Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ikona francouzské filmové Nové vlny. U konce s dechem, Jana z Arku, Lilith. Přinesla do kinematografie něco do té doby nevídaného: rozporuplnou ženskou postavu s chlapeckým půvabem a andělskou jemností. Žena jako obrázek, která se zapíše do historie. Jean Sebergová se angažovala v boji za rasovou rovnoprávnost. Pro ideál spravedlnosti žila až do konce. Neochvějně šířila sny jedné generace o víře ve změnu světa. V osobním životě její ideály ztroskotaly. V roce 1979 jí bylo čtyřicet let, když si vzala život. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

andrii 

všechny recenze uživatele

Nevydržela dýchat. Sebrala ji neprůjezdná cesta. Neopodstatněný hon na čarodějnice zostudil její gesta....Upálená lilie. Bílá labuť na noční hladině. Nevěsta s tmavým závojem. Pohledná mučednice, která troufla si otevřeně vyznat lásku veškeré lidské rase, a tím podráždila ďábla na Achillově patě. Americká Evropanka. Měla v sobě rebelsky aristokratický šarm, cosi z jiskry krajanek Janet Leigh a Faye Dunaway, něco z krásky Catherine Deneuve i jakýsi nedostupný, nepropustný švédský pel. Ženská obdoba Stevea McQueena, královským talentem opentlena. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Typická ukázka francouzských (ne)dokumentů: dobré fotky a ukázky, povrchně nahozený komentář, který občas něco nahodí, ale nedokáže udržet linku nebo něco konzistentně popsat. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama