Reklama

Reklama

Vymahač

(festivalový název)
  • Rusko Kollektor (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Artur je chladnokrevný, cynický a mimořádně úspěšný vymahač dluhů. Nečíhá na své oběti v temné uličce, ale systematicky je deptá po telefonu tak dlouho, až mu raději své dluhy vrátí. Jeho reputace mu kromě velmi solidních příjmů, které ho řadí mezi moskevskou smetánku, vydobyla i pár nepřátel. Jednoho večera se proto sám stává obětí, na internetu se totiž objevuje kompromitující video s jeho účastí a on má pouhých několik hodin na to, aby dokázal svou nevinu. Příběh o tom, jak vratká bývá sláva a přízeň bližních, odhaluje v extrémně sevřené a sugestivní formě tristní pravdu o zištnosti a egoismu dnešní společnosti. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (37)

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Krasovskij na malé ploše ambiciózně vykresluje nezvykle spletitý příběh. Jeho nízkorozpočtová forma sice lze poznat, vůbec mi však při projekci nevadila. Ba právě naopak, výpravný minimalismus telefonních rozhovorů ústřední příběh upozaďuje, činí z něj jakousi pikareskní kulisu a těžiště přesouvá na Chabenského vymahače, k jehož ztvárnění nemám připomínek. Scénáristicky i režijně zvládnuto perfektně, oceňuji pečlivost k detailům a propracovanou dynamiku. 8/10 [KVIFF 2016] ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Krasovskij si po shlédnutí Lockeho řekl "Proč ne?" a naservíroval nám vlastní verzi s telefonním vymahačem, kterému se během hodiny totálně pose*e život. Vlastně mám jen jedinou výhradu a tou je psí linka. Sice chápu, že se jednalo o snahu hlavního hrdinu nějak polidštit, ale v tomto případě to bylo díky Chabenského projevu zbytečné. Ale to byla jen drobná vada na kráse. Rusové mě v posledních letech začínají bavit bez ohledu na žánr. 85% ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená ruská konverzačka z jednoho prostoru. Není dle mého názoru úplně tak jednoduché natočit podobný typ filmu tak, aby dokázal chytit a zaujmout. Tady se to povedlo a Vymahač je skvělá konverzačka z reálií současného Ruska. Téma je hodně zajímavé. Moralita jednoho a druhého. Kdo by měl být popotahován, ten kdo se nějak zadlužil nebo ten, co z něj dluhy vymáhá a to poměrně nevybíravě. Chabenskij v hlavní roli je super a stopáž dopomáhá údernosti tohoto filmu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Žádné dvě gorily ve dveřích, Artur deptá dlužníky po telefonu. Chytře, neúnavně, opakovaně. Atmosféra kanceláře, telefon přilepený k uchu. Stačí málo. Jenže kdysi to zřejmě náš hrdina kapku přehnal a dlužník si vzal život. Vendeta přichází od zoufalé manželky. Fyzicky ovšem vnímáme pouze hlavního cynického hrdinu (u ostatních jde pouze o hlasy, popřípadě siluetu). Chladně jednající manipulátor musí očistit své jméno, které velmi rychle očerňuje kompromitující video (ani to neuvidíme), za kterým stojí ona manželka. Oporou je velmi dobrý scénář, celkový koncept a zejména herec Konstantin Chabenskij, který má svou roli pevně v rukou. Možná to jen chtělo pár minut navíc, možná jsme mohli víc píchnout do dnešního sobectví, ostrých loktů i nestálé přízně našich „přátel“ a kolegů. A ač působí hlavní hrdina suverénním dojmem, v duši jde o tragickou postavu. Chytrý morální kus. Nicméně radikální závěrečná pasáž mi nesedla. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Psychologická studie vývoje osobnosti, která má vždy všechny trumfy v rukávu až do momentu, kdy špinavou hru začne hrát jedna s obětí. "Obětí". Morální otázka, kdo je tu vlastně oběť, zdali dlužník, nebo věřitel. Zdali vymahač nebo vdova. Morální pocit viny létá jak pingpongový míček sem a tam. Chabenskij tu opět předvádí dokonalý herecký výkon. Úžasné dílo srovnatelné s Locke. ()

Galerie (9)

Související novinky

51. MFF Karlovy Vary

51. MFF Karlovy Vary

09.07.2016

51. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech před chvílí vyhlásil vítěze cen. A tak nezbývá než se ohlednout za již proběhnutým festivalem, který navštívilo přes 13 tisíc… (více)

Reklama

Reklama