Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

anais 

všechny recenze uživatele

Phileas Fogg není tím distingovaným gentlemanem jakým býval v literární předloze... Ve filmu Franka Coraciho se změnil v pomateného vědce, který odpovídá spíš zmatkářům typu Paganela z Dětí kapitána Granta... Dalo by se tedy očekávat, že dominatní role připadne Jackiemu Chanovi v roli Foggova sluhy Passparteua...není tomu tak. A je to možná největší zklamání z tohoto filmu plynoucí - není to film, kde by Jackie Chan hrál prim. Má vedlejší roli, kterou by mohl převzít jakýkoliv jiný Číňan ovládající bojová umění. Ve výsledku pak dochází k tomu, že Phileas Fogg není dostatečně vůdčí typ (a legrační také ne), a Jackie Chan nemá dostatek prostoru pro hraní. Jestli mi vadilo ještě něco, tak to byly podivné animované předěly mezi jednotlivými dobrodružstvími... Působí jako pěst na oko. Mají asi nahradit, zkrátit cestování mezi odlišnými lokacemi... Naneštěstí to pak vypadá jako sled scén bez nějaké logičtější provázanosti... Nesledujeme vlastně Foggovu cestu, ale ty nejzajímavější (pro diváka ne vždy) příhody, které ho potkaly. Příběhu tak chybí dramatičnost, vystupňování. Vždyť i slavná Vernova pointa s jedním dnem, který nakonec hrdinům zbyde navíc vyzní tak nějak naprázdno... Je to škoda...Docela jsem se nasmál - některá camea byla skutečně roztomilá (Arnie), některé vtipy vynikající (královna na konci)... Cihly bez malty ale dům nepostaví, scény bez děje film neutvoří...Příště by to asi chtělo víc úcty a poučit se z literární předlohy, která i po těch letech má spád... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Podle mě až moc střeštěná komedie, hlavní hrdina je děsnej ňouma a tvůrci si zřejmě mysleli, že to je hrozně vtipný, jenže přesně to už je moc ohraný, takže jeho neohrabanost prostě už neni vtipná, stejnětak Jeckie Chan tady rozhodně nepředvádí to na co má, samozřejmě si pár akčních kousků tady vystřihne, ale na jeho poměry nic moc a choreografie kterou si sám navrhnul je jedna z těch slabších co se dá v jeho filmech vidět a jeho vtípky sou ta tam. Ale za to tady hodně potěší taková malá role Arnolda Schwarzeneggera, ale o to zabavnější, sice hraje ultrat úděsně, ale ta jeho postava je fakt boží, jenže to ten naprosto děsnej a někdy docela trapnej příběh nezachrání. ()

Reklama

Phobia

všechny recenze uživatele

Že se v tom ztrapňují Jackie Chan a Owen Wilson, budiž, u těch jsem na demenci zvyklá a zvláště první jmenovaný je pro mě indikátorem filmové sračky, kterou je záhodno ignorovat. Že se pan guvernér rozloučil takto trapnou rolí, to taky překousnu - však si jich v kariéře stihnul střihnout víc (doufám, že z toho těhotného chlapa se po nocích pomočuje, protože já z toho noční můry mám a to jsem viděla stěží 10 minut). Ale Kathy, moje milovaná Kathy Bates v téhle hyperslátanině - ve společnosti, bože můj, Jackie Chana?!? Chce se mi plakat. Hodnocení vynechávám, pro mě jde o nekoukatelnou záležistost, těch pár minut života u rádoby zábavného třeštění mi už nikdo nevrátí... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na toto som sa veľmi tešil, ale výsledok nebol taký, ako som si myslel. Niečo tomu proste chýba. Samozrejme je to veľmi humorné, ale mám dojem, že by to mohlo byť lepšie a to o dosť, ľudia dokázali natočiť omnoho lepšie príbehy a domnievam sa, že práve na motívy Verna by to nemal byť problém. Tento film nie je adaptáciou románu od Julesa Verna, je to len komédia pre deti. A ako taký sa jednoducho musí brať. Nenudí, je plný bláznivého Jackiho Chana, navyše sa tam objaví veľa hviezd, ako Arnold Schwarzenerreg, Rob Schneider, Owen Wilson.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zopár filmov s Jackie Chanom som už videl. Nie je to žiaden umelec, ale tiež mi ani nie je vyslovene protivný. Takže som zhruba tušil do čoho idem. Žiadne veľké očakávania. Volná variácia na román Julesa Verneho "Cesta okolo svete za 80 dní" patrí ku jeho priemerným snímkom. Prekvapila ma však účasť Arnolda Schwarzeneggera a tiež Kathy Bates na tomto projekte. ** ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Bojové scény si Jackie Chan (Passepartout/Lau Xing) často vymýšľal sám a režisér bol jeho nápadom otvorený. (Greenpeacak)
  • Za tým Jackie Chan Stuntman Association má kredit jako akční koordinator Nicky Li, v závěrečných titulcích uvedený pod jménem Chung Chi „Nicky“ Li. (Rominator)

Reklama

Reklama