Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (468)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tahle "cesta" jistě nemá takový říz jako ta s Davidem Nivenem, ale až na pár výtek nemám důvod nějak dramaticky zdrbnout tuto. Ano, Jackie Chan exhiboval trochu přes čáru a uzurpoval si čas, který mohl být využit na scény související s cestováním. Ano, herecké výkony nebyly na Oscara. Ano, některé triky byly odfláknuté, ano, ano , ano. Ale rozdíl mezi mým dojmem a dojmem některých "odpadových" uživatelů je ten, že jsem nečekala, že uvidím Vesmírnou Odyseu, a film brala jako barevnou výpravnou roztomilůstku, sladký bonbónek, pohádku a tím pádem jsem si ušetřila rozčilování a ...... bavila se. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Hodně nenáročná zábava s velkou mírou nadsázky a vzhledem k tomu, jaký to byl za mořem veliký propadák, jsem čekal horší výsledek. Děj má spád, výprava a kostýmy jsou fajn, vynálezy strojů nápadité, jenom ty triky jsou okatě počítačové. Za zmínku určitě stojí prostorem nevelká, ale i tak výrazná Arnoldova minirole sebestředného prince. I kdyby nepronesl ani slovo, vidět ho s dlouhou kudrnatou parukou (která se VůBEC nehodí k jeho teutonskému výrazu) a elastickými kraťasemi je docela zážitek :o) Ostatní camea taky potěší (akorát ten John Cleese se tu mohl mihnout víc jak na tři sekundy). Čerstvě Oscarový Jim Broadbent si svojí vděčnou roli proradného lorda Kelvina viditelně užíval, Jackie Chan pořád neumí hrát, ale jeho choreografie bojových scén pořád nemají chybu (věřili byste, že při rvačce lze namalovat obraz?...Jackie Vám to ukáže :o) Problémem ovšem je, že pokud jste zatíženi na Verneovu předlohu, budete asi mírně řečeno naštváni. S předlohou to má společné pouze základní kostru, příběh je především sledem nesourodých skečů a Passpartův boj za rodnou vesnici je tady jaksi navíc a má až moc prostoru na úkor základní dějové linie a tou by měl být boj s časem a s nepříznivými okolnostmi. Přestože se asi Verne obrací v hrobě, jde suma sumárum o zábavnou ptákovinu, která se nebere vůbec vážně. Neškodí občas si propláchnout mozek něčím takovým :o) ()

Tsunami_X odpad!

všechny recenze uživatele

Totální demence pro kterou nelze najít žádnou omluvu. Nerad používám tu ustálenou frázi „pejsek s kočičkou vařili“, ovšem zde se to opravdu ani jinak nazvat nedá. Bohužel říct, že mám z této tragédie bolení břicha, je pro film příliš velká pochvala. Nezaměňujte neškodnou rodinnou zábavu s infantilní ubohostí, která po zásluze komerčně propadla. Kašlu na prznění jednoho „literárního klasika“, pokud zábava stojí alespoň za zlámanou grešli a dosti naivně jsem v tomto případě věřil, že Jackie zařídí minimálně deset procent celkového hodnocení. Chyba lávky, ten film je neskutečně špatný. Nemám chuť se v této kravině nějak piplat dál a tak jen konstatuji, že je zde špatně naprosto vše. Herci podávají výkony blízko nervového zhroucení, digitální triky jsou onanistickým manýrem sama sebe, bojové scény jsou jako vystřižené z nejhoršího díla Shaw Brothers sedmdesátých let a co se týče scénáře a humoru, tak to už člověku začíná být opravdu špatně. Mohl bych se ještě zeptat, kde se tam proboha vzaly všechna ta camea, ale raději to uzavřu a konstatuji, že toto byly jedny z nejodpornějších dvou hodin s americkou mainstreamovou kinematografií posledních let. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Britský humor, byť z pera francouzského autora, a dobrodružné vyprávění, jež léty a desetiletími nestárne, byly nahrazeny slepencem skečů, eskapád, úniků, úletů, padání, pitvoření a šaškování nedůstojného ani legendární kreslené verze, natož dvouhodinového filmu. Tohle prostě není Cesta Kolem Světa Za 80 Dní, ale nějaký mutant mezi Wild Wild West a Tenkrát Na Východě nebo jak se ta jízda Jackieho Chana přes staré dobré Spojené Státy a podobná necivilizovaná území jmenuje...a co si budeme nalhávat, to není nejlepší vizitka. Ale co se dá dělat, některé gagy či verbální hlody dovedou pobavit a rolička Arnolda Schwarzeneggera je bohovská. Že je to na 114 minut málo? No baže! A s přihlédnutím k tomu jaká byla nejen předloha, ale i dřívější filmová zpracování, je výsledný obrázek ještě horší...40% ()

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Co to mělo být?? Dětský omalovánky?? Nebo si snad tvůrci mysleli, že Jules Verne žije a chtěli ho zabít ?? Ať tak nebo tak, knížku jsem v dětsví četl s nadšením několikrát a i díky ní, mám v sobě touhu cestovat a poznávát svět. Tenhle film mě dal touhu akorát tak někomu dát přes držku. A Arnold se taky mohl rozloučit s filmovou kariérou pořádným masakrem a ne jako nějakej kretén v Turecku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Problém tohoto filmu nepramení v tom, že obsahuje plno invencí a snaží se odlišit od originálu, který tu mnozí znají od dětství vlastně i pozpátku. Já osobně třeba vnímám to, že Steve Coogan toho Filifase Froga hraje jak hňup a nějak mi to nejde přes rukáv. Fogg byl vždycky inteligentní gentleman a najednou je z něj takovej cajdák, kterej má v hlavě spíš nasráno, než aby se v ní skrýval génius. Nicméně scény s Arnoldem Schwarzeneggerem jsou luxusní a série scének v Číně jsou taky parádní. Jackie Chan se tady rozhodně vyšvihnul. Ono ale vlastně celý film je docela fajn, ale nejlíp mu sedí slušné tříhvězdí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $110miliónovTržby USA $24,008,137Tržby Celosvetovo $72,178,895║ Film je ako nesúrodé blábolnie, kde chýva skutočný nádych dobrodružstva, v celku to príde dosť umelé bez skutočného vtipu. /videl v kine: 40%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Cesta kolem světa za 80 dní se báječně rozjíždí a slibuje opravdu oslnivou výpravnou akci, naředěnou inteligentním konverzačním humorem (který vskutku nenosí na trenkách hvězdy a pruhy), ale nakonec zbytečně sklouzavá do plytkosti a rozbíjí to, co ji v počátku zdobí – celistvost a styl. Je mi líto, ale JE to vinou Jackie Chana, který, ač hraje svou roli slušně, vnesl do pitoreskního světa vynálezce Philease Fogga cosi cizáckého a neslučitelného. Do světa suchého anglického humoru vpašoval ujetý styl asijského akčního filmu a Frank Coraci nedokázal obé skloubit v soudržný celek. Anglický gentleman a levitující asiat se tlučou navzájem. Proto se veškerý potenciál postupně vytrácí a na konci zůstává jen poměrně uspokojivý pocit z řemeslně slušně provedné akční komedie, která k opravdové brilanci potřebovala mnohem víc, než uspokojivé řemeslo. Potřebovala opravdu skvělého vypravěče, který by si s příběhem poradil. Coraci zůstal na půli cesty. Potřebovala skvělého scénáristu, který by se vyvaroval žákovských lapsů a disproporcí ve výstavbě děje. I tady bohužel ustrnula v půli cesty. Ne, není to žádný propadák. Je to zábavný a příjemný film. Na půli cesty k opravdu skvělému filmu. A to mrzí nejvíc. Znamenám si alespoň výtečného suchara Steva Coogana v titulní roli mr. Fogga. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdo dovolil, aby vznikl tento film? Raději to vědět nechci. Jackie Chan jako Passepartout má být největší lákadlo? Proboha, vždyť ten chlap neumí hrát a jen se furt směje a skáče jak může. Ten mě ani tentokrát nepotěšil. Steve Coogan jako Fogg je naprosto strašný. Hloupý idiot co se tváří a dokonce i o sobě tvrdí, že je vědec? To má být hlavní hrdina? To může někoho bavit sledovat jeho stupiditu? Jediná aspoň na oko chytře se chovající postava je hraná Cécilii De France, která dokonce i hezky vypadá. To však nestačí a film s obrovským rozpočtem (110 milionů vzhledem k obsazení a scénáři jsou vyhozený peníze...) působí jako taková dražší reklama pro všechny cameo herce. To je bohužel tvrdý fakt a je jedno jestli jde o guvernéra Arnolda Schwarzeneggera nebo možná ještě lepší a velmi vtipný výstup bratří Owenů (hrají bratry Wrightovy:)). Vše ostatní je prostě špatně a myslím, že se tu nepobaví ani malé děti. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Docela svižná komedie s podle mě velice dobrým Stevem Cooganem a roztomilou Cécile De France. Jinak je to takový guláš spíš pro dětské publikum (osmiletý z toho musej šílet blažeností). Jackie ale už přece jenom stárne a tak jeho kopance a rány nemají takové grády jako zamlada a navíc nemá ani tolik prostoru jako v jeho starších filmech. Arnold je se svým hárem vtipný což se dá celkem říct o všech cameo rolích (dokonce i Rob Schneider mi nevadil a to je co říct). Prostě příjemná komedie s občasnýma hláškama typu "držíte mě za bradavky". ()

Fr 

všechny recenze uživatele

nerad hodnotím filmy pro děti. myslím si, že toto je film hlavně pro děti. aspoň můj 11-ti letý syn se velmi dobře bavil. příběh P.Fogga a jeho putování, znají asi všichni. je jen rozdíl, jak příjmeme nabídnuté dobrodružství. pokuď se chcete bavit nesportovním chování lorda kelvina, ale hlavně tím, jak W.F. během cesty získá přátele, najde lásku a nosí ženské šaty a to vše za pečlivého dohledu věrného sluhy passeparta a jeho příbuzných jste na správném snímku. pak vám svalnatý princ Hapi bude připadat jako třešnička na dortu a akční scény J.CH. na vás sice budou působit dětsky, ale což, vždyť každej je tak starej jak se cítí... . ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Jones: 1. Everybody All Over the World - David A. Stewart [3:12] ,2. River of Dreams - Tina Sugandh [3:31] ,3. It's a Small World - Baha Men [2:44] ,4. Overture [5:20] ,5. Jetpack Journey [2:19] ,6. The Wager [5:03] ,7. Rendezvous in Paris [3:51] ,8. The Balloon Chase [4:49] ,9. 1st Class Waltz [2:07] ,10. Prince Hapi Escape [3:11] ,11. Agra to China [6:42] ,12. Return of the Jade Buddha [3:38] ,13. Lost in America [5:09] ,14. Dismantling Carmen [1:45] ,15. 'Exactly Like My Dream' [4:45], ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatická adrenalinová jízda, ve které nejde nedržet hlavní trojici palce. Hodně potěší spousta cameo roliček (nejvíc asi Wilson+Wilson jako Wright+Wright). Škoda jen příliš dětského závěru, který k akčně-dobrodružné komedii totálně nesedí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

