Odpadlík (TV film)

Drama / Romantický / Western

USA, 2002, 105 min

Randa Haines

• LiVentura

Klasická americká "kecačka" o vztahu chladného pistolníka s nádhernou chudou venkovankou. Je zde cítit silný ženský podtón, který, bohužel, vede kameru i ruce pistolníkovi po celý děj filmu. Konečné zúčtování pak jen uzavírá smutnou bilanci... pro ženy ovšem doporučuji, těžká oddechovka.! :-((28.12.2010)

Zajímavý americký western, který nezapře ženské tvůrce. Staví na kontrastu přísné morálky mennonitské ženy, které zabijí chamtiví rančeři manžela, a psance, zvyklého protloukat se životem i za cenu zabíjení. Žena je zásadně proti jakémukoliv násilí, zatímco psanec ví, že agresi se jinak ubránit nelze. V závěru dochází k prolínání obou pohledů na život, ovšem není to bez problémů (chtělo by se říci, že alespoň v náznaku dochází k přiblížení se k ideálu křesťanského rytíře, ale to bychom chtěli od Američanů příliš). V porovnání s jinými má tento film rozhodně své kvality, výrazně nadprůměrný však není.(11.1.2011)

Já nevím přesně čím to je, ale na tomhle filmu je něco tak zajímavého a poutavého, že jsem tu televizi prostě musela zapnout a dokoukala se až do konce. Příjemná hlavní dvojice a dost krásný příběh o lásce, víře a té správné cestě. Já jsem se bavila od začátku do závěrečných titulků.(5.12.2011)

Pekný a plnohodnotný príbeh zasadený do dobrého prostredia a obdobia. Je faktom, že tento film je len v poradí druhý so štítkom "Randa Haines", ktorý som videl. Ale zatiaľ mám s tohto mena dosť dobrý pocit a dúfam, že to tak bude aj naďalej. Odporúčam milovníkom príbehov s trošku kovbojskými a popri-tom srdcovými zápletkami kde si aj práve v tomto vychutnajú hracie schopnosti Naomi Watts . Tento príbeh natom nie je fakt najhoršie.(22.3.2007)

.. na TV produkciu vydarený western, pekná kamera, prostredie, príbeh, hudba!!!, skvelý záver....pekné..(8.1.2011)

Výborný romantický western. Pravdupovediac, nečakal som o neho nič a veľmi ma prekvapil. Zaslúži si poctivé 3*.(22.3.2007)

Romantický western s banální zápletkou, i tak by se dal jednoduše popsat tenhle film. Nemám ráda slaďáky, ale něco v něm mě donutilo se na film znovu podívat. Asi za to může Randa Haines, která se mimo jiné podepsala pod vynikající film Bohem zapomenuté děti, velký kus práce odvedla hudba. Film spíš ocení ženská část diváctva, díky hlavnímu představiteli outsidera. Slabší konec, český dabing je dost ubohý, doporučuji originál.(5.4.2012)