Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Není to vtipné ani napínavé, slabá akce a nevkusně dojemný závěr, tragicky hrající Coogan a ještě tragičtější Arnie. To, co drží tenhle marnotratný pokus nad odpadní jímkou je krásně smolařský Ewen Bremner a Jackie Chan hrající si s lavičkou v ruce. Děti do 12 let by se mohly dobře bavit. Proč ale musel Willy Fogg dopadnout jako blbec a Passepartou jako Číňan? Tomu se ale říká umělecká licence :( ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná komedie, která je na Jackieho už až moc naivní, ale i tak se to nakonec dalo vydržet. Jackie Chan totiž opět odvádí kvalitní práci a Cécile De France hraje (a vypadá) taky docela dobře. Potěší taky několik cameo roliček (hlavně guvernér Arnold a bratři Wilsonovi). Méně pak Steve Coogan, který je místy k nesnesení. Člověk se až chvilkama ptá, kam zmizel tak velký rozpočet, ale radši se ptát nebudu a na tento tak trochu debakl ( i když trochu příjemný) zapomenu. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Hodně nenáročná zábava s velkou mírou nadsázky a vzhledem k tomu, jaký to byl za mořem veliký propadák, jsem čekal horší výsledek. Děj má spád, výprava a kostýmy jsou fajn, vynálezy strojů nápadité, jenom ty triky jsou okatě počítačové. Za zmínku určitě stojí prostorem nevelká, ale i tak výrazná Arnoldova minirole sebestředného prince. I kdyby nepronesl ani slovo, vidět ho s dlouhou kudrnatou parukou (která se VůBEC nehodí k jeho teutonskému výrazu) a elastickými kraťasemi je docela zážitek :o) Ostatní camea taky potěší (akorát ten John Cleese se tu mohl mihnout víc jak na tři sekundy). Čerstvě Oscarový Jim Broadbent si svojí vděčnou roli proradného lorda Kelvina viditelně užíval, Jackie Chan pořád neumí hrát, ale jeho choreografie bojových scén pořád nemají chybu (věřili byste, že při rvačce lze namalovat obraz?...Jackie Vám to ukáže :o) Problémem ovšem je, že pokud jste zatíženi na Verneovu předlohu, budete asi mírně řečeno naštváni. S předlohou to má společné pouze základní kostru, příběh je především sledem nesourodých skečů a Passpartův boj za rodnou vesnici je tady jaksi navíc a má až moc prostoru na úkor základní dějové linie a tou by měl být boj s časem a s nepříznivými okolnostmi. Přestože se asi Verne obrací v hrobě, jde suma sumárum o zábavnou ptákovinu, která se nebere vůbec vážně. Neškodí občas si propláchnout mozek něčím takovým :o) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Já jsem se zbláznil. No vážně, já jsem se asi definitivně zbláznil. Zavolejte mi odvoz, připravte lůžko, vyžehlete kazajku, protože já, vážené dámy a vážení pánové, já jsem se zbláznil. Nebo snad existuje jiné vysvětlení pro moje hodnocení? Ale ne, to ne... To neříkejte, dost! Cože? Že jste se snad, ale to nemůžete myslet vážně...že jste se zbláznili vy? Na mě nekoukejte, já jsem blázen, já uvěřím všemu... ()

Phobia

všechny recenze uživatele

Že se v tom ztrapňují Jackie Chan a Owen Wilson, budiž, u těch jsem na demenci zvyklá a zvláště první jmenovaný je pro mě indikátorem filmové sračky, kterou je záhodno ignorovat. Že se pan guvernér rozloučil takto trapnou rolí, to taky překousnu - však si jich v kariéře stihnul střihnout víc (doufám, že z toho těhotného chlapa se po nocích pomočuje, protože já z toho noční můry mám a to jsem viděla stěží 10 minut). Ale Kathy, moje milovaná Kathy Bates v téhle hyperslátanině - ve společnosti, bože můj, Jackie Chana?!? Chce se mi plakat. Hodnocení vynechávám, pro mě jde o nekoukatelnou záležistost, těch pár minut života u rádoby zábavného třeštění mi už nikdo nevrátí... ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Francouz, který hrdinům říká, že jsou blázni, když skočí do koše balónu, je cameo sira Richarda Bransona, šéfa hudebního vydavatelství Virgin. Branson je také známý držitel mnohých životu nebezpečných rekordů v letu balónem. (imro)
  • Ve chvíli, kdy Philleas Fogg (Steve Coogan) v galerii povídá slečně Monice (Cécile de France): „Váš obraz je lepší, než všech těch amatérů kolem,“ se na něj otočí zrzavý malíř (Perry Andelin Blake), který dotčeně prohlásí: „Co jste to říkal?“ Ten muž představuje slavného nizozemského malíře Vincenta van Gogha a obraz před ním, na kterém pracuje, je „Hvězdná noc“, kterou namaloval v roce 1889. (TomKey)

Reklama

Reklama