No dočerta. Že je to drahé (110 miliónov), brutálne neúspešné (celosvetová tržba ani nie 50), trápne a že vizionár Jules Verne by sa za to hanbil, to je jedna vec. Že je to otravné (takú otrasnú buddy dvojicu by ste dlho hľadali), obohatené nudnou akciou a neznesiteľne dlhé (tých 115 minút mi pripadalo ako tri hodiny), to už sa dá ospravedlniť EŠTE menej. Ale že je to enormne nudné a divné, ale divné takým tým, ehm, divným, nesympatickým spôsobom (a samozrejme bezradné, malátne a blbé), to už je vrchol. A to mám Jackieho Chana rád, ale jeho hollywoodska kariéra by vystačila na jednu hrubú knihu... a nebolo by to príjemné čítanie. Táto ťažkopádna masakra je vhodná možno ešte tak maximálne na sobotu/nedeľu o siedmej ráno: v takom ospalom čase diváka pobavia aspoň vtipné cameá Arnolda Schwarzeneggera a bratov Wilsonovcov. Zaslúžený prepadák. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je naprosto neskutecna jizda. Behem deseti minut je danej dej a pak uz film uhani neuveritelnym tempem az k zaverecnejm titulkam. Navic tu do dejove linie o ceste kolem sveta pridaly jeste druhou linii s ukradenou sochou, takze se dostal ke slovu Jackie Chan a predvadi fakt vyborny bojovy umeni. Jako partaka dostal, do role skvele padnouciho, Stevea Coogana a je tu spousta malejch roli, ktere potesi. Treba krasna Cécile De France, uchylnej Arnie, Jim Broadbent, odpornej Rob Schneider a ne moc vyuziti bratri Wilsonovi, Kathy Bates nebo John Cleese. At uz je zrovna nejaka skvele zvladnuta bitka nebo komedialni scena, porad jsem se skvele bavil. Vic takovejhle filmu. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Velice svižná podívaná, která má náboj a šmrnc. Smršti scének a gagů provázaných jednoduchým příběhem nechybí zdravý nadhled a sem tam nějaká ta třešínka na dortu v podobě Arnolda Schwarzeneggera jako egoistického prince nebo Johna Cleeseho jako policajta. A kdyby stále někomu chyběl byť jen jediný důvod, proč se na Cestu kolem světa za 80 dní podívat, tak by ho mohl najít v hudbě Trevora Jonese, při jejímž poslechu jsem si zavzpomínal na zlaté časy Posledního Mohykána či nověji Merlina. Podtrženo sečteno se připravte na pořádný ale v podstatě chutný guláš. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Tohle bych neomluvila ani v případě, že by tvůrce vedla dobře míněná snaha vytrhnout Vernea z posmrtné nudy a dopřát mu zdravotní rozcvičku rolováním v hrobě. Jelikož mám za to, že je vedly pohnutky mnohem méně ušlechtilé, nebudu se o nějakou omluvu snažit. Tím spíš, že ani přes všechny zločiny na předloze (jmenovitě vykradení, znásilnění a umučení) se jim nepodařilo dosáhnout ničeho většího než tupého kroužení kolem zeměkoule s hláškujícím magorem a ukecaně uhihňaným "francouzským" komorníkem, které by mi lezlo krkem tak jako tak, ale to, že si ještě k tomu říkají Phileas Fogg a Passepartout, mi hnulo žlučí natolik, že se ta chudinka malá momentálně nachází někde u hypofýzy. Pro Stevieho: vrať se k Tristramovi! Pro Jackieho: vrať se kamkoli! Pro Arnieho: vrať se do guvernérského paláce, než se naštvu natolik, že ti místo Hasta la vista řeknu Adiós! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Odmítám být vymrštěn, zraněn elektřinou nebo si opět poranit nějaký orgán. Dávám výpověď." Sluha Passepartout byl skvělý a kdybych nyní vyrazil na cestu kolem světa, tak bych si ho vzal s sebou. Jen nevím, zda by udržel mé tempo, protože jsem schopen pouť ukončit již kolem roku 3892. Snílek Fogg si však stanovil lepší čas a mě celkem bavil na zemi, na vodě i ve vzduchu. A bavil mě hlavně proto, že jsem předem viděl trailer, ve kterém jsem zaznamenal známého plecháče, svalovce a guvernéra s loutnou, takže jsem se prozíravě připravil na to, že o serióznost tady skutečně nejde. ()

Reklama

Reklama