané tak, že i ty nejmenší roličky si divák zapamatuje. Každý z nich sem prostě patří, i kdyby řekl jen jednu větičku a šel zase o dům dál. Ondřeji Vetchému podobné typy postav pěkně sednou a je v nich hodně sympatický. Dokonce se tu vysvlékne do půli těla a předvede svou muskulaturu, za kterou se rozhodně nemusí stydět , takže dámské osazenstvo si přijde na své jako jsem si přišla já. Fórečky jsou načasované tak akorát a přiměřené. I na hercích bylo vidět, že se při natáčení příjemně bavily a to se podařilo přenést i na diváky, jestli se to dá říct o novinářích a fotografech, kteří se zúčastnili novinářské projekce 11.10.2016 v kině Atlas stejně jako já a můj doprovod (maminka). Já jsem se smála nebo aleposň pousmívala od začátku do konce. Film je to příjemný, pohodový, svěží a jednoduchý. Není pořeba nad ničím dlouze přemýšlet. Se svou letně romantickou atmosférou se přesně hodí do těchto zakaboněných dnů. Užila jsem si ho. Tenhle typ komedie mi sednul jako ulitý. Zapadám do té škatulky, pro které je určen. A to, že se tady objevují věci, které jsem viděla už někde jinde, mi absolutně nevadilo. Považuje je za klasiku a s tou nemám žádný problém, když s ní někdo vyjde na světlo. Když to dobře funguje, tak nejsem vůbec proti. Přesto, že jsem byla účastnicí novinářské projekce, tak jsem si film užila a příjemně se i s doprovodem bavila. Odcházela jsem z kina příjemně naladěna a cítím se tak ještě pár dní po projekci. Takže za mně a můj doprovod tenhle film svůj účel splnil. Byl fajn. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Roztomilá komedie, která je předvídatelná jak polední menu v KFC. Jenže, když má člověk chuť na kuře osmažené ve vyjetém oleji, chce svoje kuře osmažené ve vyjetém oleji. Mnoho lidí tu váhalo mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Do prdele, zas abych tady ukazovala svou ženskou romantickou duši já a projevila tu odvahu dát romantické komedii ty čtyři, i když sama váhám, zda tři vlastně nestačí. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (26)

  • Ve scéně, kdy Eliška (Petra Hřebíčková) vytře podlahu, se po ní Božíček (Ondřej Vetchý) projde a zašpíní jí blátem. V následujíící scéně po Božíčkově odchodu, kdy Eliška hodí hadrem, je podlaha částečně čistá. (Zix.)

Reklama

Reklama