Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

Shit 

všechny recenze uživatele

Podle mě až moc střeštěná komedie, hlavní hrdina je děsnej ňouma a tvůrci si zřejmě mysleli, že to je hrozně vtipný, jenže přesně to už je moc ohraný, takže jeho neohrabanost prostě už neni vtipná, stejnětak Jeckie Chan tady rozhodně nepředvádí to na co má, samozřejmě si pár akčních kousků tady vystřihne, ale na jeho poměry nic moc a choreografie kterou si sám navrhnul je jedna z těch slabších co se dá v jeho filmech vidět a jeho vtípky sou ta tam. Ale za to tady hodně potěší taková malá role Arnolda Schwarzeneggera, ale o to zabavnější, sice hraje ultrat úděsně, ale ta jeho postava je fakt boží, jenže to ten naprosto děsnej a někdy docela trapnej příběh nezachrání. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

nerad hodnotím filmy pro děti. myslím si, že toto je film hlavně pro děti. aspoň můj 11-ti letý syn se velmi dobře bavil. příběh P.Fogga a jeho putování, znají asi všichni. je jen rozdíl, jak příjmeme nabídnuté dobrodružství. pokuď se chcete bavit nesportovním chování lorda kelvina, ale hlavně tím, jak W.F. během cesty získá přátele, najde lásku a nosí ženské šaty a to vše za pečlivého dohledu věrného sluhy passeparta a jeho příbuzných jste na správném snímku. pak vám svalnatý princ Hapi bude připadat jako třešnička na dortu a akční scény J.CH. na vás sice budou působit dětsky, ale což, vždyť každej je tak starej jak se cítí... . ()

Reklama

Pepy 

všechny recenze uživatele

Pokud se nad tím zamyslíme trochu jinak, dojde nám, že to není pro někoho zas taková extra podívaná. Pro mě je to, ale docela důmyslná souhra okolností. Já bych si film bez Jackie Chana nemohl vůbec představit. Bez něho by byl pouze poloviční a ve scénkách kde právě bojuje se dostane sem tam i nějaká zábava. Příběh byl sepsán vskutku dobře bez jediných chyb, Ewen Bremner se tu představí jako úplný nešika, díky němu se tam také dostává nějaký ten humor. Pro mě příjemná pohodová podívaná. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Je to takový typ filmu, který napoprvé celkem pobaví, i když se u něho občas budete cítit trapně a svým kamarádům se rozhodně nebudete chlubit s tím, že jste se u toho i smáli...a že byste se na to podívali víckrát? Nemyslím si. Dětem se bude každopádně líbit, je to barevné, je to praštěné a furt se tam někdo mlátí do hlavy. Jako film vzniklý na základě knižní klasiky to je velký průser. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Není to vtipné ani napínavé, slabá akce a nevkusně dojemný závěr, tragicky hrající Coogan a ještě tragičtější Arnie. To, co drží tenhle marnotratný pokus nad odpadní jímkou je krásně smolařský Ewen Bremner a Jackie Chan hrající si s lavičkou v ruce. Děti do 12 let by se mohly dobře bavit. Proč ale musel Willy Fogg dopadnout jako blbec a Passepartou jako Číňan? Tomu se ale říká umělecká licence :( ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Francouz, který hrdinům říká, že jsou blázni, když skočí do koše balónu, je cameo sira Richarda Bransona, šéfa hudebního vydavatelství Virgin. Branson je také známý držitel mnohých životu nebezpečných rekordů v letu balónem. (imro)

Reklama

Reklama