Reklama

Reklama

Normální autistický film

  • angličtina Normal Autistic Film (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Pět obdivuhodných dětí, jež společnost shodně opatřila nelichotivou nálepkou „autista". Upřímný, přemýšlivý Lukáš má osobitý smysl pro humor, miluje film a píše vlastní scénáře. Klavírní virtuos Denis dokáže zahrát náročné skladby vážné hudby, je nesmírně inteligentní a sečtělý. Malého prince zbožňuje natolik, že se k němu neustále vrací. Majda zase ráda rapuje, a jelikož se ničeho neostýchá, okolní svět ve svých textech obnažuje s odzbrojující přesností. Marjamka dokáže vyprávět dlouhé příběhy v angličtině, její neúnavný bráška Ahmed je zase neobyčejně přátelský. Přední český dokumentarista s unikátním autorským viděním nás však nabádá, abychom fenomén autismu navždy přestali vnímat jako lékařskou diagnózu a pokusili se mu porozumět jako fascinujícímu, byť často jen obtížně rozluštitelnému způsobu myšlení. Neboť kdo má určit, co je normální: žít ve spěchu a přehlížet absurdity modernity, nebo spíš ve světě toužebně hledat řád, ticho a klid? (Pilot Film)

(více)

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Extrakritik

Extrakritik (hodnocení, recenze)

Zajímalo by mě,proč ta jedna holka pořád mluvila anglicky.Navíc s krásnou výslovností.Za to taky mohl asperger?

Uživatel Gyrxiur smazal svůj příspěvek.

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Gyrxiur

Na táboře sem vedl jednoho klučinu, co měl aspergera. Byla to zajímavá zkušenost. S autisty mám zkušenosti, stejně jako s Downíky, ADHD, s lidmi s lehkou a střední mentální retardací. Tenhle film bych chtěl zatraceně vidět. 

na příspěvěk reagoval Gyrxiur

Gyrxiur

Gyrxiur (hodnocení, recenze)

Stretol som všetkých autistov z filmu, aj pána režiséra a sú to všetci fajn ľudia :-) Vo štvrtok ho dávajú v Banskej Bystrici vo filmovom klube, tak ho konečne uvidím. Mimochodom sám som autista - asperger, takže som zvedavý, ako sa tam budú tváriť ostatní diváci. A nechcem sa vtierať, tak ma snáď nikto neobviní, ale dosť ľudí sleduje na YouTube môj kanál AutisTV, kde točím videá o aspergerovom syndróme a ako ho ja a ostatní prežívame.

na příspěvěk reagoval movieband

Související novinky

51. MFF Karlovy Vary

51. MFF Karlovy Vary

09.07.2016

51. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech před chvílí vyhlásil vítěze cen. A tak nezbývá než se ohlednout za již proběhnutým festivalem, který navštívilo přes 13 tisíc… (více)

Reklama

Reklama