Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

Tsunami_X odpad!

všechny recenze uživatele

Totální demence pro kterou nelze najít žádnou omluvu. Nerad používám tu ustálenou frázi „pejsek s kočičkou vařili“, ovšem zde se to opravdu ani jinak nazvat nedá. Bohužel říct, že mám z této tragédie bolení břicha, je pro film příliš velká pochvala. Nezaměňujte neškodnou rodinnou zábavu s infantilní ubohostí, která po zásluze komerčně propadla. Kašlu na prznění jednoho „literárního klasika“, pokud zábava stojí alespoň za zlámanou grešli a dosti naivně jsem v tomto případě věřil, že Jackie zařídí minimálně deset procent celkového hodnocení. Chyba lávky, ten film je neskutečně špatný. Nemám chuť se v této kravině nějak piplat dál a tak jen konstatuji, že je zde špatně naprosto vše. Herci podávají výkony blízko nervového zhroucení, digitální triky jsou onanistickým manýrem sama sebe, bojové scény jsou jako vystřižené z nejhoršího díla Shaw Brothers sedmdesátých let a co se týče scénáře a humoru, tak to už člověku začíná být opravdu špatně. Mohl bych se ještě zeptat, kde se tam proboha vzaly všechna ta camea, ale raději to uzavřu a konstatuji, že toto byly jedny z nejodpornějších dvou hodin s americkou mainstreamovou kinematografií posledních let. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jo přesně na tomhle filmu jsem byl kdysi dávno v kině. Bohužel je to skoro to jediné, co si z filmu pamatuji. Příliš mě tehdy nebavil, neboť je zbytečně příliš dlouhý. Odpad to rozhodně není. Pár světlých momentů se zde najít dá. Bohužel jsou světlé natolik, že je mnoho hodnotitelů nevidí. Srovnávat s knihou nemohu, neboť jsem ji do této chvíle nečetl, a proto zde přikápnu alespoň 2*. ()

Reklama

sud odpad!

všechny recenze uživatele

Frank Coraci je vynálezce. Dlouho úpěnlivě pracoval na svém vynálezu - rotování ostatků Francouzského spisovatele Julesa Vernea. Podařilo se mu to v roce 2004, kdy zfilmoval "Cestu kolem světa za 80 dní", jednu z jeho nejkrásnějších a nejznámějších knih. Došlo k naprostému zhanobení nádherné knihy, ztrapnění všech přítomných herců (Arnold si zasloužil lepší labutí píseň, vypadal jako teplá opice) a odkrytí i těch nejintimnějších zvráceností maestra directora. Dvěstěkrát tfůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůj. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl (ano, stydím se) a tak nebudu srovnávat. Jackie Chan hraje jako vždy, a nutno podotknout, že se při jeho bitkách stále usmívám. Originálnější choreografie jsem ještě neviděl :) Množství cameo roliček je příjemným zpestřením, ať už je to šílená role Arnieho Guvernátora, Johna Cleeseho... a při sledování filmu se proto nebudete většinu času nudit. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Já jsem se zbláznil. No vážně, já jsem se asi definitivně zbláznil. Zavolejte mi odvoz, připravte lůžko, vyžehlete kazajku, protože já, vážené dámy a vážení pánové, já jsem se zbláznil. Nebo snad existuje jiné vysvětlení pro moje hodnocení? Ale ne, to ne... To neříkejte, dost! Cože? Že jste se snad, ale to nemůžete myslet vážně...že jste se zbláznili vy? Na mě nekoukejte, já jsem blázen, já uvěřím všemu... ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Většina záběrů vznikla na území Thajska a Německa. (EMMY)
  • Socha prince Hapiho, ztvárněného Arnoldem Schwarzeneggerem, má ve skutečnosti připomínat Terminátora (narážka na Arnoldův kultovní film Terminátor, 1984) v momentě, kdy se po průchodu časem ocitne v této skrčené poloze v blýskající kouli kdesi na předměstí. (TomKey)

Reklama

Reklama