Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Walter Coleman je bázlivý čtrnáctiletý kluk, kterého o prázdninách roku 1962 odveze chamtivá matka Mae na zchátralou farmu podivínských strýců Huba a Gartha McCanna, o nichž se šeptá, že ukrývají velké bohatství. Ani on ani svérázní muži nejsou příliš nadšení. Když však Walter zjistí, že ho matka oklamala a není k zastižení, nezbývá mu než zůstat a zvyknout si na manýry Huba a Gartha, mezi než patří například střelba po podomních obchodnících. Walter je sice bázlivý, ale není hloupý, a tak mu neunikne, že minulost strýčků skrývá nějaké tajemství. A protože na farmě není telefon ani televize, snaží se muži chlapce pobavit historkami ze svého dobrodružného života. Jak se za první světové války omylem dostali do francouzské cizinecké legie, jak se ocitli v Africe, kde se Hub zamiloval do krásné princezny Jasmine, která byla zaslíbena mocnému šejkovi. Jak ji Hub zachránil před nechtěným manželstvím, zuřící šejk vypsal na jeho hlavu odměnu a Garth ho zachránil, přestrojen za nájemného vraha. Jak Hub bojoval se šejkem, vyhrál a získal si jeho respekt. Jsou to tak fantastické historky, že si Walter není jist jejich pravdivostí. Během prázdnin prožije díky strýcům řadu dobrodružství. A pak jednoho dne Walter objeví úkryt, plný peněz. Rozhodne se správně? (TV Nova)

(více)

Recenze (241)

golfista 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, který pobaví a zároveň nenásilně připomene "životní hodnoty".... Oba "staříci" jsou výborní, ale jak tady už poznamenal Zputnik - přirozené herectví mladého Osmenta se s jeho přibývajícím věkem nějak vytrácí..... no uvidíme :) .... Filmu to ale nijak zvlášť neublížilo. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná podívaná, v níž se tvůrci dokázali vyhnout přehnanému sentimentu a přesto diváka v některých místech dojmout až k slzám. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Haley Joel Osment je pro mě "další dětská hvězda" a pochybuju, že z něj bude hvězda. Jo a nemám ho moc rád;) Taky jsem nevěděl, že uprostřed Texasu mají svou vlastní Jezevčí Skálu hozenou trochu do safari. Ale sakra, kdo by nechtěl dva takovéhle strejdy?? Tyhle prázdniny sice stojí a padají s dvěma velkými herci a kouzelným vyprávěním připomínajícím svým ztvárněním grotesku, ale když Robert Duvall náměsíčně vyhlíží Jasmine přes jezero, zanechá to ve vás daleko lepší a hlubší dojem než konec poněkud zprasený až příliš velkou a příliš nevhodnou náhodou. 70% a obava z toho co bude, až tu ti dva staří fachmani nebudou... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dva zapšklí dědci se postupně mění v přátelské staříky, kteří svého synovce naučí mnohé o životě. Klišé jak kráva, ale tentokrát obdařené dávkou milého humoru, kvalitního herectví a pohádkové připitomělosti. V podstatě jde o to, že každý může mít bohatý život, jinými slovy „jaké si to uděláš, takové to máš“. Čas strávený se lvy ze sekáče nelze označit za kdovíjak přínosný, vlastně neříkají nic nového a ani to staré nedokáží zaobalit, vyvolávajíc pocit deža neví. Deža totiž moc dobře ví, ale vem to lev. Herci jsou sympatičtí, vtipní, nesená myšlenka v sobě má i přes značnou ojetost špetku povzbuzujícího kouzla a sto minut se nakonec nejeví jako tak dlouhá doba. Kukuřičné děti nechť si jednu hvězdičku přidají. 80% Zajímavé komentáře: Angerr, genetique, sidzej ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Námět je naprosto bombastický. Úplně mi připomněl dobu, kdy v Hollywoodu točili taková ta osudová rodinná dramata s nádechem fantastičnosti, jako to třeba dokázal Tim Burton s Velkou rybou. Tim McCanlies ale není Tim Burton. Sice má štěstí na herecké strýčky, které si tu naprosto dokonale střihli Michael Caine a Robert Duvall, jenže pořád jsem se nemohl zbavit dojmu, že celá hromada podstatných scén mohla být daleko lepších. Třeba zrovna ta linka s tou lvicí. Tak krásný příběh, smutný, osudový a oni to tak jako zvláštně utnou...jako by se nechumelilo. Přitom to v tom námětu bylo. Hrozně hezky se na film koukalo. Po shlédnutí jsem si ale uvědomil, že mi zde trošku chyběly emoce a vlastně jakýkoliv důvod tomu mladýmu Osmentovi cokoliv přát. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $42,070,939Tržby Celosvetovo $47,902,566 ║ Dosť zaujímavá vec, kde je veľmi dobré obsadenie a kde citeľne chýba zručnejší režisér, tak to ostalo niekde na pól ceste. /55%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Tim McCanlies .. Kýčovité, idealizované, nasládlé a příjemně veselé. Scénář v úplném základu (dva starci osamocení na farmě, opuštěná matka a dítě) lehce připomíná nedávný snímek Žít po svém, ale vyklube se z něj něco jiného než komorní rodinné drama. Vysloužilí lvi jsou totiž skvěle obsazenou (a na mysli mám zejména dvojici pánů herců Duvall / Caine - můj oblíbenec a hlavní důvod, proč jsem do toho filmu šel) rodinnou podívanou, kdy orientální pohádky tisíce a jedné noci nevypráví překrásná žena před popravou, ale světaznalý strýček někde v Texasu. I tak to má své kouzlo, to mi věřte. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Film co to hraje tak na jistotu, až z toho nečiší žádné emoce. Všechno a nic tam jen tak plyne a vlastně nenastane žádná dramatická situace. Příjezd matky se zlým amantem skončí dříve, než se to stihne opravdu vyhrotit. Michael Caine a hlavně Robert Duvall jsou ale opravdu fajn. Osment neurážející a jeho starší verze hraná Joshem Lucasem je dost homo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Léto strávíš u svých 2 strýčků! Užiješ si spoustu legrace! Jo a taky prý mají spoustu prachů .…. Jednoduchý pohodový humor a dva šílení strýčci, jejichž životní příběh by z fleku mohli vyprávět baron Prášil nebo krásná Šeherezáda. Můžete to klidně pojmout jako rodinný film, protože dobrodružně založené děti budou okamžitě pátrat po vašich zapomenutých příbuzných. Nebo se alespoň naučí chytat ryby. A dědkové? Mnohem sympatičtější než TADY! Rád se za těmito staříky, které nic nerozhodí, vrátím! PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Patrick Doyle: 1. Main Titles [1:36] ,2. The Trunk [1:38] ,3. The Plunger [1:06] ,4. Water Runs Away [1:27] ,5. Fireside Chat [2:51] ,6. Foreign Legion [0:45] ,7. Secondhand Arrival [1:07] ,8. I Must Meet This Man [0:27] ,9. Hub Meets Jasmine [1:59] ,10. Hub Rescues Jasmine [0:50] ,11. Lion Hunt [1:13] ,12. Cornfield Jungle [1:04] ,13. The Assassins [2:40] ,14. Sheik Swordfight [2:40] ,15. Goodnight Kid [1:03] ,16. Waking Hub [0:57] ,17. Died in Childbirth [1:09] ,18. Be My Uncle [1:11] ,19. Finding the Money [2:41] ,20. Stan Lies to Walter [2:51] ,21. She Was a Real Lion [3:22] ,22. Walter Leaves [1:58] ,23. Maybe You Don't [1:03] ,24. Walter Comes Home [3:42] ,25. Nice to Meet You [1:26] ,26. Piano Suite [2:56], ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Když se před lety vybíral představitel Forresta Gump ml. a volba padla na H.J. Osmenta, málokdo asi tušil, že jednou bude vypadat jako Tom Hanks. Ve chvílích, kdy sedí přede dveřmi v košili a kalhotech a rukama na kolenou, musí si na Forresta vzpomenout snad všichni. Škoda jen, že nezvládá vypjaté chvíle a je v nich přinejmenším toporný. Dvojice Caine+Duvall naštěstí vytvořila tu nejmilejší dvojici strýčků a snad bych s hlavním hrdinou chvílemi i měnil. Tahle výchovná pohádka zkrátka funguje na jedničku a i když by některé scény (naučná rvačka v hospodě) mohly být zkráceny nebo vypuštěny, nechal jsem se sentimentálním finále ochotně sežrat. 90% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nič nie je smutnejšie, ako táranie o starých časoch.“ Neposedného Haleyho Joela Osmenta (ŠIESTY ZMYSEL, A.I. – UMELÁ INTELIGENCIA, POŠLI TO ĎALEJ) necháva jeho mama u dvoch strýkov-starých mládencov na vidieku (Michael Caine a Robert Duvall), kde mu Caine (PRAVIDLÁ MUŠTÁRNE) rozpráva divoké neuveriteľné zážitky z mladosti a Duvall (consigliori Hagen z KRSTNÝCH OTCOV) sa pôsobivo bije v bare počas pitia piva a raňajok. Je to vtipné, kúzelné i poetické, má to peknú výpravu, zmysel pre humor a herecké výkony dvoch bardov, ktorým stačí nadvihnúť obočie a je z toho nominácia na Oscara. Civilnejšia VEĽKÁ RYBA o levici, rope a umieraní v posteli. Mohlo to byť lepšie (obzvlášť koniec s helikoptérou je vyložene nezvládnutý), ale nie je to ani priemerný film (ak ste za priemerný film nepokladali MOJHO PSA SKIPA). ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo na celkem příjemnou komedii, jenže druhá půlka všechno pokazila. Michael Caine vypráví Osmentovi dosti nudný a ke všemu stále přerušovaný příběh, z Roberta Duvalla se vyklube otravný mudřec a dojde na věty typu "Promluvíme si jako chlap s chlapem", "Láska všechno překoná," a podobné trapnosti. Nakonec to nevidím na víc než 40% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Umřít máme na co? Na stáří?" A to byste chtěli zemřít v devadesáti při průletu stodolou hlavou dolů v dvojplošníku z první světové války? Tak to bych bral. Stejně tak bych chtěl mít koule na to, abych si zabojoval se sultánem o princeznu, místo koukání na televizi střílel po podomních obchodních a v důchodu učil mladé gaunery slušnému chování. Jenže ty koule mám trošku menší, pěsti o dost pomalejší a nemám stodolu plnou peněz, takže si o tom mohu jen tak snít. Nejlépe při sledování snímku Vysloužilí lvi, protože strejdové Garth a Hub byli přesně tak zábavní, jak bych chtěl v důchodu být. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Příjemně a stravitelně dojemný snímek, který by se i dal zařadil do škatulky rodinných komedií, nebýt ovšem té jakési hospodské hantýrky našich milých stárnoucích stejdů Gartha a Huba. Snímek má přes všechny své klady (humor, dojemnost + bonus navíc: moudrá myšlenka linoucí se celým filmem) i ledasjaké mouchy. Především mě během filmu znervózňovalo přehrávání H. J. Osmenta (viz ŠESTÝ SMYSL etc.). Ale jde skutečně jen o mouchy... Shrnuto a podtrženo: jděte do toho, pokud máte chuť na příjemnou a zábavnou pohádku pro dospělé, která zároveň předává i něco víc. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Nebyl to špatný film, to věru ne. Jednoduchý a přesto ve své podstatě neuvěřitelně lidský a pravdivý příběh velmi dobře funguje. Příjemná kombinace pohádky a dramatu si však až příliš silně uvědomuje, co se divákům líbí a neustále jim to předhazuje. Přílišnou vypočítavost tvůrců nemám rád a u Vysloužilých lvů mi vadila - díky svému nadměrnému množství - opravdu hodně. [TOP 19/5 80%] ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem netušila, jaký komediální talent v sobe skrývá dvojka Caine-Duvall. Ti starouši jsou vážně vtipný, hlavně díky suchým hláškám, jimiž jim scénář nahrává na smeč ("Jsme starý. Měli bychom se chovat jako starý"). Ale jde jim báječně i drmatická rovina filmu. O moc pozadu za nimi nezaostává ani H. J. Osment, i když by vůbec nebylo špatně, kdyby místo dětských rolí začal dostávat nějaké dospělejší. Film má vůbec takovou tu příjemně starou atmosféru, kdy pohádky o kovbojích Sahary a unášených princeznách byly skutečností. Staromilsky milý film, který by bylo škoda propásnout. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Najviac ma na filme teší, keď ho začnem pozerať s tým, že od neho absolútne nič neočakávam a dostanem ozaj príjemný, milý a čo viac inteligentný film. Osment už starne, je to vidieť, už to nie je ten sladučký ksichtík, no solídne hranie mu ostalo. O starých levoch ani nehovorím, to sú páni herci. Takže fakt skvelý filmík, o všetkom, priateľstvo, láska atď...a navyše nikoho neuráža. Inteligentný humor, to je ono! 80%. ()

Reklama

Reklama