Reklama

Reklama

ZOO

Trailer 2

Obsahy(1)

Povídkový film se odehrává v kupé během jedné cesty vlakem. Rozjetý vlak jen tak nezastavíš, nevyskočíš, zůstáváš jeho součástí, dokud sám nezabrzdí. Známý svět zůstává tam venku, uzavřený ubíhá za okny, jen se zrcadlí v odrazech skel vlaku. Vevnitř zatím vzniká nový ekosystém, dočasně nezávislý. Dává dohromady náhodné kombinace lidí. Kdekoli jinde by nedostali možnost na sebe narazit. Není těžké protnout osudy, stačí vstoupit do kupé. Málokdy se poštěstí najít nějaké prázdné. Tak kdo sedí naproti? Možná je chytrák hlupákem, okradený zlodějem, svůdce sveden a oběť vrahem. A možná je chytrák obětí, zloděj sveden, hlupák vrahem a okradený svůdcem. A kdo z nich jsi ty? Nikdy nevíš, kdo přistoupil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (7)

Prubner 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. Odposlouchané dialogy jsou fajn, (ne)herci většinou taky, ale chybí tomu pointa, jak jednotlivým povídkám, tak filmu jako celku. Spousta nakousnutých a nikam nevedoucích motivů. A hrátky s časovou posloupností ve výsledku rovněž ústí do ztracena. Taky nevím, co chtěla autorka filmem říct. Jestli jí šlo jen o vystižení atmosféry, tak to se jí povedlo, ale na to je hodinový film přece jen příliš dlouhý. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Docela vyvedený český povídkový mind-fuck snímek, který ukazuje zajímavý propletenec cestujících v jednom vlaku. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Víc FAMU cvičení záběru/protizáběru a hereckých "nuancí" (no vážně! Neustále jsem si všechny pletl s Meryl Streepovou!) by to bylo už jen tehdy, kdyby na konci vjeli do NoNy. Tohle je asi film na to, aby se známkoval, ne hodnotil. ()

snaked 

všechny recenze uživatele

4-5 // Pokud tady zaznělo srovnání s nepovedeným filmem Road-Movie, osobně ho považuju za naprosto zcestné. V tomhle filmu je neustále přítomné napětí, protože "nikdy nevíš, kdo přistoupí", jinými slovy - jak se která postava zachová a jaké budou následky. Nevšimla jsem si, že by mi herecké výkony přišly slabé. Většinou je to rozhodně nadprůměr. Nejsilnější pro mě zůstává segment s mrazivým "Jarynem", který je jasně za 5*. Na pohledy Orlina Stancheva nikdy nezapomenu. Po dvou letech tahle část fungovala pořád výtečně. Těším se, až si film dám znovu. Pokud máte slabost pro vlaky (nebo filmy odehrávající se ve vlaku), tak je to must-see. Chci víc, jo a chci vědět, co se stalo v Zoo! ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Iveta Jiřičková naprosto tragická, a i zbytek castu ve mně vyvolával dojem, že bych to lépe zahrál snad i já. Námět podle mě slušný, ale stopáž neutáhne a místy jsem se dost nudil (ne-li přímo tonul v trapnosti ze sledovaného děje a dialogů; ten film mi prostě přišel strašně... zbytečný). Na zážitkových projekcích s dostatkem alkoholu a správnou cílovkou na místě ten film celkem funguje, ale v kinech na podzim to bude podle mě naprostý propadák, podobně jako třeba z nedávné doby film Road-Movie (osobně bych na místě distributora odvahu posílat podobné typy filmů do kin nenašel). Za sebe jsem zde postrádal nějaký výraznější moment, který by utkvěl v paměti, nebo nějaký silnější závan filmařské invence - pocit, že se ten film vykouří během pár dní z hlavy - a že vlastně za vidění moc nestojí - je zde velmi neodbytný. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Celý film byl natočen v jedoucím vlaku v plném provozu. Natáčení zabralo pět dní strávených ve vlaku. Štáb najel zhruba 3477 kilometrů. (Zdroj: Artnok film)
  • Mikrofonisté leželi během natáčení v zavazadlovém prostoru, aby se do kupé vešli a nebyli vidět v záběru. (Zdroj: Artnok film)

Reklama

Reklama