Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paul Newman a Julie Andrews vytvořili hlavní role v klasickém příběhu o mezinárodní špionáži odehrávající se v době železné opony. Newman hraje světově uznávaného vědce Michaela Armstronga, který přijíždí se svou snoubenkou a asistentkou Sarah Shermanovou (Andrews) na mezinárodní fyzikální kongres do Kodaně. Tam si Sarah omylem přečte vzkaz pro Michaela a zjistí, že tajně pracuje ve službách východního Německa. Nebo nepracuje? Když Armstrong objeví přísně tajnou informaci, je pár stržen do pulsující honičky s nepřátelskými agenty. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Špionážní thriller v hlavní roli s mým oblíbencem v rukou geniálního režiséra sliboval hodně, leč výsledek v mém případě byl velmi slabý. Nemám nic proti pomalým rozjezdům, ale jsem alergický na nudu, což je právě to, čeho jsem se zde dočkal nejvíce a ta neustála optimistická hudba je dost iritující. Pro mě zatím nejslabší počin od Hitchcocka. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Vím, že tenhle Hitchcockův film moc úspěch neměl, ale upřímně, mě se líbil. Pomalý začátek se mi líbil a i přes pár slabých míst mě bavil, no a pak už to začalo být napínavé, obzvlášť od nástupu do autobusu. Vadila mi teda zde ta pasáž s tou polskou hraběnkou, ta tady byla úplně zbytečná a film by se bez ní obešel, pak taky vykreslení obyvatel za železnou oponou nepůsobí přesně a místy až trochu přehnaně (ale zase na druhou stranu, málokterý film v té době ze západu o východě (nebo naopak) nebude působit přehnaně), ale jinak se mi to líbilo a vůbec jsem se u toho nenudil. Silné 4* ()

Reklama

YURAyura 

všechny recenze uživatele

3/10 Nikdy jsem si to nemyslel, ze to napisu, ale toto je opravdu nudny Hitch. Absolutni absence tolik potrebneho humoru a naprosto hloupa premisa celeho filmu, od niz se v podobnem duchu odviji cely zbytek filmu srazi spionskou podivanou na prumer jine produkce. Hlavni hvezdne duo Noumen + Andrews se se do celeho filmu hodilo jako Rama na posledni pomazani, ale najde se tam par okamziku, co stoji za to videt, bohuzel je jich zoufale malo: v scena v autobuse a hlavne problemy s vrazdou Gromeka! Nevim kolik jeste jinch spionatorskych filmu korme tohoto a Topazu Hitch udelal, ale moje dobra rada zni - ruce pryc ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála nepovedených filmů od Hitchocka (tedy předpokládám, že jsou ještě nějaké jiné, dílo mistra se zdráhám urážet), hrozně hloupé nepravděpodobné scény a děj. Ústřední pár Newman + Andrewsová neklape - charizma nic moc, jejich vztahu moc nevěříte, po herecké stránce nuda. Zobrazení NDR/Stasi je strašlivě mimo, třešničkou na dortě je Polka, která chce emigrovat kvůli mizerné kávě a cigaretám. Opravdu hrozné. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

To boli doby, keď som sa tešil na každý film od Hitchcocka ako malé dieťa na zmrzlinu! Veď aj s Chaplinovými filmami to bolo také. Ale v istom veku sa týmto dvom legendám filmového plátna prestalo dariť a už nenakrútili nič poriadne. Pamätám si, ako som hľadal niečo pozitívne na Chaplinovej grófke z Hongkongu so Sophiou Loren a Marlonom Brandom. Rovnako neúspešne som niečo pozitívne hľadal aj v tejto opone, v ktorej sa podujal (nechápem prečo) hrať môj najobľúbenejší herec. Väčšinu filmu som iba prevracal oči a hanbil sa za trápnosti, ktoré sa na obrazovke odohrávali. Keby to aspoň bolo o trochu smiešnejšie, tak by som to mohol považovať za paródiu. Ale takto? Preto tie dve hviezdičky. Radšej som tento film nemal vidieť. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • Hitchcocka lze ve filmu vidět v hotelové hale, kde si hraje s malým dítětem. (Němi)
  • Do hlavní mužské role toužil Hitchcocok po Cary Grantovi, ten ale již uzavřel svou kariéru a sdělil Hitchovi, že je příliš starý. (Kulmon)
  • Hitchock na natáčení vzpomínal se slovy: “Na začátku natáčení mi Paul Newman poslal několikastránkové poznámky s několika návrhy na úpravu své postavy. Vzal jsem si to příliš osobně a považoval jsem to za urážku. Tehdy jsem to ještě nevěděl, ale takové chování se netýkalo pouze mě. Totéž praktikoval i u jiných režisérů.“ [Zdroj: Vždyť je to jen film] (Pavlínka9)

Reklama

Reklama