Reklama

Reklama

Lucie: Příběh jedný kapely

  • angličtina Lucie: The Story of a Rock Band (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

30 let spolu, 30 let bez sebe. Fenomenální skupina Lucie se poprvé představí i na plátnech kin v celovečerním filmu Lucie: Příběh jedný kapely. Strhující cesta časem, čtyři životy plné hudby v jednom z největších českých dokumentárních projektů tohoto roku. Jak vznikaly jejich nejznámější hity? Co se dělo v zákulisí? Strhující příběh 30ti let kapely Lucie vypráví dosud nezveřejněné záběry pořízené samotnými členy kapely a záznamy, o kterých si všichni mysleli, že už ani neexistují. Otevřené zpovědi členů kapely nakreslí portrét čtyř výrazných osobností, které spolu leckdy nedokázaly sedět v jedné místnosti, přesto se potkávají na jednom jevišti. Příběh jedný kapely ukáže Lucii ve všech jejích náladách. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Olík 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl (a hádám již nebudu) skalním fans produkce této české hudební skupiny, každopádně uznávám, že jejich stopa v naší historii má velikost té sněžného muže. A proto musí druhou větou konstatovat, jejich 30 let na scéně, jenž znamená kalhotky na pódiu, by si zasloužilo víc. Nic o začátcích kapely s Waschingerem, Penkem a Francem. O rozpadu, taky raději po špičkách. Žádný sex, drogy ani rock ´n´ roll. Tak si jenom tak sedíme a mluvíme a sedíme a ladíme a sedíme a mluvíme.....no nevím, až jednou za milióny let novodobý obyvatelé naší planety (kdo ví, jak se bude jmenovat) vykopou záznam tohoto hudebního dokumentu, moc se toho o kapele Lucie nedozví. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Koncert Lucie jsem si užil pouze jednou a sice v roce 2016, kdy jsem zavítal na Brněnské výstaviště. Vstupenka do takzvané VýAjPý zóny byla o dva sta dražší, za to se ovšem nabídl nebývalý luxus v podobě volného prostoru a téměř nulovým frontám. Všicí byli soustředění na pravé straně a nalevo, tak bylo pivko natočený za 5 vteřin. Paráda. No a nyní konečně k dokumentu a proč jej takto mrzce hodnotím. V podstatě z něj nic zvlaštního ani nového nevyplývá. Je to takový bezduchý sestřih na záběry čtyř kohoutů - dle slov skupiny. Určitě jsou poutavější hudební dokumenty. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

KVIFF 2016 - Městské divadlo v Karlových Varech, plno prakticky absolutně, do toho na pódiu Marek Eben a jeho pořad Na plovárně s kapelou Lucie. Ukočírovat čtyři berany na jednom podiu bylo hodně náročný, ale Marek Eben z toho standardně dobře vybruslil a ještě jsme se místy docela zasmály. To se mimochodem povedlo i samotnému dokumentu, jehož jediný mínus vnímám v tom, že vypráví různé kousky ze života kapely hodně na přeskáčku. Je otázka, kolik materiálu bylo a kolik se dotáčelo do dokumentu. Nicméně kapela se ospravedlnila a život jde dál. Konečně už odtrhli závoj tajemna a plno věcí potvrdili nebo vyvrátili. Dokument tedy účel splnil. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Kdyby to bylo o jakýkoli jiný kapele, tak bych tomu nedal 5 hvězd. Tady nemůžu jinak, ačkoli tady ouřadujou jen hvězdy 4. Co se týče informací, který by člověk chtěl vědět (proč se skutečně rozpadli, proč se dali do kupy) tak se toho moc nedozvíš. Ale za vším hledej prachy, to je smutnej fakt. Co sem pochopil z tohodle dokumentu, tak jeden z důvodů byly autorský práva, takže prachy :o). Dycky mi byl nejsympatičtější Kodym, páč Wanastovky sem poslouchal ještě před Lucií a poslouchám dodnes, páč ty sou perfektně kytarový a přímočarý. Na rozdíl od Kollerovy sólový dráhy, která není vůbec špatná, ale není to pro mě tolik poslouchavý. PBCH, o tom nevím zhola nic, snad jen to, že oholenej vypadá jako tykev no a Dvořák mi bohužel nikdy pořádně nesednul, bez něj by to sice nešlo, ale já bych si bez něj Lucii rozhodně představit dokázal. Tak jako tak tihle borci udělali pro českou hudbu obrovskej kus práce a já se těším, až o nich vyjde jednou dokument, kde bude obsaženo i to, co fanoušky zajímá nejvíc - děvky, chlast, drogy a koneckonců i třeba rodiny :o) ()

evuline 

všechny recenze uživatele

Tak bylo naznačeno, že kapela "pravděpodobně" užívala návykové látky, "pravděpodobně" udržovala více než přátelské vztahy s fanynkami a "pravděpodobně" se mezi sebou hádala a měla konflikty, které vedly k rozpadu kapely. Pardon, ale to jsem opravdu nečekala a bylo to zcela šokantní. Pozn.: jedná se o ironický komentář, u kterého kroutím nevěřícně hlavou, proč se někdo rozhodne točit dokument, kde nechce nic konkrétního říct... ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama