Reklama

Reklama

Potíže s Harrym

  • USA The Trouble with Harry (více)
Trailer

Jakéže jsou Potíže s Harrym? Faktem je, že Harry je mrtev, ale přestože tato skutečnost nikomu příliš nevadí, všichni se cítí být vinni. Poté, co je s typickým Hitchcockovským humorem tělo několikrát vykopáno a milostné vztahy mezi hlavními postavami se rozhoří, pravá příčina smrti je odhalena a s Harrym už potíže nikdo nemá. Film nabízí příjemnou zábavu a mnohé překvapí svou odlišností od děl, na která jsme od tohoto mistra napětí zvyklí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Komedii od Hitchcocka jsem ještě neviděl (i když teď už jo), kupodivu to nedopadlo špatně - za břicho se popadat u toho nebudete, ale úsměvné to je, občas jsem se zasmál i nahlas, ten příběh je takový krásně absurdní, včetně samotného závěru, ale jo, líbilo se mi to, bylo to dobré. Hodně se mi tam líbilo i to prostředí, kde to je. Ale vytknout tomu něco přece jenom musím - občas se to docela zbytečně táhne. Tohle fakt potřebovalo zkrácen jak sůl. Pak bych se u toho místy nenudil. Ale jinak je to dobré. 4* ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

STrašně roztomilá černočerná komedie točená v barvě. Podstatou filmu je reakce kohokoliv kdo právě přijde do styku s mrtvým Harrym. Všichni takové "setkání" s mrtvolou považují za naprosto všední věc. Velkým kladem jsou tradičně velmi dobří herci v čele s začínající Shirley MacLaine a samozřejmě samotná režie MISTRA. Záporem je hmm jednoduchost děje. A ne každému takový druh humoru sedne. Na to musí být trochu nostalgická relaxační nálada. Navíc já sám pochybuju že se na Harryho ještě někdy podívám ikdyž se mi líbyl. Oddochovka na jedno zkouknutí se slabšími 4 hvězdičkamy. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Pohadkoveji podzimni krajinku najdete jen ztezi a do teto obrazkove lokace vam Hitch napali mrtvolu a s ni spojenou obrovskou davku vtipnych situaci a dialogu. To bohuzel trva jen prvni hodinu, zbytek uz je jen nezazivny dojezd. Jak ale Hitch potvrzoval i ve vetsine svych vaznejsich filmu, smysl pro humor mu urcite nechybi. Harry byl take zacatek vyzivne spoluprace s Bernardem Herrmannem na dalsich 10 let, ktera ozvucila Hitchcockovu zlatou eru. "I saw him when he was dead." "Yeah, he looked exactly the same when he was alive, except vertical." 6/10 ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Hitchcockův smysl pro humor není špatný, sám ho celkem oceňuji - třeba takové North by Northwest či Rear Window bych částečně označoval i za komedii, díky výborně podaným sarkastickým replikám, nicméně půldruhá hodina, kterou jsem strávil s tímto filmem, mi definitivně ukázala, že Alfredovi sedí mnohem více značkové oblečení z kolekce "Master of Suspense". Celovečerní film odlehčený jako jeden kubík helia je působivý jen tak napůl, jelikož z tohoto snímku jakoby pan režisér odebral půl svého já. Tou polovinou je právě ta zapeklitá záhada, kterou se až na výjimky jeho postavy zabývají. Zde nám ale zbývá jen ten humor a zbytek vyplňují buď hluché, nebo roztažené epizodky. Přesto není snímek záležitostí, kvůli které bych se měl na Hitche hněvat, vždyť se přece jedná o obvyklý tvůrčí oddech, jako když například po procházce s Michalkovem si odpočinete u záchrany světa Dolphem Lundgrenem. Z tohoto úhlu pohledu i přes své tři hvězdy nechám Harryho, aby mi někdy v budoucnu zase přidělal nějaké potíže. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Ve správném pulpovém dobrodružném románu z počátku dvacátého století přivede hrdina mimochodem nějaký ten tokající páreček k oltáři (takový Tarzan zachraňoval v každém díle nejmíň dva takové páry). Takže v roce 1949 si z toho jistý Jack Trevor Story udělal legraci a stvořil vesnickou idylu, ve které dává párečky dohromady mrtvola. Nápad je to dobrý, ale celovečerní film pro široké masy z něho neupleteš. Postavy vzletně a dlouze mluví nad mrtvolou, a film zachraňuje jen mrtvý zajíc a mladá Shirley MacLaine v roli vdovy. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (24)

  • V jednom interview z roku 1955 se Alfred Hitchcock nechal slyšet, že filmem chtěl ověřit svou tezi, že americké publikum dokáže vnímat i humor méně explicitní než ten, jenž je mu obvykle nabízen. Byl přesvědčen, že divákům nedělá problém příjmout zcela nové ideje, pokud jim jsou podávány skrze srozumitelné postavy. Kromě zkoušky diváků na nekonveční humor byl Harry experimentem také v tom, že představoval film, který se netočil kolem nějáké hvězdy. Hitchcock cítil, že se známou osobností by film vůbec nemohl fungovat. (Epistemolog)
  • Alfred Hitchcock si přečetl román J. T. Storyho a napadlo ho, že by z toho mohl být zajímavý film a předal ho spisovateli J. M. Hayesovi, aby z něj udělal adapci pro plátno. Story se svým nakladatelem prodali práva k filmu za 11 000 amerických dolarů a až když byla smlouva podepsána, zjistili, že kupcem byl slavný hollywoodský mistr hororu. (Epistemolog)
  • Kamera jednou spadla z velké výšky těsně míjíc samotného Hitchcocka. (Kulmon)

Reklama

Reklama