Reklama

Reklama

Dallas 362

  • USA Dallas 362
Trailer 1

Obsahy(1)

Hospodské rvačky, ženy, pití, problémy s policií. Takhle se dosud Rusty protloukal životem. S povděkem přijímal fakt, že v potížích nikdy nezůstával sám, ale vždycky se svým nejlepším přítelem Dallasem. Jediná dospělá osoba v jejich životech - Rustyho matka Marry - měla pro výstřelky svého syna až dosud pochopení. Ale teď už pohár její trpělivosti také přetekl. Na správnou cestu má Rustyho přivést její přítel a terapeut Bob. Rusty se s Bobem spřátelí a pozvolna se začíná měnit k lepšímu. Proměnou prochází i Dallas, v jeho případě má ale mnohem temnější podobu. Jejich přátelství čeká těžká zkouška. Oba totiž musí učinit rozhodnutí, které jednou provždy změní jejich životy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (6)

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Stejně to má asi něco do sebe. Je to sice tak trochu ujeťárna vycucaná z prstu, ale je to dost zvláštní film. Sice to není zrovna můj šálek kávy, tyhle filmy o drogách, drsnejch klucích, bouchačkách, a velkejch akcích ale tohle se nějak vymykalo. Asi to bylo tím že mi byli obě hlavní postavy dost sympatické, a celkově mi přišlo pochopitelné jak se chovají. A taky obsazení nebylo tak docela marné. Sice mě tam trochu rušila Kelly Lynch, a ještě se tam navíc svlékla, ale ostatní herci mě tam bavili. Určitě jsou lidé s podobnými problémy, a alespoň si to nehrálo na vymydlený Hollywood. Podle mě se mladému Caanovi jeho režijní debut celkem vyvedl. Prostě se pokusil natočit film o přátelství v hnusné době, a on to sice zasadil do tohoto prostředí, ale mohlo by se to klidně dít kdekoli. Stejně tak ten závěr s tím že někteří lidé mají zkrátka nakročeno k tomu špatně dopadnout. Myslím si že to byl průměrný film, s pěknou myšlenkou, v poněkud macho-vském obalu. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Do Dallasu cesta dlouhá, naději však živí touha... Touha vymanit se z bludného kruhu nesmyslného přežívání a vlastně i najít své kořeny... . . . Zajímavý >ryze americký< nezávisláček bez větších ambicí, ale aspoň s pár velmi hořce vtipnými momenty, se skvělým mixem rockové muziky v soundtracku a s naučením, že včas lze vypadnout i za snem, který nemusí být sice ambiciozní, ale doslova vám spasí život... Život lajdáků, rváčů, feťáků a vůbec všelijakých pošahanců bez špetky zdravého rozumu v makovici nemůže ztvárňovat nějaký hlubokomyslný příběh, ale tenhle filmek o jednom marném přátelství a cestě za východiskem má svůj spád, smutnou pointu a nakonec i (aspoň pro někoho) šťastný konec. A nakonec - Scott Caan si ve svém režijním debutu střihl i jednu z hlavních rolí - pošetilého lumpa Dallase - a odehrál ji neuvěřitelně uvěřitelně a skvěle, jak se na mladého a talentovaného hollywoodšťana sluší a patří... . . . Tři hvězdy tedy pro trio hlavních představitelů - vedle ústředních dvou sígrů i pro Rustyho (Shawn Hatosy, jehož křivé nohy snad předurčily k roli toho, kdo už svým původem bytostně patří k rodeu... ;-) tolerantní, chápající a milující mámu Marry (jménem doslova symbolicky - jako matka matek Marie... ;-), kterou tak krásně přirozeně a civilně hraje Kelly Lynchová a kterou by nejspíš chtěl za vlastní snad každý druhý >mladý a neklidný< ... ;-) - a jednu navíc na šťastnou cestu, protože tenhle filmek je tu na ČSFD prapodivně (?) hrubě podceněn. Až zase jednou slyším trávu růst, že ho z toho zdejšího hodnotícího stáda tak dobrá polovina ani nemohla vidět... Já osobně jsem si ho tedy užil už dvakrát... - - - - - (Poprvé viděno někdy po vydání na dvd, komentář /po repete 28.7.2009/ zde jako pátý - 29.7.2009) ()

Reklama

lumiros odpad!

všechny recenze uživatele

Těžká blbost plná nelogických zvratů (spíše by se hodilo slovo zvratků) a nezachránil to ani Goldblum, který tu hraje cvokaře, co má poměr s matkou jednoho hlavního "hrdiny" se kterým čadí trávu a ani Selma Blair, která tu hraje uječenou špindíru, co žije s magorem posedlým představama o konspiračním spiknutí, protože nikdy nevyhrál tým, na který si vsadil. No vážně hovadina. Výkony ostatních na bodě mrazu. ()

dezert 

všechny recenze uživatele

Supr herci v bijásku, kterej si jede ve stylu Johnnyho Boye. Vojebat všechny, co na tenhle film píšou špatně. Nadávat na to, že tenhle film nemá příběh je stejný, jako když řeknete o Špinavých ulicích, že nemají děj. Tam taky žádnej není, ne? Je to spíš výpověď vy lumpi. Nebo co? Je to super debut se super hercema! Čert vás pral! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Scott Caan, syn herce Jamese Caana, si ve filmu nejen zahrál, ale celý jej i režíroval. Dále hrají třeba Jeff Goldblum nebo Selma Blair, ale jen ve vedlejších rolích. Celé je to takové zmatené vyprávění o dvou kamarádech, z nichž jeden se snaží druhému pomoci dostat se ze svých problémů, ale nebude to jednoduché. Navíc potkávají další postavy, které skutečně nepatří mezi normální, stejně jako celý film. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Scott Caan v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)

Reklama

Reklama