Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomhle království je opravdu něco v nepořádku. Paní královnu (I. Janžurová) sužuje hypochondrie, princezna Karolínka (D. Patrasová) je rozmazlená, rádce (J. Krampol) je proradný a vypočítavý. A všichni ráčkují, protože to princezna považuje za znamení urozeného původu. A pak je tu syn chůvy (J. Bohdalová), zahradník Kryštof (J. Čenský), který princeznu tajně miluje. A tak je jen na něm, aby jí napravil hlavu… "Já nemám zámek", "Kdekdo to ví" a hlavně "Královské reggae". To jsou jen některé z nezapomenutelných písniček dnešní veselé pohádky. Pojďme se společně znovu podívat, jak to dopadne s princeznou, která si zakládala na svém „urozeném er“… (Česká televize)

(více)

Recenze (170)

golfista 

všechny recenze uživatele

I když Jiří Krampol hraje pouze rádce v uhozeném království, svým výkonem z něj udělal nezapomenutelnou postavu českých pohádek. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že tato pohádka nepostrádá nápad a genilní písničku, která zboří hitparády. Jo kdybych já soutěžil v superstar, zazpíval bych umbaba úúúú --umbaba úúú a bylo by po prdeli. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Rotacismus jako symbol aristokracie, Jan Čenský v kovbojských botách, ve kterých vypadá jak vlk z Jen počkej, zajíci, Jiří Krampol jako totální záporák, dokonalé písničky s dokonalými texty a spousta ulítlého humoru... Nevím ani proč, ale tahle pohádka si mě vždycky nějak dokázala strhnout:-) ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Ten rrarrach pude za katrr!" Když mi bylo asi pět, moje babička usoudila, že špatně vyslovuju r a ř. Dodnes si myslím, že se mýlila a mohl jsem být ušetřen toho, co následovalo. Vzala mě ke své známé, devádesátileté logopedce v důchodu. Byla skoro hluchá a měla profesionální deformaci - všechno vyslovovala tak pečlivě a hlasitě, že si div nevyvrátila sanice. Totéž chtěla po mně. Měl jsem třeba dokola opakovat jakýsi banální příběh o třech stech třiatřiceti stříbrných křepelkách, které přeletěly stejný počet střech. Tak jsem to suše oddeklamoval, ale logopedka nebyla s mou interpretací spokojená a trvala na tom, že TŘŘISTATŘŘIATŘŘICET střříbrrných atd. V hrůze z jejích mocných čelistí jsem na to přistoupil a od té doby všechno říkal tímto způsobem, aby mě tam babička probůh nevzala zas. Horší je, že mi to už zůstalo. :-) Ne že bych přímo ráčkoval, ale řekněme, že moje r je poněkud drnčivější a ř řinčivější, než je v kraji zvykem. Myslím, že by se mohl založit nějaký Svaz Krákorajících Jedinců. Naší hymnou by samozřejmě bylo Krrálovské rreggae a vyšli bychom do ulic s transparenty "Kdo nemá errr, je amatérr!" :-) 100% ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho po shlédnutí jsem štvala rodiče ráčkováním... naštěstí mi to nezůstalo... doufám... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Slušná studiová pohádka z poloviny 80. let, která utkví v paměti díky komediální nadsázce scénáře, několika chytlavým písničkám a hereckému obsazení v čele s Ivou Janžurovou a intrikujícím Jiřím Krampolem coby rádcem. Hlavní hudební motiv zpívaný protagonisty příběhu se dostal do všeobecného povědomí - písnička Královské reggae nejspíš zůstane i v budoucnu evergreenem. Celkový dojem: 60 %. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Milé děti, chcete vidět, jak si v dobách normalizace soudruzi představovali reggae? No, docela bizardně, ty vole. Vysvětlím ti to takhle: Rastafariány Bohdalovou s Janžurovou navlíkli do šíleně nepraktických hadrů, že to vypadalo jako úbor nějaké baronky ze sedmnáctýho století. Jeden z nich měl na hlavě takový nešikovně uvázaný šátek s vybledlými rasta barvami. Taneční kreace jednoho z hlavních zpěváků spočívaly v tom, že chodil dokola kolem druhého zpěváka. Ten měl zas na hlavě středověkou rytířskou helmu, patrně proto, aby zamaskovali, že vůbec nezpívá. Text komunistického reggae, vtipně převedeného do kostýmy nabité pohádky, spočíval v tom, že když někdo ráčil kráčet v brnění a měl na něm rádoby erb, a že když nebyl urozen, rychle byl prozrazen, když neříkal krásné ryčné "er". Tak ten si říkal o malér. Kdyby jen ryčné "er", dodávám. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Já nemám zvučné eRRRRR! A tak nejsem CHARAKTERRR!!! A ani Krrrrálovské reggae si nezazpívám a proradný rádce s mašličkami (Krampol) místo knoflíků a kolboukem, který by mi Neználek záviděl.... mě dá jako bezcharrrakterního rrrarrracha za katrrr. Móóc prrrríma... ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jestli to je tak dobré nebo tak špatné, že si to pamatujete ať chcete nebo nechcete, každopádně, kdo to viděl, tomu by k zapomnění pomohla tak lobotomie, možná spíše dekapitace. Když se pivo víno a zábava rozproudí, často dojde na uuum baba uuum, uuum baba ... (a já až teď zjišťuji, jak blbě to vypadá napsané). ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

je vidět, že i studiová pohádka umí bejt kvalitní, stačí dobří (nebo dobře vedení) herci, scénář a pár písniček. Navíc mi jako malé šišlavé ploutvi tahle pohádka dokázala zlepšit náladu ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Veliká legenda na pohádkovém poli. Herci předvádějí nadpozemské výkony. Nejkrásnější písnička je v mých očích je "Kdekdo to ví" ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem tuhle pohádku zbožňovala a dala bych jí 95%, jako dospělák bych hodnotila maximálně 60% (a to ještě kdoví jestli). Střeleně veselá pohádka s písničkami, na jejichž melodii i slova si člověk vzpomene i po tolika letech. Výsledné kompromisní hodnocení: 72% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nakažlivé písničky, hezká Dáda, sympatičtí Čenský a Bohdalová, Krampol jako skvělý zaporný rádce. Janžurová až moc uvřískaná, ale zdá se, že si roli celkem užila. Ze všech písní bych já vyzdvihl Dva růžové plátky okvětní.... ()

Ernia 

všechny recenze uživatele

kdysi moje oblíbená pohádka, ale dneska už bych asi nebyla schopná se na to podívat. Doby, kdy jsem obdivovala dádu Patrasovou dávno minuly ()

Reklama

Reklama