Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomhle království je opravdu něco v nepořádku. Paní královnu (I. Janžurová) sužuje hypochondrie, princezna Karolínka (D. Patrasová) je rozmazlená, rádce (J. Krampol) je proradný a vypočítavý. A všichni ráčkují, protože to princezna považuje za znamení urozeného původu. A pak je tu syn chůvy (J. Bohdalová), zahradník Kryštof (J. Čenský), který princeznu tajně miluje. A tak je jen na něm, aby jí napravil hlavu… "Já nemám zámek", "Kdekdo to ví" a hlavně "Královské reggae". To jsou jen některé z nezapomenutelných písniček dnešní veselé pohádky. Pojďme se společně znovu podívat, jak to dopadne s princeznou, která si zakládala na svém „urozeném er“… (Česká televize)

(více)

Recenze (171)

Víteček 

všechny recenze uživatele

Slabší trojka. Často stupidní a nelogické, ale mám rád pohádky. Největšími klady jsou Jirka Krampol, kterého jinak vážně nemám rád, a Královské reggae. Jinak dosti průměrné až podprůměrné. Opět jen pár kulis, celkem mi to jde na nervy. (Viděl jsem naposledy týden po "Princové jsou na draka", kde je to zcela to samé.) ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Um-ba-ba-ú. Um-ba-ba-um-ba-um-ba. Um-ba-ba-ú. Um-ba-ba-um-ba-um-ba. A to je asi tak všetko, čo nám táto TV rozprávka priniesla. A viete čo? Um-ba-ba-ú. Um-ba-ba-um-ba-um-ba. Um-ba-ba-ú. Um-ba-ba-um-ba-um-ba. Najviac ma bavil samozrejme Krampol. Jeho životná rola. Takže si láskavo nalaďte svoje ryčné R, pretože inak si říkáte o malér. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Dvojice z KOLOBĚŽKY PRVNÍ Čenský - Patrasová se o dva roky později sešla i v této televizní pohádce. Pouze si vyměnili mezi sebou role. Tentokrát tím chytrým z obyčejného lidu, který druhému ukáže správnou cestu je Čenský. Za to Patrasová tu hraje rozmazlenou kozu, pardon princeznu. Chce, aby se ráčkovalo, protože to považuje za znamení urozeného původu. Zní to až moc obyčejně a lacině, ale i z tak mála jde udělal dobrou pohádku. A když se založí na humorném scénáři, který se doplní o pěkné písničky, tak je z ráčkující princezny jedna z nejlepších televizních pohádek. Dneska mi přijde, že ty písničky jsou v dnešní době slavnější než samotná pohádka. Především ta infantilní písnička "Královské reggue". Za to nejvíce se mi líbila "Tak to chodí den co den". [7086. hodnocení, 1057. komentář, 66%] ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

I já jsem svého času, i když jen krátce, sjížděl koženkovou sesli v ordinaci paní logopedky. Pravda, byl jsem sice coby robustní ráčkující raubíř a rošťák v jedné osobě tehdy směšně mlád, čili výraznějších vzpomínek by se v mém mozku ani Leův vpravdě špičkový Inception crew dnes takříkajíc nedořezal, nicméně na kultovním statusu této malé velké pohádky dodnes zarputile trvám! Skvělá Iva Janžurová (to je ztělesněná hypochondrie), obrněný zahradník Čenda a hlavně "Krampoul". I díky němu je 'Královské reggae' i po tolika letech na domácí scéně nezpochybnitelnou popkulturní legendou. Svým způsobem to lze vnímat jako neotřelou retro alternativu vůči Vlastíku Plamínkovi. Zkrátka svého druhu terapie. No a zároveň možná i diagnóza :) ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

K této pohádce jsem již od dětství choval hlubokou nenávist. Jednak proto, že tam všichni ráčkovali jak idioti, i když jsem věděl, že v jiných pohádkách tihle herci neráčkují a jednak mi přišly ty písničky úplně dementní. O ději nemluvím, ten je úplně na palici. Nedávno jsem to viděl již v dospělém věku a moje vztahy s tímto výtvorem se jen upevnily. Jedna z nejhorších českých pohádek co znám. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Královna (Iva Janžurová) si čte v knize z roku 1923 „Domácí lékařka“ od Jenny Springer. (Nick321)

Reklama

Reklama